Mara66 Odesláno 20. duben 2013 Odesláno 20. duben 2013 Chtěl bych se zeptat jestli má motor 2.0 16V 99KW EGR ventil. A jestli v případě použití špatného paliva může motor sám zhasnout za jízdy. Kamarád má 2.0 HDI a když mu auto zhasínalo tak měl problém s EGR. Mě to dělá když natankuji u Agipu nebo v nějakých méně známých benzínkách někde u cest za městem. Když vezmu u OMW nebo Shell tak to v momentu jede lépe a nic nezhasíná a navíc má auto lepší výkon. Citovat
Mopař Odesláno 20. duben 2013 Odesláno 20. duben 2013 http://cs.wikipedia.org/wiki/EGR EGR maj jenom nafty A jinak k benzínu - imho je to dost placebo efekt. Vzhledem k tomu, že pokud nejsi úplně na suchu, tak přitankováváš ke stávajícímu benzínu, čimž se ti vytvoří směs o různý koncentraci původních složek. U nafty je rozdíl velkej, u benzinu minimální. A navíc i sebelepší benzín udělá rozdíl v řádech nízkejch procent, ne-li promile. Což u motoru s výkonem 130 koní neni nic znatelnýho, zvlášť když jedeš v autě co váží 1300kg... Citovat
Mara66 Odesláno 20. duben 2013 Autor Odesláno 20. duben 2013 Ahoj mě to právě začalo dělat když jsem vzal benzín u čerpací stanice Prim. Auto jsem den na to nastartoval hned zhaslo pak chytlo ale celé se chvělo a bez plynu zase zhaslo.Navíc při sešlápnutí plynu mě šel z výfuku černý dým jako u nafty:fnuk.Až se uklidnili otáčky tak bylo vše už v pořádku.Ale motor mě za jízdy zhasínal navíc motor byl strašně líný a celkově jsem měl pocit že za sebou ještě něco táhnu.Do půlky nádrže jsem vzal u OMW a po pár KM to nějak zase chytlo a zase jelo jak má.Týden na to jsem vzal u Agipu a zase to zhasínalo.Třikrát do týdne na stejném fleku v pátek jsem vzal OMW a zase je to cajk.Lepší výkon a nic nezhasíná.Tak fakt nevím čím to může být našel jsem tady na foru podobný problém ale řešení nikde:) Ale celkem mě zaráží že výkon motoru je moc závislí na značce benzinky:myslim. Ještě mě ted nepadlo jestli to nemůže být třeba čerpadlo??Protože černý dým by měl znamenat že tam je více paliva než by mělo a s tím právě začalo auto i zhasínat což by dejme tomu mohl být třeba redukční ventil na čerpadle.Ovšem otázka proč to dělá jen po natankování na určitých čerpacích stanicích:myslim [upravil dne 21/4/13 00:29 od Mara66] Citovat
Mopař Odesláno 21. duben 2013 Odesláno 21. duben 2013 To se ti může jenom zdát. Třeba to závisí na počtu km, venkovní teplotě a vlhkosti, nebo třeba taky jenom na náhodě... Jestli chceš potvrdit ten benzín, tak si ho vem do kanystru, nádrž vyjezdi do sucha (úplně do chcípnutí) a pak to tam dolej. Jedině tak to bude objektivní. Když to benzínem nebude, tak napiš znova Citovat
Charlie 1 Odesláno 21. duben 2013 Odesláno 21. duben 2013 ale ,nepovídej novější benzíny tuším řady EW EGR ventily mají,kvůli tomu aby plnili vyšší Euro normy:papa http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjhfNBp03MxRinFE8R8LtQvjoDJoK0kXHdamxQP7bufJewFz4L+clcnnGQAbP0yT7SJJpd4JyeK1/YatRypVLXzqetQm937G1gl5xYWZm+G/VcmAHlivUrpf90Oa1pTxO/rFYw3AbU/l3F25lNtmTmnML31tjqGNQ9Wv3yK7gecYUMDhy9dzwdS6SKwEZq5z41LSBVYHnsd6h/Fsdz4My2JEIUaeyfSKgktfxsSzPy53QvFZLD Citovat
Mara66 Odesláno 21. duben 2013 Autor Odesláno 21. duben 2013 Já mám motor RFR DEW 99KW.Tady ale ještě uvádí RFN EW 100KW což ani nevím že se 2.0 16V 100KW vyráběl. Zatím jsem všude natrefil jen na 99KW.Tedy oficiálně ze čtení nebo brouzdání po internetu. Citovat
Mara66 Odesláno 21. duben 2013 Autor Odesláno 21. duben 2013 Tak jsem z toho trochu jelen.. V TP mám RFR což by mělo být DEF10J4. Když vložím VIN do serviceboxu tak dle charakteristiky mám. Vstřikování EW10J4 Typ motoru EW/DW Citovat
Ferry Odesláno 21. duben 2013 Odesláno 21. duben 2013 RFR mozna EGR jeste nema, ale RFN uz jo spis bych se zameril na svicky, kdy se menily naposled a jaky typ tam je ? (predepsane jsou Bosch FR8SC+ nebo FR8ME) Citovat
Mara66 Odesláno 21. duben 2013 Autor Odesláno 21. duben 2013 Tak co se svíček týče to netuším:) Auto mám chvíli a na svíčky jsem se zrovna při výměně filtrů a oleje vykašlal.Protože jsem si říkal že by se to projevilo při startech.Což až na tu jednu příhodu chytá momentálně dobře a v mrazech taky nebyl problém. Ovšem díky za radu zaměřím se na to:) Citovat
klonlukas Odesláno 21. duben 2013 Odesláno 21. duben 2013 já mám 2.0 16V RFN s EGR ventilem a měl jsem ho v vadnej, taky se třepalo auto po nastartování..... Citovat
KacJur Odesláno 7. duben 2015 Odesláno 7. duben 2015 zdravim mam motor RFR a mam egr ventil a zrejme je vadny diagnostika ukazuje chybu egr ventilu (kontrolka na palubke nesvieti) to je logicke nakolko ho predchadzajuci majitel zaslepil ale rovnaku chybu na diagnostike vypisuje aj ked ho naspet otvorim a potom s autom neskutocne trha a kolisaju otacky drzi vysoky volnobeh aj ked je zaslepene aj ked nie je rozmyslam kupit nove egr a vymenit ho no neviem ci mi to pomoze a dalej ze na RFR som egr ventil nenasiel len na motor s oznacenim RFN moze ten egr ventil pasovat aj na RFR ? dakujem za rady Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.