Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ondrov 405 GRDT


Ondrík

Recommended Posts

Ahoj všetkým :) nakoľko sa tu na fóre pohybujem už dlhšiu dobu a nasávam informácie a množstvo dobrých rád,rozhodol som sa že de sekcie s našimi autami pridám aj svojho tátoša!

Tak príbeh sa začal tým,že som chcel presedlať z mojej bývalej 309-Profil do niečoho priestrannejšieho s menšou spotrebou,čože motorom na ropu :D ..Pokukoval som po inzerátoch a srdce mi pišťalo za 405-kou,samozrejme som mal hlboko do vreciek...Našiel som auto v katastrofálnom stave za pár šupov,ale rozhodol som sa že ho dotiahnem domov a nechám to na osud :D.Bolo mi jasné že auto prežilo havárku čo značila preváraná strecha,popraskané gitovanie a mierne nedosadajúce zadné dvere.Zadná náprava bola zaseknutá,motor tlakoval do vody,presakoval olej všade odkiaľ to šlo,interiér KO..Mám ho niečo cez dva roky,a dalo mi to ako laikovi strašne moc práce aby som ho dostal aspoň do takéhoto stavu.Veľká vďaka tomuto fóru :super .

Momentálny stav je vcelku uspokojivý,sem tam z motora niečo kvapne,mal by som pozrieť brzdy a predné tlmiče,mám kúpené hmlovky..pár foto na ukážku :papa

dopĺňam: rok 1989 1,8 turbo 66kW ,servo,ele. okná v predu,centrál na ovládač a to je asi tak všetko ..nechystám sa z neho urobiť nadupanú mašinu,hlavne aby slušne vyzeral a spoľahlivo ma odviezol. :D musím zaklopať,na to všetko čo som si sním preskákal (bolo toho neúrekom,už som chcel hodiť flintu do žita) sa vždy dogúľal domou po vlastných..

[upravil dne 9/4/13 21:30 od Ondrík]

post-29924-14109630538783_thumb.jpg

[upravil dne 9/4/13 21:37 od Ondrík]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Napísal si presne to čo som chcel vedieť, vďaka.Mal som problém že na jednom motorčeku som strhol závit a v druhom som zalomil šrób,ale kamarát koumák mi na osky navaril vpodstate závitové tyčky a vrtule som dotiahol matkou.

nové : začalo robiť zasa problémy štartovanie, po chvíli som zistil že je chybná cievka štartéra.Mal som doma štartér z P 406 1,6 benz. :) na počudovanie točí pekne a motor hneď chytá..

Našiel som nad prevodovkou dva konektory ktoré mali aj tak prelámané kábliky tak som ich zatiaľ odpojil.Posielam vám foto, nevie niekto čo sa nimi napája?Pomohlo by mi to.Bez nich zdá sa všetko funguje ako má.

[upravil dne 2/5/13 19:47 od Ondrík]

post-29924-14109631032452_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já otevřu kapotu a ten konektor se žlutozeleným atam mam taky nemam protikus tak to není zapojený, asi jako podtlaky apod ... mužu se ti zkusit kouknout nebo sem hodit schema

Edit: Tak to s tim schematem beru zpět, mam jen zapojení abs .. :myslim

[upravil dne 2/5/13 20:53 od Háček]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...