Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jo to je hezké.... Kolečka a kolečka....

Já mám zase do detailu nakreslenou a funkční zbraň Colt 1911, kterou vlastním ale v černé barvě. Kresleno je to ve stříbrné, protože černá barva není moc příjemná v CADu a nevynikne to tolik...

56420608.jpg83268037.jpg99703190.jpg63613874.jpg17417218.jpg

Ale je to SOLIDWORKS který je asi o 200% lepší na všechno. Inventor je složitý šmejd, nic moc program.... SOLIDWORKS je geniálně jednoduchý, rychlý a přehledný. Prostě celkově to je mnohem lepší program, ve kterém se pracuje lépe a efektivněji.

Odesláno

:roker klidně...

Jinak tady jsou nějaké fotky moji práce:

obr38sestava1.jpgobr39sestava2.jpgobr40sestava3.jpgobr42rozvod.jpg

Všechny vazby mám řízené, takže se točí ozubené kola, rotor, zadní vrtulka a podobně... Nakreslil jsem si tam i dráty k základní desce a k bateriím, motorkům.

Odesláno

Já v inventoru taky nedělam. Inventor není špatnej, ale to jeho vazbení je občas na hlavu. Solidworks je takovej lepší inventor. Já osobně preferuju catii, kde se dají úplně geniálně dělat složitý věci z ploch a ty následně uzavírat do solidů.

kocour: hele máš to aspoň nějak napočítaný? Potřebuješ opravdu řemenici na dva klíňáky? Kde je osazení na hřídeli? Jak budeš přenášet točivej moment z řemenice na hřídel a potom z hřídele na kotouč? Přes pero, drážkování, lisovanej nebo svěrnej spoj? Jaký budou ložiska? Ty ložiskový domky budou k rámu přichycený jak? A takhle bych mohl dál pokračovat...

Certifikát dávají za jednoduchý věci, ale musí to alespoň trochu vypadat

Odesláno

Jeny: plně souhlasím.... Jen, Kocoura tolik nezatěžuj :D já tohle chtěl napsat hned po tom, co jsem viděl ten model :D ale držel jsem raději hubu.... :D pošlu mu udělaný model nějakého robota co tu mám, kterého jsem dělal v práci a je klid. Nebo dopravník třeba :) nejraději bych mu tu pilu nakreslím sám... Za celý den to mám kompletně vymyšlené a nakreslené. Vše jak by mělo být..

Odesláno

tak ona je to něco jako zápočtová práce ještě před modelováním jsme měli za úkol to nakreslit tužkou a spočítat kolik drážek jaký řemen atd atd ted už je jen modelování jo pera by tam měla být... ;)

Odesláno

Jinak CATIA je super, ale bohužel nemohu nikde sehnat funkční verzi.... Kreslil jsem v ní jen chvíli, na škole, kdy jsem prostě Inventor zvládal levou zadní a měl jsem ve většině hodinách úlohu brzy hotovou, tak jsem nahlížel do CATIE a učil se v ní :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...