lukaskrupil Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 Zdravím, prosil bych o radu. Našel jsem tu pár témat kde se podobný věci řešili, ale většinou to nějak nedopadlo.. Problém mám takový, že když mám lehkou nohu, auto jede normálně, při pokusu zrychlit v menších otáčkách se začne dusit, černej kouř a po pár vteřinách jakoby se motor chytnul a zabere a jede dobře. Nevíte, kde by mohl být problém? Co sem tak vypozoroval, za studena to nedělá, nebo aspoň tak prvních 5km jízdy po tom, co auto půl dne stálo, pak to začne.. Je to Peugeot 309 1.9d 47kw Filtry, svíčky nový, rozvody dělaný před týdnem.. Co bych mohl zkusit? Citovat
syrrius Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 Já zaslepil EGR ventil a přestalo to dělat... Potom časem jsem jej i vyčistil a už chodil jak má ale stejně zůstal odpojen;) Citovat
lukaskrupil Odesláno 2. duben 2013 Autor Odesláno 2. duben 2013 mno, ještě vědět kde ho hledat.. Zrovna mechanik nejsem a moc se nevyznám Nejde od něj jen třeba odpojit nějaká hadička, abych zjistil, jestli to pomůže, když bych ho našel, než ho rovnou zaslepovat? Citovat
syrrius Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 popsáno jako VANNE EGR. zespodu to má konektor(na něm jsem to taky zkoušel) i hadičku podtlaku(ale tu když odpojit tak asi i zaslepit) Uploaded with ImageShack.us EDIT: Pokud nemáš motor DW8 tak to bude vypadat trochu jinak ale jinak je to principem stejné.Prostě nacucává spaliny z výfuku zpět do sání [upravil dne 2.4.2013 15:22 od syrrius] Citovat
lukaskrupil Odesláno 2. duben 2013 Autor Odesláno 2. duben 2013 A tady? [upravil dne 2/4/13 14:22 od lukaskrupil] Citovat
syrrius Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 Čoveče tak jsem kecal Tenhle motor tuhle blbinu nevede. Omlouvám se Citovat
lukaskrupil Odesláno 2. duben 2013 Autor Odesláno 2. duben 2013 Mno . Pak mám tedy jít po čem? Vůbec se v tom nevyznám, potřebuju najít směr, kudy začít hledat chyby . Citovat
Vítek1 Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 ty rozvody jsou nastavene dobre? delalo to i pred tim? vzduch v palivu nejde? Citovat
Dýdý Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 Kdypak byl měněnej palivový filtr?Nepadá nafta? Citovat
lukaskrupil Odesláno 2. duben 2013 Autor Odesláno 2. duben 2013 Dělalo to i před rozvodama, vzduch do paliva nejde, problém s padáním nafty kvůli přisávání vzduchu byl, ale už není - nafta nepadá, palivovej filtr měněnej v lednu. Citovat
Vítek1 Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 padat nemusi ale pri podtlaku muze nekde nasavat. Vzduchovej filtr asi taky ok? Pokud neni problem v palivu a rozvodech + nastaveni cerpadla. Tak kontrola vstriku, cerpadla. Citovat
lukaskrupil Odesláno 2. duben 2013 Autor Odesláno 2. duben 2013 Vzduchovej taky měněnej v lednu.. No, do těch vstřiků a do čerpadla se ale sám nepodívám, ne? Není nějaká možnost, jak zjistit, čím to opravdu je, ale pak mohl jít do servisu nebo za někým s konkrétní věci?.. Citovat
Vítek1 Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 myslim ze pro tebe by bylo idealni to zavest nejakymu clovekovi co umi delat stare naftaky a ma na to veci. Protoze sam doma zkontrolujes akorat jestli nejdou bublinky v nafte Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.