Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Snímač polohy vačkového hřídele

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den chtěl jsem se zeptat, jsem vlastníkem Peugeot 307 1.4 HDi 2003 asi 3 měsíce. S autem jsem byl spokojený do ujetí 900km a pak přišla závada. Při rozjezdu z křižovatky mi najednou piplo auto a rozsvítila se žlutá kontrolka autodiagnostiky motoru pak stop a motor zhasnul a naskočil nápis autopollution fault. Po nastartování jsem dojel domů ale je tak 50km/h. Navštívil jsem diagnostiku a ta mi vypsala závadu P0342 Snímač polohy vačkového hřídele - žádný signál. Po smazání závady auto zatím jede normálně. Může někdo poradit ja kostupovat dál aby se závada neopakovala?? Dále mi diagnostika napsala závady P0230 , P0233 , P0231 vše Regulace množství paliva - Pokles pod minimální hodnotu, taktéž prosím o radu co s tím. Ještě mi mechanik zdělil že mi asi u motoru zprava od řidiče nad rozvodovým řemenem něco chybý jsou tam zaslepený 2 asi vodní hadice. Neví někdo co na to místo příjde? Děkuji za každou radu a odpověď Dittrich

[upravil dne 29/3/13 18:01 od jsoftd]

Odesláno

Obrázek číslo 7. snímač polohy vačky - ale nevím jestli dle VIN ho tam máš.

Ty zbylé chyby jsou víceméně o dodávce paliva - vyplo čerpadlo nebo zkrat na kostru atd.,ale snímač vačky určuje dle mne pálení a pokud se s ím něco stane může být i vše ostatní

post-17255-14109630345766_thumb.jpg

[Edited on 28/3/13 14:58 by velkybanan]

Odesláno

Ahoj tak dle VIN ten obrázek sedí trefil jsem se.Pokud by se to opakovalo tak čidlo vačky nebo proměřit kabely k němu a hejbat s nima.jestli nejsou někde KO.Měřit i Ohmicky jestli tam není někde přechoďák.

Odesláno

Ahoj díky moc za odpověď. Jestli jsem dobře pochopil tak i ty 3 závady by mohli být od toho snímače?? Ještě prosím tě nemáš tušení co by mohlo chybět za součástku u těch zaslepených hadic vlevo hned u motoru. Prý to vypadá na vodní hadice a obě jsou zaslepený nějakýma kovovýma záslepkama a koukají nahoru. Díky za odpověď

Odesláno

Ano jeden snímač může udělat všechno ostatní,ale i tady se najde spousta lidí , který ti to řeknou asi z jiného pohledu.

Ty dvě hadice - jediný co mne napadá jestli to není zaslepený EGR,ale to fakt nevím.

post-17255-14109630346013_thumb.jpg

Odesláno

Já si to taky říkal už jsem o tom dost přečet jen přesně nevím kde ho hledat. Zeptám se přímo u Peugeotu mám tam začátkem dubna cestu. Jinak díky moc za info. Dittrich

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jsem navštívil servis Peugeot Vysoké Mýto a na dotaz dvou zaslepených hadic mi přišel technik zdělit že neví co to může být a druhý technik mi zdělil že je to snad nějaký přepad nafty. Že prý hadice byly spojené plastovou propojkou a že by to měla být nějaká vracečka zbytkové nafty. Prosím o radu jestli je to možné a jestli něco takového 1,4 HDI má? Nějak se mi tomu nechce věřit. Díky za radu

Odesláno

Ještě jsem se chtěl zeptat i když to asi nepatří do této sekce co by mohlo dělat cukání auta při povolení plynového pedálu? Na samotném konci povolení plynového pedálu auto citelně cukne a při přidání plynu je tento jev taky citit i kdyz ne jak při ubrání plynu. Taktéž děkuji za každou radu

• O 11 let později...
Odesláno
V 28. 3. 2013 at 18:23, velkybanan napsal:

Ahoj tak dle VIN ten obrázek sedí trefil jsem se.Pokud by se to opakovalo tak čidlo vačky nebo proměřit kabely k němu a hejbat s nima.jestli nejsou někde KO.Měřit i Ohmicky jestli tam není někde přechoďák.

Dobrý den kde prosím najdu já cidlo vackove vřídla  děkuji  vin

vf33enfub82892366

Odesláno
před 16 hodinami, patrik.mikel napsal:

Dobrý den kde prosím najdu já cidlo vackove vřídla  děkuji  vin

vf33enfub82892366

motor NFU nemá čidlo vačkové hřidele.

Pouze čidlo klikové hřídele které je ze předu na motoru mezi motorem a převodovkou (u olejového filtru) 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...