jsoftd Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 Dobrý den chtěl jsem se zeptat, jsem vlastníkem Peugeot 307 1.4 HDi 2003 asi 3 měsíce. S autem jsem byl spokojený do ujetí 900km a pak přišla závada. Při rozjezdu z křižovatky mi najednou piplo auto a rozsvítila se žlutá kontrolka autodiagnostiky motoru pak stop a motor zhasnul a naskočil nápis autopollution fault. Po nastartování jsem dojel domů ale je tak 50km/h. Navštívil jsem diagnostiku a ta mi vypsala závadu P0342 Snímač polohy vačkového hřídele - žádný signál. Po smazání závady auto zatím jede normálně. Může někdo poradit ja kostupovat dál aby se závada neopakovala?? Dále mi diagnostika napsala závady P0230 , P0233 , P0231 vše Regulace množství paliva - Pokles pod minimální hodnotu, taktéž prosím o radu co s tím. Ještě mi mechanik zdělil že mi asi u motoru zprava od řidiče nad rozvodovým řemenem něco chybý jsou tam zaslepený 2 asi vodní hadice. Neví někdo co na to místo příjde? Děkuji za každou radu a odpověď Dittrich [upravil dne 29/3/13 18:01 od jsoftd] Citovat
velkybanan Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 Obrázek číslo 7. snímač polohy vačky - ale nevím jestli dle VIN ho tam máš. Ty zbylé chyby jsou víceméně o dodávce paliva - vyplo čerpadlo nebo zkrat na kostru atd.,ale snímač vačky určuje dle mne pálení a pokud se s ím něco stane může být i vše ostatní [Edited on 28/3/13 14:58 by velkybanan] Citovat
velkybanan Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 Ahoj tak dle VIN ten obrázek sedí trefil jsem se.Pokud by se to opakovalo tak čidlo vačky nebo proměřit kabely k němu a hejbat s nima.jestli nejsou někde KO.Měřit i Ohmicky jestli tam není někde přechoďák. Citovat
jsoftd Odesláno 28. březen 2013 Autor Odesláno 28. březen 2013 Ahoj díky moc za odpověď. Jestli jsem dobře pochopil tak i ty 3 závady by mohli být od toho snímače?? Ještě prosím tě nemáš tušení co by mohlo chybět za součástku u těch zaslepených hadic vlevo hned u motoru. Prý to vypadá na vodní hadice a obě jsou zaslepený nějakýma kovovýma záslepkama a koukají nahoru. Díky za odpověď Citovat
velkybanan Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 Ano jeden snímač může udělat všechno ostatní,ale i tady se najde spousta lidí , který ti to řeknou asi z jiného pohledu. Ty dvě hadice - jediný co mne napadá jestli to není zaslepený EGR,ale to fakt nevím. Citovat
jsoftd Odesláno 28. březen 2013 Autor Odesláno 28. březen 2013 Já si to taky říkal už jsem o tom dost přečet jen přesně nevím kde ho hledat. Zeptám se přímo u Peugeotu mám tam začátkem dubna cestu. Jinak díky moc za info. Dittrich Citovat
jsoftd Odesláno 15. duben 2013 Autor Odesláno 15. duben 2013 Tak jsem navštívil servis Peugeot Vysoké Mýto a na dotaz dvou zaslepených hadic mi přišel technik zdělit že neví co to může být a druhý technik mi zdělil že je to snad nějaký přepad nafty. Že prý hadice byly spojené plastovou propojkou a že by to měla být nějaká vracečka zbytkové nafty. Prosím o radu jestli je to možné a jestli něco takového 1,4 HDI má? Nějak se mi tomu nechce věřit. Díky za radu Citovat
jsoftd Odesláno 15. duben 2013 Autor Odesláno 15. duben 2013 Ještě jsem se chtěl zeptat i když to asi nepatří do této sekce co by mohlo dělat cukání auta při povolení plynového pedálu? Na samotném konci povolení plynového pedálu auto citelně cukne a při přidání plynu je tento jev taky citit i kdyz ne jak při ubrání plynu. Taktéž děkuji za každou radu Citovat
patrik.mikel Odesláno 14. září 2024 Odesláno 14. září 2024 V 28. 3. 2013 at 18:23, velkybanan napsal: Ahoj tak dle VIN ten obrázek sedí trefil jsem se.Pokud by se to opakovalo tak čidlo vačky nebo proměřit kabely k němu a hejbat s nima.jestli nejsou někde KO.Měřit i Ohmicky jestli tam není někde přechoďák. Dobrý den kde prosím najdu já cidlo vackove vřídla děkuji vin vf33enfub82892366 Citovat
ozzy56 Odesláno 14. září 2024 Odesláno 14. září 2024 ahoj a vítej v klubu a taky poprosím o srozumitelné psaní, jinak se tady nedomluvíme Citovat
ChouLu Odesláno 15. září 2024 Odesláno 15. září 2024 před 16 hodinami, patrik.mikel napsal: Dobrý den kde prosím najdu já cidlo vackove vřídla děkuji vin vf33enfub82892366 motor NFU nemá čidlo vačkové hřidele. Pouze čidlo klikové hřídele které je ze předu na motoru mezi motorem a převodovkou (u olejového filtru) jirka307 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.