Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Anketa pro živnostníky  

1. 1. Anketa pro živnostníky

• 1. Dělam většinu pouze na fakturu.
      15
    • 2. Zhruba 1/4 práce dělám bokem.
      6
    • 3. Zhruba 1/2 práce dělám bokem.
      3
    • 4. Zhruba 3/4 práce dělám bokem.
      2
    • 5. Skoro vše dělám bokem.
      7

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

aha asi jsem někomu šlapnul na kuří oko....:mad:

celkem jsem udělal v roce 1999-2001

2 kuchyně jednu bráchovi a druhou kamaradovi.....

s kamaradem jsme si nic neplatili ja mu udělal kuchyň on mě pomáhal na stavbě se zedničinou...

u bráchy to bylo podobně...

tak pěkně popořadě..

A to jsi dělal doma? ano v garáži

Ty máš dílnu, stroje, vybavení? To vše sis kupoval sám? ne,garáž,vrtačku a vrtací šablonu a brusku ano kupoval jsem to sám;)

A potom jsi tu kuchyň převážel, montoval na stavbě, zapojoval atd. ? ano na káře za autem,montoval jsem jí taky...

Taky jsi tu kuchyň navrhoval, zaměřoval, máš doma udělanou nějakou vzorkovnu?zaměřil jasně a navrhl mi ji kámoš co má program,vzorkovnu nemám nevím na co...

A chodí za tebou lidi pravidelně s prací? nechodí,protože si to radši koupí v Jysku,Asku atd....:D

Jak se k tobě dostanou, když nemáš internetové stránky, nemáš ceduli na baráku a nejsi nikde uvedený? nijak dělál jsem jen nábytek pro rodinu a známý....

Proč děláš jako zaměstnanec, když si na každé udělané kuchyni můžeš vydělat 50 tisíc jako ostatní?nemám 2 000 000Kč na postavení a vybavení dílny,a banka by mi nepůjčila,mám hypo na dům.....

U nás berou truhláři něco okolo 15-18 tisíc čistého , neproděláváš jako zaměstnanec?u nás 12000-15000Kč zaměstnanci,majitelé 50000Kč a více.....jako zaměstnanec neprodělávám co vydělám mi stačí a kdyby mi to nestačilo ,tak si najdu jinou práci.....;)

s Godzilou souhlasím,jsou některý odvětví,že se divím,že se radši nenechaj zaměstnat ve fabrice a měli by se líp....:myslim

[upravil dne 22/3/13 21:53 od Charlie 1]

[upravil dne 22/3/13 21:56 od Charlie 1]

Odesláno

Ale půjčila... jen chtít a ptát se... bratránek ma hypo 3 mega na barák a teď kupoval tahač za mega a jediné co banku zajímalo byla konkurence v kraji, nic víc ;)

Odesláno

Charlie, ty jsi nikomu na kuří oko nešlápl, jen si to namlouváš. Jen se ti tady někteří, jako třeba já i Kurt snaží rozumně vysvětlit, že v ceně práce jsou taky zahrnuty i jiné věci, než jen hodinová odměna. Ty absolvuješ při výrobě kuchyně jen část pracovních, organizačních, daňových a jiných úkonů než plnohodnotný živnostník a potom se tady prsíš, jak si schopen vše vyrábět levněji. Pokud děláš věci pro rodinu, souseda, kamaráda, tak u nich vždy bude vysoká důvěra v tvou práci (která však nemusí mít žádné opodstatnění ve vztahu např. ke kvalitě práce atd.). Bohužel tyto zdroje zakázek se velmi rychle vyčerpají.

Já nijak nerozporuji, že 500 na hod je v mnoha profesích přemrštěná cena. Ale vypisovat vše, co je k práci potřeba, pro tebe nemá smysl. V dnešní době není problém si vydělat jako zaměstnanec milion a další peníze si vypůjčit od příbuzných a od bank. Akorát to má drobný háček, že jednak platíš úroky, jednak to musíš splácet a ještě při tom šetřit na nové vybavení a servis. A to vše musíš zahrnout do své \"hodinové odměny\".

Hlavní problém je v tom, že ty jsi sice schopen nabídnout nižší cenu za výrobu kuchyně, ale nikdo soudný by si to u tebe v garáži s vrtačkou a bruskou vyrábět nenechal. Což potvrzuješ sám, když si jediné dvě kuchyně udělal před 14 lety.

Odesláno

Charlie - velice podobně přemýšleli páni podnikatelé, když jsem před půl rokem dělal v Praze kurýra.

Velké firmy jezdí za NĚCO. My, abychom je \"podbili\" musíme zákonitě jezdit za míň než jejich NĚCO. Jak toho ale docílit? No - jednoduše. Nejdeme vocasy, kterým slíbíme 60% z ceny zakázky (40% půjde do nás) a oni si budou huntovat svoje auta, platit si naftu, opravy, sociální, zdravotní ..... a až poznají, že si nevydělají, vyhodíme inzerát a oni přijdou další mamlasové. Vyfoukneme tak kšefty dražším kurýrkám, ale vzhledem k velice nestabilnímu počtu volů, kteří nám na lep sednou, si stejně brzo rozbijeme hubu = zákazníci se vrátí sice k dražšímu, ale spolehlivějšímu partnerovi.

Odesláno

tohle chápu,ale tak mě vysvětli proč 2 stejný řemeslíci živnostnici jeden věc udělá za 70 000Kč a druhý za 50 000Kč.Ten co dělá za 50000 má práce hodně a ten druhej nemá do čeho píchnout....

pozor znám pár živnostníků,který mají vrtačku a dílnu a vše si nechají nařezat ,olepit a pak to jen složí a mají práce dost...

oni někteří živnostníci jsou taky pěkně vyčuraný není práce,tak pozastaví živnost jdou na pracák,aby za ně někdo platil pojištěni a vesele si dělají dál....

to asi ne kdyby viděl to vybavení,ale je to o rukách....:papa;)

viděl jsem Kuchyně od Hanáka a Oresi a když jsem viděl jakou udělali známýmu prasečinu při montáži,hamba blít,vždy je to o lidech,kdyxž máš super vybavení a máš levý ruce tak Ti to je stejně k ničemu....

práci nehledám jen rodina a známý,protože někomu vysvětlovat že věci z Asky a Jysku jsou šmejdy,tak na 2-4roky a pak se rozsypou nemám zapotřebí,to radší dělám jiný věci.....

Medvěde já nepodnikám pokolikátý to mám říkat,jen je to můj názor na věc,jsou i řemeslníci ,kteří dělají za hubičku,stačí si jen v konkurenci vybrat toho správného....:papa

[upravil dne 23/3/13 11:07 od Charlie 1]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...