Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

žárovka a pojistka pravé potkávací světlo 307 sw

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj - můžete mi prosím poradit. Přestala mi svítit pravá přední potkávačka. Žárovku jsem vyměnil, (žárovka blikla) ale pořád nesvítím (zkoušel jsme i další novou) - tak jsem se chtěl podívat na pojistky - jsou v motoru, ale nějak nejsem schopný se zorientovat.

Příručku mám. Datum první registrace 15.3.2004. Díky moc.

Odesláno

Je to pojistka č. 10.

S připojenou žárovkou, zkontroluj voltmetrem (proti kostře) zda je +12 V na přívodu k žárovce a zda je kostra správně ukostřená. Případně zda funguje dálkové světlo.

Zorientuješ se tak, že rozděláš i levé světlo a tam se podíváš, který je přívod +12V pro tlumené, pro dálkové a kostra.

Pokud ti popsaný postup nic neříká, tak jeď k elektrikáři.

Odesláno

Díky moc odpověď. Vyměnil jsme už i tu pojistku pravého potkávacího světla, ale jak jsem byl v garáží tak jsem si uvědomil, čím se to asi stalo - při výměně žárovky jsem zavadil paticí žárovky o kostru auta, přičemž jsem zapoměl vypnout světla - žárovka blikla a od tý doby je to mrtvý. Tak teď nevím, co jsem odvařil a kde to hledat. Ostatní světla svítí. Kdyby Vás cokoliv napadlo - co by to mohlo být. ....

Odesláno

O záhadu se nejednalo - dal jsem tam sice předtím úplně fungl novou pojistku, ale nenapadlo mne hned, že bude též špatná - byla tam mini trhliknka a já jsem ji v garáží neviděl. Jak jsem šel druhý den do garáže, tak jsem tu vyměněnou znova vyměnil a svítil jsem.

Žárovky jsem už samozřejmě měnil vícekrát - včetně pojistek, ale měl jsme obavu, že jsem něco odvařil tím, jak jsem zavadil tou žárovkou o kostru auta. Zbytečně jsem zazmatkoval -autko má od roku 2010 - předtím jsme měl 11 let favorita a toto byl pro mne skok - je 307 SW, 2 HDI, 79 kW, metalická zeleň, r.v. 2004 v dost dobré výbavě (o porovnání s favoritkem - kterého jsme samozřejmě též miloval - ani nemluvě. Loni mám měněný setrvačník a spojku, i když nenám celkově moc najeto - cca 105 tis. Tak snad to teď něco vydrží. Letos má nové gumy Michelinky. Takže cosi mne to už stálo - takže jsme se možná vystresoval - co se zase stalo.

Každopádně - díky fakt moc za vstřícnost.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...