Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, moc prosím o radu.... Mám pár dní Peugoet 307 1,6 16v r.v.2002 - dovoz Dánsko. Dnes mi počítač napsal rozbitý katalyzátor - 3 x pípl a už nic. Auto se chvilku jakoby třepalo a pak už jelo úplně v poho..... Čím to může být? Moc děkuji za rady....

[upravil dne 10/2/13 18:02 od Luckaa]

Odesláno

za tepla ci za studena ? po startu, pri akceleraci, pri brzdeni motorem ?

urcite zkusit dat nove svicky, ty jsi urcite po koupi nemenila a kdo vi, kolik maji najeto, pak treba zkusit vycistit MAP senzor, bude to podobne, jako tady

pripadne pak na diagnostiku, prohlednout chyby ulozene v ridici jednotce motoru

[upravil dne 6/2/13 10:38 od Ferry]

Odesláno

Stalo se to za studena při akceleraci .... Když je motor záhřátý tak šlape jak drak :D Mám jej jen pár dní a na výměnu všeho možného jedu teprve zítra.... Ale spíš mě to zaskočilo a taky cena nového katalyzátoru :o

Odesláno

katalyzator to nebude, ono to sice hlasi catalytic fault , ale presny vyznam teto chyby je spis neco jako chyba spalovani, slozeni vyfukovych plynu je v ten okamzik mimo emisni normy, byva to prave bud spatnyma svickama, ktere nedokazi smes dobre zapalit, pripadne pak zapalovaci civkou, nejakym spatnym cidlem ( kdyz to udelalo za studena, mohl by to byt ten spinavy senzor tlaku v sani - MAP)

Odesláno

tak je po výměně svíček, oleje, vzduchového filtru a vyčištění škrtící klapky.... A problém se malinko pozměnil - když nastartuji tak se začne třepat a hulí se mu z výfuku kouř asi jednu min. a pak o.k (jednou teda zdechl). Asi 2x se mi rozsvítila kontrolka chyba motoru a počítač psal rozbitý katalizátor. Jenže nedělá to pořád jen občas , třeba 5x nastartuje super a pak udělá toto.... na PC to napíchneme až ve středu mechanik mi odjel na hory...... ale trochu mě to děsí......

Odesláno

MAP nešel oddělat - zkusím ještě zítra, ale malinko ubyla voda a na víčku od oleje je trošičku mlíko takže asi těsnění pod hlavou? může to být i tím? Ale zaráží mě že to dělá jen někdy.... hlavně po delším stání a před tím ujetí krátké trasy, když se projede aspoň 30 km tak chytá dobře....

Odesláno

no ta emulze na vicku muze byt jen tema kratkyma trasama v zime, ta muze vzniknout i na tom MAP senzoru a ten pak keca, vzhledem k tomu, ze ovlivnuje bohatost smesi prave pri startovani a jeste chvili po startu, nez nabehne lambda sonda, muze to pak takhle blbnout

Odesláno

uvidíme zítra až to oddělám. ještě si doleju tu vodu a budu sledovat.... je fakt že to auto asi dlouho stálo než jsem si jej koupila a taky se o něj býv.majitel moc nestaral (např olejový filtr se po vyndání rozpadl....) doufám že to bude nějaká \"prkotina\"

Odesláno

Tak jsem byla na diagnostice a vyplivlo to doslova to:

Přechodná závada:Signál snímače otáček motoru Zkrat na kostru

Přechodná závada: Vynechávání spalování na neurčitých válcívh

Přechodná závada: Výrazné vynechávání spalování v neurčených válcích

Přechodná závada: Vynechávání spalování ve válci č.4

Přechodná závada:Výrazné vynechávání spalování ve válci č.4

Přechodná závada:Ovládání elektrického ventilátoru chlazení motoru na velkou rychlost

Prý s tím můžu jezdit - na opravu jde až ve čtvrtek dřív nemají volno, akorát nějak nevím co to znamená?

• O 3 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...