Luckaa Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Ahoj, moc prosím o radu.... Mám pár dní Peugoet 307 1,6 16v r.v.2002 - dovoz Dánsko. Dnes mi počítač napsal rozbitý katalyzátor - 3 x pípl a už nic. Auto se chvilku jakoby třepalo a pak už jelo úplně v poho..... Čím to může být? Moc děkuji za rady.... [upravil dne 10/2/13 18:02 od Luckaa] Citovat
Ferry Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 za tepla ci za studena ? po startu, pri akceleraci, pri brzdeni motorem ? urcite zkusit dat nove svicky, ty jsi urcite po koupi nemenila a kdo vi, kolik maji najeto, pak treba zkusit vycistit MAP senzor, bude to podobne, jako tady pripadne pak na diagnostiku, prohlednout chyby ulozene v ridici jednotce motoru [upravil dne 6/2/13 10:38 od Ferry] Citovat
Luckaa Odesláno 6. únor 2013 Autor Odesláno 6. únor 2013 Stalo se to za studena při akceleraci .... Když je motor záhřátý tak šlape jak drak Mám jej jen pár dní a na výměnu všeho možného jedu teprve zítra.... Ale spíš mě to zaskočilo a taky cena nového katalyzátoru Citovat
Ferry Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 katalyzator to nebude, ono to sice hlasi catalytic fault , ale presny vyznam teto chyby je spis neco jako chyba spalovani, slozeni vyfukovych plynu je v ten okamzik mimo emisni normy, byva to prave bud spatnyma svickama, ktere nedokazi smes dobre zapalit, pripadne pak zapalovaci civkou, nejakym spatnym cidlem ( kdyz to udelalo za studena, mohl by to byt ten spinavy senzor tlaku v sani - MAP) Citovat
Luckaa Odesláno 10. únor 2013 Autor Odesláno 10. únor 2013 tak je po výměně svíček, oleje, vzduchového filtru a vyčištění škrtící klapky.... A problém se malinko pozměnil - když nastartuji tak se začne třepat a hulí se mu z výfuku kouř asi jednu min. a pak o.k (jednou teda zdechl). Asi 2x se mi rozsvítila kontrolka chyba motoru a počítač psal rozbitý katalizátor. Jenže nedělá to pořád jen občas , třeba 5x nastartuje super a pak udělá toto.... na PC to napíchneme až ve středu mechanik mi odjel na hory...... ale trochu mě to děsí...... Citovat
Ferry Odesláno 10. únor 2013 Odesláno 10. únor 2013 tak vycisti MAP senzor nebo vymenit za jinej, pripadne jeste zkusit jinou zapalovaci rampu Citovat
Luckaa Odesláno 10. únor 2013 Autor Odesláno 10. únor 2013 Jdu na ten MAP a co to je ta jiná zapalovací rampa? jako cívka??? Citovat
Ferry Odesláno 10. únor 2013 Odesláno 10. únor 2013 jj, to je to, co se nasazuje na svicky, jsou v tom dve civky, vzdy pro dve svicky spolecne Citovat
Luckaa Odesláno 10. únor 2013 Autor Odesláno 10. únor 2013 MAP nešel oddělat - zkusím ještě zítra, ale malinko ubyla voda a na víčku od oleje je trošičku mlíko takže asi těsnění pod hlavou? může to být i tím? Ale zaráží mě že to dělá jen někdy.... hlavně po delším stání a před tím ujetí krátké trasy, když se projede aspoň 30 km tak chytá dobře.... Citovat
Ferry Odesláno 10. únor 2013 Odesláno 10. únor 2013 no ta emulze na vicku muze byt jen tema kratkyma trasama v zime, ta muze vzniknout i na tom MAP senzoru a ten pak keca, vzhledem k tomu, ze ovlivnuje bohatost smesi prave pri startovani a jeste chvili po startu, nez nabehne lambda sonda, muze to pak takhle blbnout Citovat
Luckaa Odesláno 10. únor 2013 Autor Odesláno 10. únor 2013 uvidíme zítra až to oddělám. ještě si doleju tu vodu a budu sledovat.... je fakt že to auto asi dlouho stálo než jsem si jej koupila a taky se o něj býv.majitel moc nestaral (např olejový filtr se po vyndání rozpadl....) doufám že to bude nějaká \"prkotina\" Citovat
Luckaa Odesláno 11. únor 2013 Autor Odesláno 11. únor 2013 Tak jsem byla na diagnostice a vyplivlo to doslova to: Přechodná závada:Signál snímače otáček motoru Zkrat na kostru Přechodná závada: Vynechávání spalování na neurčitých válcívh Přechodná závada: Výrazné vynechávání spalování v neurčených válcích Přechodná závada: Vynechávání spalování ve válci č.4 Přechodná závada:Výrazné vynechávání spalování ve válci č.4 Přechodná závada:Ovládání elektrického ventilátoru chlazení motoru na velkou rychlost Prý s tím můžu jezdit - na opravu jde až ve čtvrtek dřív nemají volno, akorát nějak nevím co to znamená? Citovat
ChouLu Odesláno 11. únor 2013 Odesláno 11. únor 2013 Já v tom nic závažného nevidím.. vše je přechodná závada.. tedy odstranit a dál by se vidělo co se bude dít Citovat
palino306 Odesláno 17. leden 2017 Odesláno 17. leden 2017 ahoj presne tento isty problem mam aj ja ako si to vyriesil ???? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.