Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Terasa = ako ju vyriešiť ?

Recommended Posts

Odesláno

Tango C8 = ďakujem :) Nejak takto som si to predstavoval :P

Odesláno
Y2k = pokial by pastorek nenapisal posmesny prispevok do tejto témy, nič by sa tu neriešilo :) V rámci môjho vydiskutovania vecí si s ním, áno, to prebehlo, a požiadal som ho ako dospelého človeka, aby sa k mojím príspevkom nevyjadroval, a ja sa nebudem vyjadrovať k jeho, a tak môžeme ďalej bezproblémovo nažívať ... Pastorek napriek tomu na pár mojích príspevkoch reagoval, vždy s určitým zanietením proti mojej osobe, 1 krát som tak proaktívne spravil aj ja v nedávnej téme ... To bolo z mojej strany jediný krát, z jeho strany to bolo viac krát ... Stále platí mnou ponúkané pravidlo, aby sme si nekomentovali príspevky z očividním narážaním na inú osobu ...

Reagujem na príspevky fóra a jedine ty skáčeš jak malý ratlík. Nikdy som sa neznížil k urážal alebo tu prepieral tvoje súkromie. Vyprosujem si takéto poznámky voči mne.

[upravil dne 5/2/13 10:56 od pastorek]

Odesláno

Úprimne je mi Ťa ľúto lebo si si kúpil hovadinu.

Ak dáž na strechu lexan, tak budeš vidieť všteko čo je na ňom napadané. Ak dáš mliečny lexan bude to vyzerať ako lístočky zo stromu. Ak bude nad tebou bývať fajčiar, tak nezávidím. Najlepšie riešenie, by bolo podľa mňa plný záklop a vopchať tam 2-3 veluxy,

kôly svetlu. A po obvode laťovanie na preskačku raz dnu raz von s 2-3 cm prekrytím. A aj dvere také spravýš. A nelakoval by som to.

Najlepšie je použiť olej 2x do roka.Viem toto nie je najlacnejšie riešenie ale ani najdrahšie. Je to funkčné riešenie, nevidíš bordel, a ani zhora ti nevidia toľko na terasu.

Prajem veľa zdaru pri rozhodovaní, čo stým urobíš, len aby si bol ty stým spokojný.

Odesláno

Pastorek = jasné :) Poznámky o plastových stoličkách boli presne k téme, bez náznaku posmeškov :) Vyprosovať si môžeš čo chceš, ja ti v tom nebránim ...

Platí mnou povedané, ak by si do tejto diskusie nezasiahol tvojím velmi odpovedajúcim príspevkom kde si sa k ničomu neznížil, tak by tu nebola zase táto diskusia. Myslím, že máš dosť rokov na to, aby si toto pochopil, a nie je nič jednoduchšie, ako sa navzájom v týchto veciach rešpektovať, a mať obaja pokoj ... Myslím, že je to fér ponuka.

mhnat :D Som rád, že máš vešteckú gulu, a vieš, akú hovadinu som kúpil. Určite by bol lepší balkón že ? :D

Fajčiarov mám nad sebou aj teraz, a žiadne špaky na zamkovej dlazbe nepozorujem už nejaký ten mesiac ... Ak ich spozorujem, môžem si to ísť s nimi ako človek vyriešiť :) Navyše tam nie je žiadny strom, s ktorého by opadávali listy, takže bordelu na streche sa ať tak moc nebojím ... V

Olej 2 krat do roka ? To by si mi mohol vysvetlit :) To ako ju mám kompletne 2 krát do roka natriet olejom ? V com to je lepsie, oproti moreniu ci lakovaniu ktoré vydrží aspom čo viem, dlhšie, než pol roka ?

Odesláno

A ja som si doteraz naivne myslel, že takzvaná \"TERASA\" bývá z architektonického hľadiska umiestnená nad úrovňou terénu... :myslim:P

A k téme -> Prikláňam sa k názoru aj návrhu, ktorý dal Agrafik. Hlavne by som to nezabednil celé aby to fakt nevyzeralo ako garáž... :roll

Odesláno

olejované drevo vydrží až do 25 rokov podľa druhu.

A ja som nepísal že balkón je lepší, ale kúpiš aj byt s terasou aj na 4 poschodí, ktorá má výmeru 24m2 svieti tam slnko,nikto ti nechodí cez ňu a nehrozí že ju niekto vybere.

Neber to osobne,ale tu čo developer Tebe ponúkal ako výhodu, ja vidím ako nevýhodu. A ešte si aj nakraji pri podchode.

Odesláno

Ano, lenže terasa na vrchnom poshcodí, sa spájala s pomerne \"viacrozmernými\" bytmi, s inými cenami :) Iste by bolo príjemné, mat terasu na streche, lenze kupovat kvoli tomu 4 izbovy 120 metrový byt, sorry, na to som prachy nemal :)

Byt pri podchode som si vybral sám, vedlajší byt bol volný tiež ... Z dôvodu, že som chcel len 1 dných, susedov a z dôvodu lepšie riešenej chodby / kupelne a WC v danom byte ... Ja v tom podchode, nevidím problém ...

Viac ako podchod som nechcel mať terasu z jednej, aj druhej strany ...

Vykradnutie naozaj neriešim ... Je tam z môjho pohladu možno mešie riziko, ako vykradnutie našeho rodinného domu v radovke v meste ... Prístup dokonca lepší, ovela menej divákov, viac lukrativna štvrť, väčšia možnosť úteku ...

Pozeral som si aj identický byt na 3 tom poschodí, no rozhodol som sa mať viac ak kamrlík o rozlohe 3 m2 (mozno ani to nie) ...

Vôbec to nelutujem :) Pokial by to aj v najhoršom prípade, bolo neskutocne zlé, ze by sa tam stretli všetci závislivci sveta, a neustale by mi robili zle, a kazdy den to vykradali :D :D :D (co sa podla mna nestane) tak stale to mozem predat, a určite na tom neprerobím :P

Len sa mi zdá celkom \"náročné\" 2 krát ročne natierať terasu olejom. Aký to je vôbec olej ? Nejaký klasický ?

Čo sa týka dosiek, myslíte že bude stačiť perodrážka 1,5 cm hrubá a 10 cm široká ? Alebo voliť 2 cm hrúbku ?

Odesláno
Pastorek = jasné :) Poznámky o plastových stoličkách boli presne k téme, bez náznaku posmeškov :)

Možno to vyznelo posmešne ale súvis som napísal ďalej. Ak si myslíš že ti takéto uzavreté riešenie prejde tak sa zobuď.

Píšeš tu ako to budú robiť všetci a má to byť jednotné, tak sa poraď s ostatnými spolubývajúcimi.

Robíš to ako vždy, tu si popýtaš rady, potrebné informácie s teba lezú ako s chlpatej deky a potom budeš machrovať čomu všetkému rozumieš.

...mimochodom, osobné útoky si začal ty. Vylieč si svoju urazenú ješitnosť a bude kľud.

Ešte stále sa nevieš zmieriť s tým že som ťa poslal do riti a organizoval zraz s inými? Dva zrazy ukázali že to bolo dobré rozhodnutie a nemám sa začo ospravedlňovať.

Odesláno

Super = zato ty sa vyjadruješ, ako keby si všetkému rozumel :D Chcel by som počuť, prečo by mi takéto uzavreté riešenie nemalo prejsť ? Jeden, jediný dôvod :) Fakt, rád by som ho počul ...

Užívanie terasy, mám, ako som už napísal, garantované právnou overenou zmluvou, ktorá sa schválila podľa všetkých náležitostí nadpolovičnou väčšinou vlastníkov bytov ... Schválilo sa výhradné, opakujem, výhradné užívanie danej parcely resp. terasy. Veľkosť terasy, je presne podľa veľkosti parcely, zapísanej v katastri nehnuteľností ...

Jediné, na čo potrebujem súhlas, ostatných vlastníkov, je, pokiaľ by som tam robil \"stavbu\" ktorá podlieha stavebnému povoleniu... Tj by som muroval, betonoval, atď ... Na obloženie existujúcej konštrukcie žiadne povolenie, nepotrebujem. Pred samotnou kúpou, som si toto overil na stavebnom úrade ...

Samotný susedia, s tým nemajú problém. Každý, v rámci plánov, ktoré dostáva pri kúpe bytu, má označené dané parcely, ako miesta, ktoré sú vo výhradnom užívaní k určitým bytom (nie osobám, bytom), a každý s tým pri kúpe, súhlasil ...

Ale ano, ty bez informácií vieš, že to neprejde :) Super, to ti gratulujem ... Nemal som za \"potrebu\" sem dávať tieto informácie, na čo aj ? Chcel som iba nájsť nejaké vhodné riešenie uzavretia, čo sa mi celkom podarilo, ale nie na základe tvojich kecov mimo témy, a na základe toho, že riešiš, čo už mám dávno vyriešené ... A hladáš problém tam, kde neni ...

Ano, keby som mal možno takých ješitných susedov, ako ty, možno by mi zneprijemnovali život ... Veľké štastie, že sa s týmto problémom nepotýkam ...

Čo sa týka ostatných spolubívajúcich, majitelov spodných terás. Všetkých poznám, a môžem zhrnúť nasledovne=

Terasa vedla mna, byt kúpený na kšeft, ktorý podla slov majitela (sused ktorý v danom bytovom dome má 3 byti) bude nejaký čas ležať, predpokladám, že 5 rokov, než zanikne povinnosť platiť dan z rozdielu (oproti tomu, čo kúpil, a za čo predá). Povedal, že aká terasa sa vymyslí, takú zobere, nakoľko bude chcet na byte, len \"zarobiť\" a bývať tam nebude ... Ďalší 4 ia v rade, na to \"momentálne\" nemajú prachy, ale chcú to riešiť ... No sú lenivý, čo i len sa opýtať, nemali tam žiadneho stolára, a nikde sa nedotazujú.

Ja si robím návrh podľa seba, ktorý im \"predostriem\" Strechy, budú na každom z nás, tie optický \"dizajn\" nenarúšajú. Dôležité je, aby sme mali \"predky\" zhruba podobné, a aby to nevyzeralo, ako u cigánov. Toto ale robím, len pre dobré vzťahy, keby som totiž chcel, ich názor ma nemusí zaujímať, ani pri najmenšom ...

Machrovať nemám chuť, jediné, o čo mi ide, aby som už cez leto sedel na uzavretej (terase, ploche, velkom balkone, nazvite si to ako chcete) ...

Ale vidím, že už na teba asi dochádza senilita, no znova ti poviem, čo som ti povedal X krát :) Neurazil som sa, na to, že si ma \"vyrazil\", mna skorej mrzí, že to bolo spôsobom hodného žiaka základnej školy, s falošou a pretvárkou :) Nič viac, myslel som si dovtedy, o tebe, že si takýto neni ... V každom prípade, si zase nefandi, že by som teraz s tým nemohol žiť :D Ty si máš takisto asi čo liečiť, napríklad depresie zo svojho života :) (táto veta, len na margo mojho liecenia urazenj jesitnosti) ...

Znova tit u posledný krát, predkladám návrh, aby si prestal na tieto príspevky reagovať ... Môžme sa dohodnut, že si vymažes tvoje názory, z tejto diskusie, a ja si ich vymažem tiež. Tým pádom, nebude už nikto pobúrený, a keď máš predsalen potrebu, sa ku mne stále vyjadrovať (asi ti nedám spávať) tak to môžeš urobiť cez SZ ... Ja sa totiž k tvojej osobe nevracám zdaleka tak často, ako ty ... Lebo si potrebuješ rípnuť, a povedať, že to nebolo myslené posmešne ... Super argument :)

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...