Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Terasa = ako ju vyriešiť ?

Recommended Posts

Odesláno

Ty si pako ? Ako som sa rozhodol ?

Ja som iba rozhodnuty, tu terasu vyuzivat ... Keby som bol rozhodnuty, nedavam to sem ...

Prosimta, fakt uz ignoruj tuto temu, a radsej niekde zase napíš o nejakom novom aute nad ktorym rozmyslas ... Omg ...

Odesláno

ej Lubk0 sa nam nasral :D

no pood este :P

vidim ze citas len co s ti hodi :)

a na tvoje odporucanie teda idem zalozit nejake nove vlakno o nejakom aute nech mas dusu na mieste :D

PS: Uz som ticho, ako som napisal, vela stastia, nech sa podari a bezproblemovo vyuziva :papa

[upravil dne 4.2.2013 13:08 od Y2K]

Odesláno

Jak chces ale.isb desky zbytecne drahy ty prkna by asi dobry,ale udelas z toho kotec ja bych to nechal necim porust,ono kdyz se to zastrihne takz toho dzunglr nebude....

Guest Scratch
Odesláno

no predstav si, ze mi nekdo pres noc prelezl plot a ukradl mi jedny sportovni boty a jedny kopacky (kazde asi za 1500), a tchyni loni ukradli pres plot takovy ten vozik dvoukolovy driv se stim jezdilo i na nakup :D

a loni taky z garazi nedaleko ukraddli dve uplne obycejne motorky. Krade se to na zakazku na nahradni dily, a tam je uplne jedno, jestli to ma papiry. Ale jinak to je klidna ctvrt. Zadna vrazda, zadny vykradeni banky :), Je to okraj Prahy :)

Ale k tem osb deskam, jako podklad pro nejakou konstrukci je to dobry, ja bych treba ze predu dal ty osb desky a na to nalepil umely kamen, to by taky nemuselo byt spatne :)

Odesláno

OSB dosky su drahsie ako nejaky tatransky profil zo smreku ? Ja som bol v tom ze je to to najlacnejsie :/

Odesláno

To je ten byt,co jsi psal,že byla výhodná koupě při dalším prodeji s 50% ziskem? A u takovehle bytovky bych ani nic nevymýšlel,pozemek pod tou pergolou je Tvůj?

[upravil dne 4/2/13 23:29 od Milan+]

Odesláno

Hlavně ne osb a ostatní blbosti. Je to dřevěná terasa, tak dřevo. hlavně ne celoplošně zabednit, bude to vypadat jako bouda pro psa. Polykarbonát proč ne? Že je pod tím horko,, to by muselo být ala skleník, ale pokud budou boky a předek otevřený a u domu odvětrávaná mezera, tak není problém. Nebo si pod to namontuj markýzu.

Třeba něco jako http://www.eko-plot.cz/fotky4330/fotos/_vyrp11_1Obraz003.jpg , ale z vyšších desek. Jestli táš vertikálně, nebo horizontálně záleží na vkusu.

Odesláno
Lubk0 sa uz aj tak rozhodol a tu nam to prisiel v podstate len oznamit :P:D

Ze sa neuvaris pod lexanom? :) no ved skus teda a uvidis, ak to bude tebe vyhovovat je vsetko v poriadku ;)

a grilovat na sidlisku ludom do okien...no takych uz bolo :D

ano ja viem, existuje aj elektricky gril :D

ale potom este existuje aj ludska zavist :P

Nerýp, on pozná všetko len sa nevie rozhodnúť. :D

Aj tak je otázne či tam nejaké takéto úpravy môže robiť, či tá \"terasa\" patrí k bytu a môže takto zamedziť ostatným prístup. Myslím že tam môže maximálne vyložiť plastové stoličky. :D

Odesláno

Agrafik = díky za jednu z mala konstruktívnych odpovedí :)

Pastorek = lepšie ako bývať v preddôchodkovom veku u mami :D :D Ale vlastne hej, tam si sa zmohol len na tie plastové stoličky :D

Ad pozemok pod terasou = ten je spoločný, po všetkými terasami, ako na streche, tak na prizemi bytoveho domu, tak ako sú spoločné všetky balkóny :) V každom prípade investor to právne ošetril ... Každa terasa, má vlastné parcelné číslo. V čase keď bytovku dostavali, a mali predaných pár bytov, zvolali schôdzu bytov, kde odhlasovali (mali v tej dobe asi 90 percen všetkých hlasov) výhradné užívanie týchto pozemkov, k jednotlivým bytom ... Po schválení, to všetko notársky overili :) Zmluva je stavaná na výhradné užívanie daného pozemku po dobu 99 rokov a je prenosná, medzi majitelmi bytov ... Ak v 99 roku nepodá viac ako 50 percent vlastnikov bytov odvolanie, zmluva sa automaticky predlzuje na dalsich 99 rokov.

Tj terasa sice nie je moja, ale mám ju vo výhradnom užívaní :) Kontrolovali to 2 ja, pomerne známy, právnici, a je to v poriadku ... Bez súhlasu ostatných majitelov, tam nemôžem akurát \"stavať\", tj tehli, malta, atd ... Zadebniť, si to môžem ako chcem :)

Odesláno

Pastorek = lepšie ako bývať v preddôchodkovom veku u mami :D :D Ale vlastne hej, tam si sa zmohol len na tie plastové stoličky :D

:D Vidíš, zase kecáš kraviny. Svoje predpoklady podsúvaš ako realitu. Keď takéto niečo treskneš tak si najpr zisti či je to pravda.

Mimochodom, reagoval som na príspevok Y2K a nie tvoj tak sa neohlasuj.

Odesláno

Ohlasovať sa môžem :)

Napísal som to zjednodušene :) Totižto každý si vie danú nehnutelnosť nájsť na katasterporali, aj zo všetkymi tarchami, vlastnikmi, a podanymi navrhmi na exekucie zo socialnej poistovne ...

Alebo aj ten portál kecá ? :D

Neviem, čo sa tu snažíš ješitne dokázať ale ano, si pán, a svoje plastové stoličky môžeš mať na dvore :D

Odesláno

Kluci, vyřešte si to na skládce, třeba rúčo.:D Kolega potřeboval nějakou konstruktivní odpověď nebo radu. Zatím se řeší jestli je to jeho a co tam bude dělat. Prostě potřebuje soukromí, bude tam parkovat motorku, tak chce radu jak to vyřešit.:papa

Odesláno

Ja som za :) Kludne aj ručne :D

V každom pripade, reagujem iba na jeho reakciu ... Pokial sa mu to nepaci, nech svoje príspevky zmaže, ja tak učiním tiež :) Nikto ho do diskusie nevolal ...

Odesláno

Ale doplnim k teme ... V podstate sa mi pači napada Charlieho alebo Agrafika ...

OSB dosky by som vypustil. Pracovalo by sa s tatranskym profilom, s latami hrúbky do 20 CM. S tým, že by sa laty, dávali na preskačku, jedna s predu, jedna zo zadu, vzdy s presahom, aby nebolo vidieť. Tým pádom by sa \"naozaj\" tadial dostalo aj svetlo, a zároveň by to mohlo byť pekné, a hlavne vzdušné.

Takto by sa vyriešieli bočné steny, a časť prednej steny. Skúsim sem vložit fotku, ospravedlnujem sa len za ten skicár ...

Červeným je nakresnelý trám, ktorý by som tam pridal ... Zeleným, je zvýraznené, čo by som dal napevno, presne tým istým spôsobom, ako boky ... No a žltým som si v hlave vymyslel nejaké \"sklápacie panerly ... Predstavoval by som si to tak, že by boli vznútra uchytené, na tých pevných \"zelných\" pomocou pántou, a sklápali by sa smerom do terasy. Väčšina dňa, by boli nonstop \"odokryté\", kľudne aj v noci, zatvárali by sa iba, keby som tam mal večer ľudí na terase, a chcel by som, aby tam nebolo \"vidieť ...

Zároveň by sa pred terasu nasadili tuje, ktoré by by časom poriešili nejaké prekrytie terasy ... Je to blbý nápad ?

Strechu by som asi poriešil tým nepriehladným polykarbonátom. Ak by to bolo v lete taká strašné, tak by som to zospodu len niečím prekryl ....

[Edited on 5/2/13 09:45 by Lubk0]

post-14784-14109629311636_thumb.jpg

Odesláno

:xvul akoze nechcel som ale....

Lubk0: Je ocividne ze mas s pastorkom problem, a ako vidno iba ty s nim a nie on s tebou a padne to davas najavo v kazdom prispevku kde on napise...

No nech sa stalo medzi vami cokolvek, mohol by si mat tolko chochmesu a prestat ho neustale urazat, pastorek si to nezasluzi uz len preto ze je starsi a ty by si mohol mat trocha ucty...a to uz nevravim o jeho pomoci tebe, mne a kopec inym ludom a prinosu pre klub a pre vsetko co robi ako clovek. Ze sa nezachoval k tebe spravne, vec pohladu, a mal si si to vydiskutovat s nim...a nie tu pisat este ze si to s nim aj rucne vybavis :bojim Proste toto si nikto, a uz vobec nie pastorek, nezasluzi!

myslim ze toto tu ozaj nepatri a tebe by troska ucty a pokory nezaskodilo

PS: Mne si nadavaj kolko chces a hovor na mna co chces, ja s tym problem nemam...aj ked aj ja som starsi od teba :D

Odesláno
... Kolega potřeboval nějakou konstruktivní odpověď nebo radu. Zatím se řeší jestli je to jeho a co tam bude dělat...

Ale, bohužiaľ to je dosť postatné. Ak si pozrieš tie fotky ako je terasa umiestnená vzhľadom k ostatným bytom na rovnakom podlaží tak je riešenie uzavretia ovplyvnené právami a ťarchami k danému priestoru. Je to prvá terasa v rade a úplným zakrytím stien znemožní ostatným prístup z ich terás k spoločnému priestoru. Narážal som na tento možný problém.

Odesláno

Ale vždyť ví co může a ne, kde je jeho část terasy a sám ví jak se tam ostatní dostanou. Neptal se jestli to bude vadit jiným, ptá se nato, jak si to zavřít. Neřeší tady co nato ostatní sousedé, předpoklad je, že to má vyřešené, projednané a nás se ptá jak to uzavřít. Tak mu dejte odpověď. Udělá si to a pak si bude řešit následky sám, ne? JEstli nějaké budou :D Jednoduchá otázka, a jednoduchá odpověď. Když nevím, tak jdu o tému dál a neřeším jestli to je morální nebo co já vím jaké. A nechytejte mně za slova.:bacha:P

Prostě mu poraďte a hotovo.:papa

[upravil dne 5/2/13 11:09 od Tango C8]

Odesláno
:xvul akoze nechcel som ale....

Lubk0: Je ocividne ze mas s pastorkom problem, a ako vidno iba ty s nim a nie on s tebou a padne to davas najavo v kazdom prispevku kde on napise...

No nech sa stalo medzi vami cokolvek, mohol by si mat tolko chochmesu a prestat ho neustale urazat, pastorek si to nezasluzi uz len preto ze je starsi a ty by si mohol mat trocha ucty...a to uz nevravim o jeho pomoci tebe, mne a kopec inym ludom a prinosu pre klub a pre vsetko co robi ako clovek. Ze sa nezachoval k tebe spravne, vec pohladu, a mal si si to vydiskutovat s nim...a nie tu pisat este ze si to s nim aj rucne vybavis :bojim Proste toto si nikto, a uz vobec nie pastorek, nezasluzi!

myslim ze toto tu ozaj nepatri a tebe by troska ucty a pokory nezaskodilo

PS: Mne si nadavaj kolko chces a hovor na mna co chces, ja s tym problem nemam...aj ked aj ja som starsi od teba :D

To ručně bylo jen z legrace, vtip, sranda - proto ten :D

[upravil dne 5/2/13 10:07 od Tango C8]

Odesláno

Y2k = pokial by pastorek nenapisal posmesny prispevok do tejto témy, nič by sa tu neriešilo :) V rámci môjho vydiskutovania vecí si s ním, áno, to prebehlo, a požiadal som ho ako dospelého človeka, aby sa k mojím príspevkom nevyjadroval, a ja sa nebudem vyjadrovať k jeho, a tak môžeme ďalej bezproblémovo nažívať ... Pastorek napriek tomu na pár mojích príspevkoch reagoval, vždy s určitým zanietením proti mojej osobe, 1 krát som tak proaktívne spravil aj ja v nedávnej téme ... To bolo z mojej strany jediný krát, z jeho strany to bolo viac krát ... Stále platí mnou ponúkané pravidlo, aby sme si nekomentovali príspevky z očividním narážaním na inú osobu ...

S ručným vydiskutovaním :D Je za tým tento smajlík :D = a navrhol to niekto v príspevku predomnou ... Samozrejme, to nemyslím vážne, nemám v umýsle nikomu ubližovať ... Čo si kto zaslúži, je vec subjektívneho názoru ... Ja som sem prišiel riešiť to, ako terasu uzavrieť, na iné veci som zvedavý nebol ...

Čo sa týka teras, a pristupu k spoločnym priestorom, myslim, že som to dostatočne jasne, objasnil v príspevku vyššie, je to jednoducho ošetrené, a nie je to nič neobviklé. Hlavne v dnešnej dobe, kedy sa často umiestnujú terasy napriklad na strechy, ktoré sú vždy spoločným vlastníctvom, a preto sa uzatvárajú obdobné zmluvy. Navyše, bolo možné byt zakúpiť v \"štandarde\" = čo som nevyužil. V ňom by bola terasa uzavretá kompletne, avšak sa mi nepáčilo riešenie, ktoré malo byť celé s LEXANU ... Navyše sa mi nepáčili ani vnútorné vzory, či materiály, ktoré boli na výber ... Vo finále to tam dole, v štandarde, nikto nekúpil.

Z ostatnými majitelmi terás, sa poznam. Sú to mladý ludia. Terasy budeme riešiť pravdepodobne spoločne, aby bola cena, nižšie, pri hromadnej \"zákazke\" ... Otázka je, či budú mať všetci na jar peniaze, ak nie, pôjdem do toho kľudne aj sám ... V každom prípade, si finálny obraz terasy budeme schvalovať všetci \"spoločne\" takže nevidím ani problém v tom, že by niekto chcel riešiť nejaké \"vymyslené\" problémy ...

PS: Takisto by malo byť jedno, ako terasu chcem využívať. Ja od nej neočakávam, žiaden PARTY PLACE, alebo niečo obdobné. Čakám od nej vyšší štandard oproti balkónu, možnosť umiestnenia posedenia, alebo elektrického grilu ... Možnosť sa cez leto naobedovať \"vonku\" alebo si tam večer dať pár pohárov vína ... Motorka tam bude \"parkovať\" keď tak, tak len v sezone, inak bude v rodičovskom rodinnom dome ...

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...