Jans206 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Ahoj, jsem tu nový, tak bych pro začátek všechný pozdravil. Ale k mému problému. Auto mi začalo jet na 3 válce, občas to má tendenci jet na 4 ale zase se to vrátí ke třem. Osobní tip mám, že to bude buď vstřik nebo zapalovací rampa. Dá se to nějak jednoznačně zjistit? Motor mám 1.4 8v. Citovat
ozzy56 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Vyšroubuj svíčky a podívej se, která je mokrá Citovat
Jans206 Odesláno 3. únor 2013 Autor Odesláno 3. únor 2013 Podívám se, ale proč by měla být nějaká svíčka mokrá? Od oleje? Citovat
ozzy56 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 ta mokrá svíčka nebude funkční,tzn. benzín do toho válce jde, ale nezapálí se, takže buď vadná svíčka, nebo rampa Citovat
ChouLu Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Když vyndáš všechny vstřiky tak se nechají proměřit ohmetrem.. vadný vstřik má buď vysoký odpor nebo nekonečný Optimální je mezi 2.2-3.0 Ohm Citovat
safi1 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Ja by som povedal ze to bude ten vstrekovac Toto sa mi stalo pred dvoma tyzdnami a vymenili vstrekovac a bolo Citovat
Jans206 Odesláno 3. únor 2013 Autor Odesláno 3. únor 2013 Tak svíčky jsou suché. To znamená, že to bude vstřik. Jak to mám proměřit? Multimetr bych doma našel ale nejsem zrovna na elektriku. [upravil dne 3/2/13 13:54 od Jans206] Citovat
ChouLu Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 vyndáš celou rampu se vstřikama... odpojíš kabel do vede do každého vstřiku (taková vidlička) a vstřik má 2 piny.. tak na ty se dotkneš multimetrem Citovat
Jans206 Odesláno 3. únor 2013 Autor Odesláno 3. únor 2013 Aha, tak to bude asi na dýl. Teď už se stmívá. Tak, že ten multimetr je zároveň zdroj? Bude to takový uzavřený okruh. Mezi multimetrem a vstřikem. Citovat
ChouLu Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 od multimetru máš dvě šnury a těma se dotkneš dvou pinů co je na vstřiku samozřejmě multimetr nastavíš na ohmy.. a co nejnižší rozsah aby to bylo nejpřesnější a pak sem napiš hodnoty všech vstřiků Citovat
Jans206 Odesláno 3. únor 2013 Autor Odesláno 3. únor 2013 Jj tak jsem to pochopil Ale snad zítra dopoledne a pak dám vědět. Zatím díky za trpělivost. Citovat
Alibaba Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Měljsem ten samej problém, jelo to na tři ,začlo to pípat v palubce a svítila diagnostika.Vstřik jsem několikrát vydělal proměřoval měl 13 ohmů jako ostatní,když jsem to dal dohromady tak se to srovnalo,ale zanějakou dobu to zase dělalo.Nakonec jsem koupil vstřik.Po namontování vše v pohodě,pak se to ozvalo znova a nakonec jsem zjistil,že špatně převáděl kontakt v el zázuvce na vstřikovacím ventilu.Stačilo že byl lehounce zaoxidovaný a už to hodilo chybu.Někdy taková blbost pěkně potrápí. Citovat
Jans206 Odesláno 4. únor 2013 Autor Odesláno 4. únor 2013 Tak jsem to proměřoval. 1 válec má 5,9 2 válec má 12 3 válec má 11,7 4 válec má 11,8 Je zajímavý, že každý z vás \"ChouLu\" a ty \"Alibaba\" píšete jiný hodnoty. Teď, když jsem se vracel z garáže, to jelo normálně. Citovat
ChouLu Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Já jsem se s těma hodnotama trošku ustřelil a pravdu má Alibaba... ale došlo mi to až teď ten první s těma 5.9 nebude zřejmě nejlepší a neotočil sis válce? spíš bych to viděl na 4. válec, kde to odchází nejvíce. V každém případě je to mimo toleranci Citovat
Alibaba Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Jestli je to na straně přívodu paliva je to 4 válec,ale to je celkem jedno.Zkus ten vstřik.ventil vyndat s vstřik.rampy,někde si ho upni do svěráku nastříkej do n.ěj svrchu trochu nějakýho spreje na pročištění a připojuj na 12 V měl by cvakat a ze vstřikovací části propouštět.Ale jestli je jen přidřenej tak takhle třeba fungovat bude ale na autě to stejně bude blbnout.V Hradci Král.v Jetservisu dělají i čištění a repase vstřikovacích ventilů nejlepší je tam poslat celou vstřikovací rampu a oni to přejdou celý.Čistí to nějak ultrazvukem a přijde to levněji než nové vstřiky,přitom inzerujou,že dokážou takhle spoustu ventilů opravit.Záleží jak na to spěcháš, jinak novej ventil cca 1600 kč podle typu motoru. Citovat
Jans206 Odesláno 4. únor 2013 Autor Odesláno 4. únor 2013 Bral jsem to zleva. Jak otevřeš kapotu a koukáš na motor. Citovat
Jans206 Odesláno 4. únor 2013 Autor Odesláno 4. únor 2013 ok hodím VIN večer. Tak, že mě koupě novýho asi nemine co? Bude to teda na 100% tím vstřikem? Citovat
Alibaba Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 tak při nastartovaným motoru opři o vstřikovací ventil třeba šroubovák a poslechni uchem jestli cvaká .To je taky taková orientační zkouška,ale jestli je svíčka suchá tak by to mělo být ono.Lepší je ten ventil vydělat,může tam být nějaká nečistota protože je hned u přívodu.Kdyby jsi to rozdělával odtllakuj si rampu tím ventilkem na straně od baterky.Jinak bacha na ty okroužky ten do saní si pak malinko mázni.Na 100 pro ti to takhle neřeknu ale měl jsem uplně stejný příznaky a dělal to vstřik.ventil.Zapalovací rampa spíš vynevává ve vyších otáčkách. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.