Micky Odesláno 29. leden 2013 Odesláno 29. leden 2013 Ahoj kluci, mám 407 2.0Hdi RHR. Před cca 5ti měsíci jsem nechal vyměnit spojku včetně setrvačníku, značka LUK. Hned po výměně se mi zdálo, že někdy při řazení 1 nebo zápečky musím tu rychlost natlačit silou, jindy to jde zase lehce. Na spojce jsem najel necelých 5tis km a je to pořád stejné (horší asi za studena). Podotýkám, že když tam tu rychlost tlačím, auto jako by trošku chtělo cuknout. Dnes jsem si byl pro auto v servisu, kde mi opravili startér (jiný servis, než kde dělali spojku). Mimo startér jsem jim řekl, že se mi zdá, že to nějak ztuha řadí, jestli to nemůže být olejem v převodovce (dal jsem tam doporučený Total Transmission). Vypadali solidně a sdělili mi, že olejem to není, že to bude chtít časem vyměnit spojku! Údajně jde trochu ztuha a nevypíná jak by měla! Když jsem jim řekl, že je nová, nevěřili mi. Volal jsem do toho servisu, kde to dělali, bohužel jsem si díly nakoupil sám, takže oni samozřejmě v ničem nepochybili. Staré vymontované díly jsem viděl. Setkali jste se s tím někdo, nemůže to jít třeba nějak odvzdušnit? Nějak se mi to nezdá, že by to mohli tak zfušovat a ani si nedokážu představit, jak by k tomu mohlo dojít, vypadalo to na schopné lidi. Vypadá to tak, že jsem vyhodil balík peněz. M. :-( Citovat
ozzy56 Odesláno 29. leden 2013 Odesláno 29. leden 2013 Nech si vyměnit spodní vypínací váleček spojky, asi nechodí v plné délce, při výměně to musí hned odvzdušnit...,podle toho jak píšeš, tak spojka úplně nevypíná, tzn., že rychlost tam tlačíš přes synchrony a ty se tím nadměrně opotřebovávají jinak za pět tisíc KM nemohla spojka odejít:myslim [upravil dne 29/1/13 19:45 od ozzy56] Citovat
Red Devil Odesláno 29. leden 2013 Odesláno 29. leden 2013 Mne minulý rok na 406-ke menili spojku+zotrvačník a na doporučenie mechanika sa vymenil aj spojkový valček. Jan misko ohodnotil 1 Citovat
Micky Odesláno 29. leden 2013 Autor Odesláno 29. leden 2013 Rozumím tomu tedy správně tak, že by mohlo pomoct jen to odvzdušnění? Je to i v mých silách? Nějaký obrázek nebo postup by nebyl? Děkuji. M. Citovat
ozzy56 Odesláno 29. leden 2013 Odesláno 29. leden 2013 Na tom válečku by měl být odvzdušnovací šroubek a odvzdušnuješ stejně jako brzdy, za zkoušku to stojí... Citovat
Micky Odesláno 29. leden 2013 Autor Odesláno 29. leden 2013 Jo, ale kde ho přibližně najdu? :-) Kapalinu pak dolévám do brzdovky? Má to společnou nádobku? Jeden tedy šlape a druhý opatrně povoluje šroubek, až vystříkne kaplina, poté se postup opakuje, ano? U brzd to znám, tam musí pedál tvrdnout, ale co tady? :-) Předpokládám, že se dolévá DOT4? Citovat
tomike Odesláno 29. leden 2013 Odesláno 29. leden 2013 Toto zaujima aj mna, kde sa nachadza ten spojkovy valcek? Mam rovnaky problem. Keby niekto vedel hodit obrazok bolo by to fajn. Citovat
fifi Odesláno 29. leden 2013 Odesláno 29. leden 2013 to Ozzy...čo je spodný valček...je ich viac? Citovat
fifi Odesláno 29. leden 2013 Odesláno 29. leden 2013 Nenapísal si, či po zaradení Ti spojkový pedál zaberá už pri podlahe, alebo až pri konci....predpokladám, že prvá varianta....ďalej prečo si menil spojku? Prešmykovala? A menil si aj dvojhmoťák s prítlačným kotúčom? Citovat
tomike Odesláno 29. leden 2013 Odesláno 29. leden 2013 Tak dik za obrazok, este tak vediet kde sa ten zazrak nachadza. Predpokladam niekde pri prevodovke. Ked bude teplejsie tak skusim odvzdusnit aj ked zazraky sa od toho asi cakat nedaju, nie?? Citovat
bart.lbc Odesláno 29. leden 2013 Odesláno 29. leden 2013 na prevodovce z boku mezi chladicem a prevodovkou. Citovat
Micky Odesláno 30. leden 2013 Autor Odesláno 30. leden 2013 Ano, měnil jsem i dvouhmotu, prostě komplet, jak to má být. Jsem z toho na nervy. Předpokládám, že všechny ty krycí plasty zespodu musí dolů, že? Spojka zabírá normálně, nevím, zda hned od spodu, ale nahoře zcela určitě ne. Měnil jsem ji proto, že brutálně hučelo vypínací ložisko. Po rozebrání byl omletý přítlačák od toho ložiska a dvouhmota taky na výměnu. Lamela by ještě něco vydržela. Tomike, ty jsi to taky měnil a máš stejný problém, nebo jsi spojku neměnil a máš ten problém? :-) Tomu odvzdušnění moc význam nepřikládám, kdo ví, co s tím je. Zkusit se to ale může. Citovat
Micky Odesláno 30. leden 2013 Autor Odesláno 30. leden 2013 A ještě jedna otázečka, zítra se na to chci mrknout, tak ať se připravím. Na ten spojkový váleček vidím tedy shora nebo musím pod auto? Kde přesně se nachází? Nějké konkrétnější schéma by nebylo? :-) Ještě mne pak napadlo, zda nemůže být i vůle v čepu, či mechanismu, který přenáší sílu z válečku na páku ložiska? M. Citovat
tomike Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 Ja osobne som spojku nemenil, auto som kupil v januari minuleho roku. Za rok som najazdil cca 16 000 km a tento stav sa nezhorsuje. Som zvedavy ci to odvzdusnenie pomoze. Napis potom. Citovat
bart.lbc Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 Tak moje spojka se nemusi ani sešlápnout až na podlahu vypíná mi už v 1/3 pedálu,když stojíš před autem tak na pravo z boku převodovky č.20 obr. mam pocit že ten váleček je vidět i zhoha, když dáš stranou filtr vzduchu ale lepší přístup bude zdola , sundat kryt motoru. [upravil dne 31/1/13 16:56 od bart.lbc] Citovat
tomike Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 Cize najlepsie bude napojit odsavacku a postupovat ako pri vymene brzdovej kvapaliny. Sa trochu cudujem, ale rozpraval som s viacerymi co opravuju auta, no nikto my tuto moznost neponukol, divne Co stoji ten spodny vypinaci valcek spojky? [upravil dne 30.1.2013 14:19 od tomike] Citovat
Micky Odesláno 30. leden 2013 Autor Odesláno 30. leden 2013 Aha, díky, fajn, mrknu na to. :-) M. Citovat
bart.lbc Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 Cize najlepsie bude napojit odsavacku a postupovat ako pri vymene brzdovej kvapaliny. Sa trochu cudujem, ale rozpraval som s viacerymi co opravuju auta, no nikto my tuto moznost neponukol, divne Co stoji ten spodny vypinaci valcek spojky? [upravil dne 30.1.2013 14:19 od tomike] PRACOVNÍ VÁLEC OVLÁDÁNÍ SPOJKY Celkem bez DPH 803,25 CZK Celkem s DPH 971,93 CZK Citovat
bart.lbc Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 HLAVNÍ VÁLEC OVLÁDÁNÍ SPOJKY to je ten u pedálu Celkem bez DPH 519,75 CZK Celkem s DPH 628,90 CZK Citovat
bart.lbc Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 Demontovat ochranný uzávěr odvzdušňovacího šroubu (6). Uložit ochranný uzávěr na čisté místo. Připojit průhlednou hadici k odvzdušňovacímu šroubu (6). POZOR : Konec průhledné hadičky musí být ponořen do brzdové kapaliny. Otočit odvzdušňovacím šroubem (6) (Proti směru hodinových ručiček). Nechat vytéci brzdovou kapalinu samospádem. Zavřít odvzdušňovací šroub (6) (Směr hodinových ručiček). Odpojit průhlednou hadici. Namontovat ochranný uzávěr na odvzdušňovací šroub (6). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.