Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

PS:

Dal som si teraz namahu, a troska som precital par recenzii kde vo vecsine pripadov zrovnavaju rapida. Ako v Slovenskych, tak aj Ceskych serveroch som zatial vzdy na konci clanku nasiel vetu typu \"priklonil by som sa k rapidu\" ....

Ano, takze urcite si Skoda dealeri platia vsetkych recenzistov na SK a CZ ...

Zajtra v praci mrknem nejaku recenziu v anglickom jazyku, aby som vedel, koho vsetkeho si SKODA plati ...

Na tomto fore sa len vo velkom nadava, na vypatlanych skodovkarov, ako si do blba obhajuju svoju znacku ... Toto forum zacina byt dost podobne, pretoze podla X diskusii je Skodovka to najhorsie na svete, ludi z ich vzhladu napína (pomaly aby nevychadzali z domu, ved by blvali na kazdom rohu), po prevezeni na nich maju dolamane chrbtice, odrene kolena o palubovky, zere im to viac ako peugeot, huci to, kazi sa im to, a neviem co ...

Prepac, ze sa neradim do stada posluhovacov jednej znacky ... Vela stalich ludi tohoto fora, skoncilo s peugeotom po modeli 406, ktoremu i ja vzdavam hold, ako naozaj mega vydarenemu autu ...

Teraz sa mi po dlhej dobe znova zacalo nieco pacit, 508 čka. Pár ich u bývaleho zamestnavatela behá, a dávajú mi nejaký zmysel ... U citroenu, je tých modelov viac ... DS4 aj DS5 je pecka ...

Odesláno

http://www.cysnews.cz/img/picture/1029/rapid-zezadu.jpg

nejlepší ty zadní dveře...du blejt:D

Bohužel Lubko...Rapid je hnus!! nechutně obrovský mlhovky...zadní dveře totální designovej kousek...že to nemá vššude koberec v kufru je mi jedno tam se vozí všecko...

Oktávka je fajn a dycky byla...ale díky rotačnímu 1,9 TDI 66 a 81 KW..

Oktavka II má krom předních sedaček luxusní stavbu a bral bych jí.. Superb ani nemluvim..super kára...bohužel s pravým kolenem tam mám taky problém:D

nehledě na to že cenová politika VW a Škoda je dosti nelogická. Na škodovce sem vyrostl..měl se 130 M a Formana...dnes bych si koupil jen superba...

[upravil dne 24/1/13 23:25 od Rejty]

Odesláno

Vidis, vec vkusu ... Vela ludi v okoli hovori o hnusu prave v spojeni s 301 ci C-Elysse ... Takze je to jedno ... Mne sa zadok rapida paci ovela, ovela, ovela viac ...

Takze je to asi jedno. Nakonec mozeme porovnat za rok, kolko bude na ceste rapidov, a kolko spominanych dvojiciek ...

Cenovu politiku som popisoval ... Auto kupujes, a predavas. Drahsie kupis, drahsie predas ...

Vo finale sa vobec nebudem cudovat, ked sa po niekolkorocnom pouzivani jedneho ci druheho auta, a po ich naslednom predaji, zistis, ze na rapidovi si prerobil menej, nakolko jeho zostatkova hodnota bude vyssia ...

Dnesnu oktavku 2007 cku predas v pohode za 8 tis. Eur ... Zato 307 cku nemozes predat ani za 6 tis ... (realny pripad, pred nedavnom znamy predaval 307 SW, (o ktorej som tu mal aj nejake servisne temy) 1.6 HDI, v beznej vybave, 2 majitel na SK, prave kilometre 142 tis, a predaval dlho, az predal za 5500 Eur, len tak tak ) ...

Obdobne to bude z rapidom ...

Odesláno

češi kupují škodovky ze setrvačnosti:P ale co tvrdíš je pravda. ale u některých modelů je umělě udržovaná cena:D

Odesláno

Rejty, presne tak ako píšeš, na SK to isté, skodovka po dôchodcovy, strieborná metalíza a elektroóny, ja fakt nechápem, že sa stále nájde koopa ľudi, čo tejto rozprávke uveria. Tiež nechápem, ako niekto môže dať za 12 ročného golfa s obligátnými 140 tis. km, ... vycálovať 5 a viac tis. €.?? Asi fakt bazarnici preto stáčajú km, lebo ľudia to doslova chcú.

ináč k tomu lubkom ospevovanom Rapide: už aj škodovka síce nerada, ale priznáva , že je to prepadák. a s cenami, či chce , alebo nechce musí ísť dole. Pravdu poviem, včera som prvý raz stretol rapida, normálne som sa musel z chuti zasmiať: strieborná metalíza na elektrónoch.

Tiež nie som zameraný na jednú značku, pri poslednej kúpe som sa k P dostal jednoducho pragmaticky , kde mi najlepšie vyhovoval mojím zadaným podmienkam. (skoro to bola SX4, len ma očarila nafta, a tú by som v tej cene nedostal inde.)

V súčasnosti uvažujem o kúpe daľšieho auta do rodiny, napr P ma u mňa velké mínus pre servis. Samozrejme vo výbere je aj koncern, ale vylúčený je rapid, toreticky oktávia, ale najvýhodnejši z koncernov sa javí golf. takže ešte neviem.

Odesláno

Problém rapida je, že s cenou nemůže jít moc dolů, protože by pak byla Fabka neprodejná a musela zlevnit minimálně o třetinu a to už by Škodovka přece nic nevydělala... :myslim

Odesláno

Rapid neni spatny auto a z dvojcat se mi libi vic C-elysse,pristi auto bude asi ford nebo 308 ,508 sw taky,ale to je mimo financnich moznosti,jak psal Lubko po 406 neprisel uz poradnt kombik,az ted 508.....

Odesláno

Jináč k 301 , C-Elysee a tak dále je tam ješte Fiat Linea, Reanult Fluence a jiné (nehledal jsem) A teď co? Nevím jestli jsou ve stejné cenové kategorií ale asi jo, při nějakých akcích. :myslim

Odesláno

Rejty / Pacho = zotrvacnost ?

Lenze VW koncernu, aj skodovky sa väčšinou preda viac ako PSA čkovych aut aj všade v zahraniči (netvrdim, že vo francuzsku) takže aj tam je to zo zotrvačnosti ? Akej ?

A vidíš, aj taký sa nájdu, čo tolko za golfa dajú. Vo finále si ale treba priznať, že 4 kový golf bol veľmi vydarené auto, ľudia to vedia, zháňajú ho, a keďže je doppyt, je aj vyššia cena ... Otvorene, keby som sa mal na auto pozerať s čisto ekonomickeho hladiska, aby som čo najmenej prerobil, a mať 4 tis. E na auto, tak si kupim zrovna toho Golfa IV ... Preco ? Lebo dnes ho kupim za 4 tis. E, a za rok ho za tie iste 4 tisicky predam ... A ked najdes dobry \"lacny\" kus, a troska sa mu povenujes, tak ho za rok predas drahsie, nez si ho kupil ... Ktora z dnesnych znaciek ti toto ponuka ?

Pozri jak padaju peugeoty na cene, 407 cka sa uz predava od 4 tis. Eur ... Zrovna minule som krutil hlavou, ked bola v ponuke 2005 tka 1.6 HDI za 3999 Eur ... Ved to už neni ani 100 tis. Kč ... Za tu cenu mas toho golfa, ktory je starsi, atd, ale ludia si radsej kupia jeho ...

Nezvadzal by som všetko, na zotrvačnosť ... Lebo je naivne si myslieť, že ľudia to kupuju len pre zvyk ...

Pre tu srandu, Škoda v roku 2012, v čase krízi, opäť rástla ... Celosvetovo o 6,8 percenta ! PSA svoje oficialne vylsedky nezverejnil, ale v automoto revue pisali o ročnom poklese 14 až 16 percent !!! Prečo si teda ludia v čase krizi kupuju na celom svete drahe \"škodovky\" a nie lacné a rovnako kvalitné peugeoty či citroeny ?

Odesláno

ináč k tomu lubkom ospevovanom Rapide: už aj škodovka síce nerada, ale priznáva , že je to prepadák. a s cenami, či chce , alebo nechce musí ísť dole.

S týmto si ma zabil. Ti ideš hovoriť niečo, o divých hubách ? Prepadák ? Tak sa pozri na čísla :

Pokiaľ viem, tak Rapid bol uvedený do predaja v 08/2012 ... Takže sa pozrime, koľko mesiacov, sa táto \"novinka\" predávala vo svete ... 5 mesiacov, aj to necelých ... Ale budme teda \"nadsadený\" a povedzme že celých 5 mesiacov ...

Roomstru (ktory si automobilka drží) sa predalo v roku 2011 sa predalo niečo málo, cez 36 tis. Kusov, v roku 2012 sa predalo 38 tis. kusov ...

Podotykam, za cely rok ...

Rapidu sa predalo v roku 2012 za 5 mesiacov (necelých) 24 700 kusov ...

Podla odhadov predbehne v predajnosti tento rok Yeti, Citigo a Superb ... A zaradi sa do dvojice \"tahunov\" Fabia a Octavia ...

Neviem, či tieto čisla hovoria o tom, že by si škodovka priznala, že je to prepadak ... Ked si to nepriznala pri roomstri, a stale ho vyraba, tak čísla Rapidu za necelych 5 mesiacov su neni vôbec zlé.

Schválne by som si porovnal čísli 301 tky a rapidu za tento rok :)

Odesláno

Lubk0

zrovna já se počítám do té druhé poloviny--ani v jednom mém příspěvku nenajdeš slovo o tom, že bych hanil škodovky, zvláště oktávie, narozdíl od velké části zdejších členů...;)

Odesláno
Lubk0

zrovna já se počítám do té druhé poloviny--ani v jednom mém příspěvku nenajdeš slovo o tom, že bych hanil škodovky, zvláště oktávie, narozdíl od velké části zdejších členů...;)

Viem že si rozumný :)

Ja len hovorím, že vyberať pre mna, bolo tažké. Pretože ja berem auto, ako \"najnevýhodnejšiu\" investíciu, a viem, ako stráca na hodnote ... Preto som si vždy \"šetril\" na poriadne auto, ale nikdy som nemal to srdce, tie peniaze naňho minúť ... Preto som jazdil skorej staršie autá, ktoré som kúpil, za lacný peniaz, často s nejakou \"poruchou\" ...

Nakoniec som prachy utopil v nehnutelnosti, čo mi prišlo ako lepšia investícia ...

Z môjho pohľadu by som si preto nové auto naozaj nekúpil, a nevidím na to dôvod ... Jednu dobu som skorej špekuloval, kúpiť starého Ečkoveho mercedesa (tzv. Okáň) s motorom 300 D alebo 300 TD. Už len s titulu, že vidím, čo na tom mali naši taxikári nalietané, aké neskutočné porcie KM ...

Odesláno

Tak ja pracuju v autosalu a když se podívám na showroom..tak

Peugeot: Prázdno a prodávají se málo..ale prodává se hlavně 5008,308 i 308 SW, sem tam nějaký Parták

Citroen: Berlingo \"týpý\", JUMPY, a hlavně C4..grand i obyč piccaso...

Hyundai... tam prodejce jen sedí a lidi mu chodí sami.... a proč..protože reklama...

Podívej se do TV...reklama na Hyundai a Škoda s VW....možná ted je vidět Citroen...301 se u nas prodávat moc nebude, u nás je to zaměřený na C-ellysé...

A proč...protože v PSA jsou kreténi, co si budem povídat. mají v tom typický francouzský bordel, ale to rozvádět nechci.....Lidi si zvykli kupovat škodovky a moc lidí změnu nechce. Znám jich spousty co řeknou koupím si zas Škodu, měl sem jí a jsem spokojen... starý TDi rotačky nic nežrali...servisní sít je hustá,řekl bych až moc:) a protože se to kupuje, obchoduje s tím sortimentemt aut, tak je cena vysoká... Já bych si nové auto nevzal z důvodů co jsi LubkO psal.

Je to o vkusu a můj názor hodně ovlivňuje fakt, že já nehledím, za kolik to auto pak prodám, nehledím na servisní síť. Nehledím na to, kolik se těch aut prodalo. Dnes jde vše do kytek. Auta u mne skončili s emisní normou EURO 5, některé ujdou, ale až bude EURO 6, tak se z toho všichni poserou :D

Kdybych měl ná výběr mezi Octavii II kombi, BMW E46 touring a 407 SW....rozhodoval bych se mezi BMW a PUGem, ač jsem škodovkář a peugeoták, vzal bych zřejmě BMW...:roll

PSA trpí na dřívější fakt, kteým byl nedokonalá elektroinstalace..doplácí na to dodnes... Tuhle debatu o \"Jádro pudla\" budem probírat dlouho a já nejsem proti:) Co setýče pisálků, tak ti přeci musí protěžovat obzvlášť v ČR \"jakoby \" domácí produkt.

Nicméně to nevyvrátí fakt, že ze zadních vrat Rapidu a z jeho obrovských předních mlhovek se mi chce zvracet:D

[upravil dne 25/1/13 09:55 od Rejty]

Odesláno

to Tantor-BN:

asi mas pravdu, ale precejenom asi ne u vsech.

Ja mel BX16, BX16 4x4, pak Nissana Primeru P11 , pak 406Break a ted 308

(kdyby se P11 delala dnes - a nebyl to Renault - tak si ji s fleku poridim znovu) a to klidne napisu na jakemkoliv foru ;)

Jinak francouze mam rad - krome Renaultu.

Odesláno

renault je nej,,, v cenně náhradních dílů :D Né je to jen o vkusu a nebýt zahleděný do jedné značky a uznat že je někde něco lepšího....

Odesláno

Treba si ale uvedomit, za za celkove predaje skodovky môže ČR a SR mizivým percentom :D Podla čísiel, keby sa nepredala v 2012 na SK a ČR ziadna skodovka, aj tak by boli v pozitivnych číslach s rastom smerom nahor ...

Neviem, prečo by to bolo reklamou, ja som totižto moc reklamu na rapida nepostrehol. A to teaz myslim uplne vazne, nevidel som v telke ziadny TV spot, ani nic podobne, videl som par casakov, diskusii, recenzii, a prebiehajucu reklamu na Fabiu. Zato Citroen ma podlamna na C-Elysse reklamu viac nez masivnu, najskor reklama ako bola testovana na 4 miliony KM, a teraz bezi reklama = 80 roky su dobre, ale iba pri autach. Hra na mna z radia, a z telky pomerne casto ... Proste by som nehovoril, ze to je o reklame ...

Korejci sa pohli ani zdaleka nie kvoli reklame, ale kvoli tomu, co dokazali ... Pozri sa na Kiu Ceed prvej generacie, a pozri sa na Kiu Ceed teraz ... Alebo ja neviem, na hyunda z roku 2005 a na novu I30. Podla mna su to nadherne auta, pekny neopozerany dizajn, a interieri priviedli du oplne ineho standardu ...

A hlavne \"kazivost\" tych aut, je velmi mala...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...