Lord Back Odesláno 23. leden 2013 Odesláno 23. leden 2013 čau lidi našel jsem možná příčinu proč u neší 307ky 2.0 HDI 100kw vyfouklo veškerý těsnění mezi motorem a fapem plus vada egr a prasklé sání. Při slintání pod autem jsem našel odpojený kabel vede k čidlu na katíku nebo co je ta baňka za zběrným potrubím. Podle mě je to čidlo teploty kvůli tomu nevypaluje fap a je totálně ucpanej protože motor má divnej zvuk v otáčkách je takovej šustivej a auto stratilo značně výkon řekl bych odhadem tak dvacet koní stále tahá ale zdaleka ne tam jako dřív. Potřebuju poradit hlavně kam mam ten kablík od tý sondy nebo so to je zapojit ještě tam teď zajedu a píchnu to na diag jestli tam něco najdu ale podle mě je fap softvérově odpojenej ale není vybouchanej co myslíte? Citovat
caraxx Odesláno 23. leden 2013 Odesláno 23. leden 2013 Přesně tohle jsem měl já, stačilo čidlo zapojit a potom už to běhalo. Jinak se ještě koukni kolik máš oleje v motoru. Mně tam dost přibyla nafta, protože neprobíhalo čištění a on to místo do fapu pouští do motoru. Jinak v tenkrát mi v autorizovanym servisu řekli, že to nění možný aby šla nafta do oleje. Jinak kam to zapojili to nevim, každopádně to bylo za hoďku hotový potom ještě nasimulovali číštění a byl klid až do 160 000, potom vzal FAP za své. Radši bych zajel někam do servisu ať ti to tam zapojí. [Edited on 23/1/13 16:46 by caraxx] Citovat
Lord Back Odesláno 23. leden 2013 Autor Odesláno 23. leden 2013 díky zítra to objednam do servisu já to ještě napíchnul a jak jsem si myslel neukazuje to teplotu splodin ukazuje to 100 stupňů ať je motor ledovej nebo rozpálenej diag ukázal ze fap je zaplněnej z 77 procent a dokonce už byly poruchy na tlaku turba že skutečná hodnota přesahuje požadovanou hodnotu a taky tam bylo že od poslední regenerace bylo ujeto 667 km a to mi přijde divný Citovat
Lord Back Odesláno 30. leden 2013 Autor Odesláno 30. leden 2013 tak a je to vyřešené dneska volali s peugeota a jeddna lepší zpráva než druhá ten nezapojený kabel je nezapojenej s toho důvodu že ten motor je sice stejneho tipu ale není s 307 ta prej ten kabel nemá a když se nám nezdál ten zvuk jakej auto dělá tak prej turbo je v háji akorát je divný že když jsem to tam vezl tak jsem po ceste narazil na kamčák kterej jel 70 já jel za ním pak jsem se rozhodl že ho předjedu dal jsem čtyrku a plnej a u kabiny kamionu jsem měl necelejch 140 a když jsem se před něj zařadil bylo tam 160 a to se mi nezdá že by turbo bylo tatálně v háji ale jedno bude jistý v pátek pro to dojedu a jde z baraku s takovou skládačkou se pak někam vydej Citovat
straki007 Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 Zas mechanici borci. Muzes je poslat zpet nekam a skoleni. Vzdyt ti kecaji bludy.............. Uz nevedi kudy kam. Tn snimac muzes mit odpojeny treba z duvodu \"odborneho\"vypnuti FAPu:D:D:D Citovat
Lord Back Odesláno 30. leden 2013 Autor Odesláno 30. leden 2013 jo to mi taky řekli že fap je vyřazenej s činosti tak jsem jim dal rozkaz rozebrat kouknout popřípadě vybouchat zničit tak čekám že zítra dají vědět jestli tam byl či ne podle mě tam je a že se pěkně ucpal a šlus akorát nechápu že na mojí diag to fap bere jako činnej a že dokonce vypaloval před 600 km a v tu dobu byl na cestě do hrvatska a pocestě mi to nikdo nenapíchával aby ho odpojil:D Citovat
straki007 Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 Ikdyz se udelal nekdy v minulosti fapoff tak regenerace probiha. Nektere garazove firmy ale resili odpojenim ( mechanickym protoze v softu to neumi) snimace teploty kvuli \"prodlouzeni\" prubehu regenerace. Ted uz je cca 85% ecu Siemens vyresenych komple softem bez regenerace. Citovat
Lord Back Odesláno 30. leden 2013 Autor Odesláno 30. leden 2013 ale on miříkal že softwérově fap neexistje a já na něj koukal jak pracuje Citovat
straki007 Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 hm. Takze tam ti hrozi ta vec jak tady nejakym klukum. Pokud tam opravdu mas mechanicky fap a softwarove (kdyz tomu dotycny opravdu rozumi a tvrdi to) ho tam nemas tak je to docela pruser. asi bych to nechal zkouknout spis nekomu kdo tomu rozumi lepe. A nemusi to byt znackovy servis. Citovat
Lord Back Odesláno 30. leden 2013 Autor Odesláno 30. leden 2013 no uvidíme už to nezastavím já jsem pro to aby tam ten fap nebyl a když ho vymlátí a on tam přeci jenom bude tak mam super machra kterej to přemapuje že ten motor bude dokonalej jako GRD Citovat
Dančák Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 Lord Back: Moje rada - Věř strakimu a ne jim v servisu! Citovat
Lord Back Odesláno 30. leden 2013 Autor Odesláno 30. leden 2013 je pravda že s origo servisama jsem měl jen problémy hlavne ve skodováckym a i v peugeotu hlavně v ICWESTU v plzni tam ho tak dlouho opravovali že jsem si to musel udělat doma sám abych nemusel furt jezdit do plzně na reklamace furt měnili důsledek ale příčinu jsem si musel opravit doma Citovat
Lord Back Odesláno 30. leden 2013 Autor Odesláno 30. leden 2013 podle mě teď už tam nemají co posrat hlavně ať to vymlátí ať tam ten nesmysl není a zbytek si dokážu zařídít sám mě sere hlavně to turbo ono má strašně hlasitej projev hlavně do kabiny venku to slyšet není ale vevnitř tam neco šustí že se to nedá poslouchat Citovat
caraxx Odesláno 31. leden 2013 Odesláno 31. leden 2013 Něco podobnýho jsem měl na Galaxii, když jsem to trochu přišlápl tak to bylo jak když taháš hada za ocas. Ale jenom uvnitř venku nic slyšet nebylo. Nikdy jsem na to nepřišel a najezdil jsem s tim cca 100 tis. Jinak turbo makalo pořád stejně. Citovat
Lord Back Odesláno 1. únor 2013 Autor Odesláno 1. únor 2013 tak fap tam byl a pěkně ucpanej dostal pár ran a byl venku v softweru už neexistoval tak nebylo co řešit ale bohužel po cestě do servisu začalo to syčení nějak víc a víc až je s toho dost nepříjemnej zvuk děkuji pánu bohu že to neodsral motor ale bohužel sme nechali zjistit kde to sičí až skoro chrastí a bohužel verdikt byl že nikde unik není a že je to pravděpodobně turbo v hajzlu tak máme smůlu oprava turba s prací a se všim kolem toho 16500kč v origu jinak asi rekord s nefunkcním fapem jsme najezdili 20000km Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.