Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jaké máte s tímto motorem zkušenosti co se týče servisních nákladu atd o spotřebě se myslim bavit nemusíme ta je podle nohy a tak konkretní nazor no by mě zajímal:)

Odesláno

Měli jsme 406 3V6 140 kW, od 80 t. do 520 t. km.

Výměny oleje - je ho tam trochu víc, i rozvody jsou dražší. Už je to dávno, přesně si nepamatuju - olej asi 2500 a rozvody asi 9000.

Jinak se na motoru nepokazilo nic. Možná jednou spojka, což při těch kilometrech je normální.

Odesláno

Ahoj ohledně 3.0 V6 je toho tu psaný hodně,a stačí pohledat,osobně tenhle motor mám v coupé a jsem s ním spokojený.

A co hlídat,pravidelně a často měnit olej,já osobně měním po 8tis.km.Pokud tě něco zajímá klidně se ptej konkrétně.

Odesláno

No vlastním verzi s 152kw teprve týden ale vzhledem k tomu že sem poslední 3-4 měsíce strávil čtením všech možných informací o tomto a jiných motorizacích od peugeotu, přeci něco napíši. Motor sám o sobě je držák a krom hydrštelů a zapalovacích cívek se na něm nemá výceméně co porouchat. O hydroštelech nemá smysl toho moc psát. Všude na netu i zde na foru toho najdeš kopici. Stačí hledat. Převážně hydroštely slyšet sou a to se často tomuto motoru vytýká. Pokud se ale dodržuje pravidelná výměna oleje není třeba se jich bát. Samozřejmně za předpokladu že už nejsou chycené od předchozího majitele. Pokud se tedy bavíme o jetém. No a cívky?? To je asi to jediné co rádo odchází at děláš co děláš. Ale zas to v porovnání s celkovýma nákladama na provoz takového motoru není rozhodně nic strašného. Taky záleží o jaké verzi se bavíme. 140kw? 152kw? 155kw? Třeba u 140kw verze se musím měnit celá rampa což vyjde dráž ale u 2 zbývajících už se dají měnit samostatně.

V první řadě ale upřesni o jakou verzi se jedná. 140kw? Minimum elektroniky=teoreticky menší pravděpodobnost závady.

152kw a 155kw více elektroniky = teoreticky větší pravděpodobnost závady a složitější diagnostika a oprava

Jinak v porovnání s jinými v6 nebo r6 od jiných výrobců je si myslím na tom s provozními náklady výceméně stejně. Ono každý motor má svoje. Třeba v6 od fordu v st220 má zase nemalý problém s přelévaním oleje v zatáčkách a u každého by si něco našel. Snad jen na r6 od bmw sem nenašel nic. Ty sou opravdu špička ve všech směrech.

Jediné co mně na tomto motoru mrzí je výkon. Rozhodně se nedá říct že by byl nedostačující ale v porovnání s jinými je to už v roce 2013 silný podprůměr. Ale jak už sem psal, záleží o jakém typu se bavíme. V roce 2000 byl výkon v6 od peugeotu v porovnání s ostatními výrobci zcela v pořádku. Bohužel se od té doby moc nezměnilo a tento trochu pozměnený motor najdeme v nabídce i dnes. Na druhou stranu si myslím že právě díky tomu je při dobrém zacházení prakticky nesmrtelný.

Samozřejmně zde na foru najdeš i problémy jiného druhu s tímto motorem, nic bohužel není dokonalé. Teda až na design 406 coupe, to je prostě ztělesněná dokonalost. :D

No a poslední věc sou rozvody. cca 15 000,- Není to málo ale pokud vezmeme v úvahu že se mění u 140kw verze po 120 000km a u novějších myslím po 150 000 tak vzhledem k tomu kolik po dejme tomu 120 000 propálíš peněz na benzínu je těch 15 000 vlastně jako kapka v moři. Alespon já to tak vidím. Navíc pokud by sme brali v úvahu cenu rozvodů u jiných v6 nebo r6 myslím že bude zcela srovnatelná. To si ale jen domýšlím.

Jinak třeba zvuk motoru nad 4000 otáček je prostě famozní. A ještě mně napadá že oproti jiným v6,r6 se odlišuje ještě jednou věcí. Oproti konkurenci nemá takovou výkonovou špičku. Jeho tah je takřka lineární od volnoběhu až do omezovače. Prostě pohodlí.

Sakra že já musím vždycky napsat takovej elaborát. :)

Odesláno

152 kW maju vseobecne troska problem s tlakom oleja a aj preto tie hydrostely ...

dalej neposluchaju katy a su tam 2 a 2 predkaty, tiez celkom palka

inak chod do toho :)

Odesláno

tak mal som coupe 406 3,0 V6 152 kW a teraz mam 607 2,7 hdi :)

Nie je to coupe ale tiez to ma cosi do seba, samozrejme treba sa vediet o to \"starat\" a nie davat to za studena ;)

Odesláno

nie nejde lepsie ako coupe,aspon nie pre mna,coupe mi sedelo viac

ale toto je zas pohodlne a ma takmer vsetko a zatial to aj funguje :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...