Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, mam peugeot 306 motor 1,9td 66kw XUD9TE

po namerani slabych tlakov vo valcoch som chcel iba vymenit tesnenie pod hlavu. ked som dal dole hlavu tak bolo vidiet ako podfukovalo tesnenie medzi 1. a 2. valcom a 3. a 4. valcom tak samozrejme isla hlava na zrovnanie. Dnes som si bol po hlavu a povedali ze z nej brusili az 1mm. teraz neviem ci bude stacit aj to najhrubsie tesnenie co je 5zarezove.

zoznam tesneni pre tento motor:

presah piestov - pocet zarezov - hrubka tesnenia

0.56 - 0.67mm 1 zarez 1.36mm

0.68 - 0.71mm 2 zarezy 1.40mm

0.72 - 0.75mm 3 zarezy 1.44mm

0.76 - 0.79mm 4 zarezy 1.48mm

0.80 - 0.83mm 5 zarezov 1.52mm

presah piestov mam priblizne 0.70mm.

hlava bola uz raz brusena a vtedy z nej davali dole 0.20mm tak som tam vtedy dal o jeden zarez hrubsie tesnenie (podla presahu valca malo ist 2zarezove a dal som 3zarezove) a bal som sa ci nebudu klepat ventily o piesty, ale neklepali a jazdil som na tom az doteraz. nema s tym niekto skusenosti ze co teraz s tym? a ci naozaj aj hrozi riziko ze budu narazat ventily o piesty alebo ci ide iba o kompresny tlak? popripade nastavit predvstrek o trosicka skor alebo nastavit vyssi tlak na vstrekovanie? inak doma uz mam nove tesnenie 3zarezove ale to mi vymenia ak budem chciet za ine

• O 2 týdny později...
Odesláno

Neviem ako často meníš tesnenie pod hlavou ale prečo sa tento problém opakuje?????

Ozaj ako uťahuješ skrutky na hlave podľa poradia a postupne k momentu?

Aké tesnenie to neviem len neviem či nieje hlava v čudu......

Držím palec:super

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Ahojte ja by som sa chcel spitať...Ráno otvorim nadržku na chladiči chladič je skoro prázdy auto za zohreje tak chladič je plný vody...viem že to neni dobré ale je to tesnenie pod hlavou ?:( alebo čo by to mohlo byť ?

Odesláno

bacardi ahoj. napisem ti iba moj nazor. daj zmerat blok ci je rovny. pri takom zarovnani hlavy, nepises ci na dlzku alebo sirku, uz nejde o to ci to bude tesnit, ale skor o suosost a namahanie vacky. za mna nova hlava, aj ked na daewee 1.5 som daval 1.4mm. pisem z mobilu :)

Odesláno

a mne nik nevie poradiť ? neviem či to je isto tesnenie alebo hlava alebo niečo iné teda či to mam rozrabať alebo nie popripade navod nejaky :) aj keď asi to nebude tažké :) čo všetko treba dole ?:)

Guest servisman
Odesláno

sorry ale net dotaz už tu byl nedávno stačí jen prohledat

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...