Ivouš Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 čau , kamoš má doma 1 satelitní setobox u sebe v pokoji a jeho otec by chtěl ke své televizi taky satelitní setobox. Na střeše mají satelit konvertor LNB jen asi s jedním výstupem na kolaxiální kabel k setoboxu. Byl jsem se na to zeptat u nás v satelitním obchodě,že chci 2 výstupy na kolaxiální kabel ke dvěma setoboxům.V obchodě mi řekli že se dá ten konvertor rozdělat na 2 části zadní část s výstupy na kabel a přední část ten kulatý bílý snímač.A mě prý stačí vyměnit jen tu zadní část. Ale teď jsem se díval na stránky Omko.cz (satelity) a tam ty konvertory se mi zdá že jsou v celku zalité do jednoho dílu. Nebo koupit fungl nový konvertor s 2 výstupy. A který konvertor mi doporučujete,je to na Skylink astru 23,5,Hd přijímače. dík Citovat
Charlie 1 Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 to je blbost samozřejmě koupit konvertor na 1 družici se 2 vývodama pro každý sat,reciever jeden vývod! Citovat
Ivouš Odesláno 7. leden 2013 Autor Odesláno 7. leden 2013 a když tam vyměním ten nový konvertor na 1 družici s 2 vývody,tak bude ten konvertor pasovat na ten držák konvertoru (dělají se stejné univerzální ty držáky ),nebo je ten držák každý jinačí a koupí se s tím určitým konvertorem. A když tam už bude nainstalovaný nový konvertor tak bude se muset nějak ještě otáčet nějak s parabolou o nějaké stupně aby byl čistý příjem?Když je tam dáván nový konvertor,prostě jestli bude sedět natočení atd. když se vymění starý za nový? Není někde na to třeba na netu návod?Nebo bude přiložen u konvertoru v krabici.dík Citovat
Charlie 1 Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 mělo by to jít,parabolou nehýbat-není důvod!!!,maximálně točit konvertorem v objímce,pro lepší zisk,ale většinou je to k prdu....neboj to zvládneš napojíš další koaxiál a jedeš;) Citovat
rendyD Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Ked chcu pozerat na oboch telkach nezavisle musia mat ku kazdemu televizoru sat prijimac a LNB twin. Pokial ma ten sat prijimač vystup LNB out može si ho napojit na druhy televizor ale bude vzdy pozerat to co pozera clovek ktory ma STB.. Citovat
Dano406 Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Ty konvertory mají všechny stejné uchycení a u některých konvertorů je přibalena i redukce. Po namontování nic nemusíš ladit ani štelovat pokud to teď jde dobře. Nejhorší by bylo kdybys při výměně pohl s parabolou, tak to bys musel potom naladit znova. Návod když tak najdeš na http://www.parabola.cz/ Citovat
Ivouš Odesláno 7. leden 2013 Autor Odesláno 7. leden 2013 tak to jsem rád nyní jede vše ok na starém konvertoru parabola má motor na otáčení ,ale stejně používají jen astru 23,5 Jestli máte prosím čas,jaký konvertor na 2 setoboxy by jste mi doporučili z Omko.cz co jsem dnes na rychlo zatím vyčetl:šumivé číslo čím nižší tím lepší běžná hodnota je 0,3db. dotaz ještě: když budu dávat ten nový konvertor do úchytky tak kolik moc mám otáčet je tam nějaký záchytný bod,nebo se to řídí a točí kolik ti na setoboxu skáče kvalita signálu? Citovat
bart.lbc Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 kup si Inverto Twin RED LNB http://lnb-konvertory.heureka.cz/inverto-twin-red-lnb_13/ používám sice twin monoblock od inverta což znamená na dvě družice ale Skylink přesunul eurosport z astry19,2 na astru 23 stupnu východně tudíž ti stačí tento. Citovat
bart.lbc Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 v čechách se natáčí cca O 10 stupňů protisměru hodinových ručiček z pohledu na parabolu přes konvertor Citovat
ChouLu Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 u LBNky bych vůbec neřešil značku, jen k čemu to potřebuju (počet TV a družit) a aby nebylo nějak extra vysoké šumové číslo a víc bych neřešil Pak k tomu stejně někdo dá obyč koax za 5kč a je jedno jestli LBNka má 0,3 nebo 0,4dB Citovat
Ivouš Odesláno 7. leden 2013 Autor Odesláno 7. leden 2013 podle Vašich rad tohle stačí? http://www.omko.cz/inverto-red-extend-long-neck-twin-03-db/ Citovat
Ivouš Odesláno 7. leden 2013 Autor Odesláno 7. leden 2013 a ještě kabel kolaxiál těch 7mm je ten silnější za těch 12kč.?ten bych chtěl. U nás prodávají ten slabší ten nechci. Citovat
ChouLu Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Ano Na druhou stranu bych osobně raději šel do nějakého monobloku pro 2 satelity.. sice je cena skoro dvojnásobná, ale jednou si někdo bude chtít předplatit nějaký program na druhé astře a k výměně stejně dojde Nehledě na to, že je tam hromada zahraničních pořadů zdarma Citovat
rendyD Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 podle Vašich rad tohle stačí? http://www.omko.cz/inverto-red-extend-long-neck-twin-03-db/ Jeden z najkvalitnejších twin LNB.. Citovat
Dano406 Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Ano Na druhou stranu bych osobně raději šel do nějakého monobloku pro 2 satelity.. sice je cena skoro dvojnásobná, ale jednou si někdo bude chtít předplatit nějaký program na druhé astře a k výměně stejně dojde Nehledě na to, že je tam hromada zahraničních pořadů zdarma No to máš sice pravdu, ale Ivouš tu píše něco o motoru. Tak to bych se pěkně n....l, kdybych se díval na přírodopisný dokument v HD a někdo to pootočil . Citovat
Ivouš Odesláno 7. leden 2013 Autor Odesláno 7. leden 2013 jim stačí 23,5 co mají,mají na satelitu motor a stejně jinačí satelit nebo astru 19,2 nepoužívaly.Teď když Skylink to hodil vše na 23,5 tak do toho nechtějí vrážet už moc peněz,budu jim tam dávat HD satelitní setoboxy karty Irdeto.I tak je to přijde na pěkný balík,moc prachů nazbyt taky nemají. Citovat
ChouLu Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Žádný motor by tam nebyl potřeba, na astry stačí DiSeq Ale palba za STB a karty je slušná no... teď sem kupoval bratrancovi 2 TV a brali jsme rovnou s DVB-S2kou tunerem, protože pak stačí koupit modul a kartu a jede se Citovat
Dano406 Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 ChouLu:Asi jsem se špatně vyjádřil. Pochybuju že to bude celé překopávat. Jen chce vyměnit LNB a nic víc. Tudíž motor by zůstal a možnost natáčení taky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.