Guest Lubk0 Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Ja viem, ja viem, milionta tema o televizoroch, o vybere modelov, a o podobnych veciach, ale fakt sa topim v uvahach, čo zvoliť ... Či ísť do technologie LED, alebo do Plazmy ... Skúsim popísať, nad čím \"uvažujem\" S počiatku som bol jednoznačne rozhodnutý, pre SMART TV, a teda tým pádom LED TV. Do telky nechcem dať viac, ako 700 Eur ! To je taký pomyselný strop. Uhlopriečku chcem mať ale určite 46-47 (väčšia len poteší, menšiu určite nie). Telka bude pripojená, na digitálnu káblovú telku, s HD boxom, a má pomerne veľa HD staníc, ktoré sa na nej budú pozerať. A teraz, sa neviem rozhodnúť. 1. Favorit bol Samsung UE46ES5500. Tam ma odhovoril, predajca, že radšej nech zoberiem Panasonic, nakoľko tento samsung má síce písaných 100 Hz, ale vraj je to len 50 Hz softwarovo upravenych na 100 Hz, a vraj ma \"stary typ\" ledkoveho panela. 2. Favorit sa teda stal Panasonic TX-L47E5E. Ten už mal IPS Led panel, ktorý vraj nemieša nejake farby, ma lepšie pozorovacie uhly, má \"pravých\" 150 Hz a o 2 cm väčšiu uhlopriečku, za rovnaké peniaze. Oproti samsungu má však príšerné menu \"smart TV\", ktoré je navyše aj pekne spomalené, a pochybujem o jeho plnohodnotných funkciách ... No a nakoniec som dospel k názoru, že som si neni istý, či vôbec chcem SMART TV funkcie využívať, nakoľko mám digitalnu telku nabuchanu funkciami, archivom, aplikaciami a veľa programami ... Preto mi \"skrsol\" nápad, či radšej nekúpiť 46 - 51 cm Plazmu, nejaké LG alebo Samsung, s FULL HD, s nejakym tym USB portom ktore už maju napr 600 Hz atd. O spotrebu elektriny mi nejde, ani o váhu mi nejde ... Ide mi o to, na čom si vychutnam najelpši obraz. Či budem rozdiel, medzi napríklad prvým Samsungom cítiť, oproti danému panasonicu, alebo plazme ... Prosím, naozaj, radšej sa zdržte komentárov, \"mám doma tento, a som spokojený\" to radšej nepíšte nič ... Čo sa týka LED TV, iný ako horeuvedené dva \"nechcem\", čo sa týka plazmy, môžete kludne poradiť, tam som ešte modely nehladal. Ďalšia otazka je, či môžem na plazme fičať nejakú dobu na statickom obraze ? Nezanecha to nejake \"viditelne\" poskodenia ? [Edited on 7/1/13 14:01 by Lubk0] Citovat
Y2K Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 za mna plazmu Samsung ak to chces na filmy a podobne pripadne si pockaj na O-LED a ked mi povies ze chces aj tak LED tak za mna zasa len Samsung PS: Sam by si mohol vediet ze predajca ti odporuci to co potrebuje prave predat [upravil dne 7.1.2013 14:05 od Y2K] Citovat
ChouLu Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 K poškozování obrazu docházelo u prvních modelů, teď je to vychytané a je to bez problému Citovat
Cinicman Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Zaujímal by ma ten názor odborníkov, že prečo \"jedině plazma\"... ? Z mňa ber LCD... ehm, teda \"LED\" ako sa to teraz \"odborne\" nazýva... Citovat
anthraX306 Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Mám vieru plazmu, nestěžuju si, ale v dnešní době bych bral ledku, plazma se bohužel čím dal více ztrácí v záplavě led technologie.. Citovat
kupar Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Tuhle mám já vyhlednutou Samsung UE46ES6300 Citovat
rendyD Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 No ja mam aj led aj plazmu od LG a mozem povedat že už by som plazmu nekupoval.. Citovat
Kurt Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 za mna plazmu Samsung ak to chces na filmy a podobne pripadne si pockaj na O-LED Už se mu to blíží: http://technet.idnes.cz/lg-oled-cl0-/tec_video.aspx?c=A130107_171649_tec_video_vse Citovat
rendyD Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Ešte by to chcelo konkurenciu aby sa znizila cena ... Citovat
davidekcz Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Jedině Plazma V tomhle se určitě nedá říkat \"jedině\"oboje má pro i proti Citovat
Přema Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Měl sem Plazmu...... potom LED , tu sem prodal a zase mám Plazmu....... obraz je pro mě na plazmě lepší a říkejte si co chcete.....toť můj názor...... Citovat
davidekcz Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Pro tebe ok, pro jiné třeba nemusí... Citovat
Přema Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Psal sem můj názor..... ať si každý koupí co chce....... Citovat
Charlie 1 Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Za mě Plazma jak na realnost barev a neomezené pozorovací úhly tak rychlost frekvence tv;) Citovat
Přema Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Kdo třeba neměl Plazmu a koupil jak první tv po klasice LEDku nebo LCD tak bude mít jiný názor než já...... [upravil dne 7-1-13 19:02 od Přema] Citovat
anthraX306 Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 jak na realnost barev a neomezené pozorovací úhly tak rychlost frekvence tv;) naprostý souhlas, jen jsem asi citlivější a při zaplem seznamu(internetovou stranku) na TV se mi zda že bílá bliká [upravil dne 7/1/13 19:04 od anthraX306] Citovat
Jitka+Jirka Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 stejně je nejlepší stará dobrá OTF ta mám vydržela 22let:D:D:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.