spikule Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 Zdravím a doufám, že jsem opět nepřehlídla, že můj dotaz byl již někdy zodpovídán, ale jako laikovi se mi některé věci hledají špatně. Měla jsem problémy se spojkou. Nejdříve to při sešlápnutí pedál chrčelo, poté to začalo pískat - při jízdě při řazení i při neutrálu. Spojku jsem nechala vyměnit a prakticky hned, jak jsem jela od opraváře jsem cítila, že při sešlápnutí pedálu to nejde hladce. Na noze cítím odpor..nedokážu to přesně popsat. Jde mi o to, zda se se nová spojka musí nějak zajet, sednout si, nebo je něco špatně. Vyměňoval se takový celý talíř s pružinkama a ložisko + výměna převodovkového oleje. Děkuju moc za odpověď. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 zkus to nechat vyzkoušet někomu jinému, pokud možno mechanikovi a to co nejdříve:myslim, pedál musí mít odpor při sešlapování..., potom případně reklamovat Citovat
spikule Odesláno 6. leden 2013 Autor Odesláno 6. leden 2013 Není to přímo odpor. Je to takové jakoby chrčení.... Citovat
ozzy56 Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 při sešlapování a povolování pedálu spojky nemá nic chrčet, ale obvyklé je, že šustí ložisko, protože se při sešlápnutí roztočí Citovat
spikule Odesláno 6. leden 2013 Autor Odesláno 6. leden 2013 No, a když je nové...potřebuje se nějak ojet, zajet, zaolejovat, nebo prostě nemá šustit ani když je úplně nové? Dělal mi to automechanik, ale je to manžel mojí šéfové.... Citovat
ozzy56 Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 šustí i nové ložisko (někdy)--zajel bych k tomu známému mechanikovi ať to vidí-slyší a domluvit se na zkušební době atd., prostě by to měl vidět hned po opravě (výměně) Citovat
spikule Odesláno 6. leden 2013 Autor Odesláno 6. leden 2013 Oki, máš pravdu. Zavolám mu a uvidím, co mi odpoví. Jinak spojka zabírá krásně uprostřed, řazení bez problémů..... Děkuju Ti za čas. R. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.