Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Co myslite?

TEd jsme najel na dovce ve Francii kolem 2500Km, porad jsem mel zaplou klimu vse v poho,jak jinak s PEugeotem v nafte:)

Ale pri seslapnuti pri nizsich votackach to obcas jako cuklo,ale melinko,ale je to citit a neco jako by seplo, asi klima,

Je to normalni

Dikys

Odesláno

Covece me dela neco podobneho,nechal jsem si klimu naplnit a dela mi to od te doby. Nemam vysledovano jestli to dela jen pri mensich otackach,ale cas od casu ve chvili kdy mi to zpomali neco spina v motoru,ale proc by porad spinala klima,jinak s klimou neni problem funguje ok,ale na vykonu auta je to znat,predtim mi to nedelalo ale pry jsem ji mel skoro prazdnou.Tak nevim kdybys neco vysledoval dej vedet.Diky

Odesláno

Kompresor nebezi porad..to cuknuti je prave kdyz sepne kompresor..precejenom nejaky konik ten kompresor sezere. Kompresor bezi tak dlouho, dokud se nenachladi vyparnik na vypinaci teplotu. Potom vypne a za chvili az se zas vyparnik ohreje (zalezi jak moc foukate) tak se zase kompresor zapne. Jak kdy, jak kde ale muze to spinat co nekolik desitek vterin az po minutu, dve tri...podle toho v jakem stavu je klima, jak moc foukate studeneho vzduchu a jake otacky mate na motoru. Nekomu to na aute nedela, nekomu jo, nebo to neciti. Ja to citim docela dost na svem

Odesláno

Mám stejný „problém“ ale je to normální, i když nastartuješ tak po cca 5 sec slyšíš cvaknutí jak klima sepne. Jinak taky při nižších otáčkách to lehce cuká, ale to jen někdy. Prostě klima jak už tady bylo psáno sebere nějakého toho koníka :):roker

Odesláno

To ze po zapnuti za 5 sec sepne je jasne ale behem jizdy cca po 30 sec. slysim v motoru neco spinat a nekdy to cukne do plyn.pedalu asi jak to vezme konika.Ale je to rozdil jezdit z klimatkou a bez klimatky.

Odesláno

vsak nektera, i docela silna auta, maji automaticke vypinani klimy pri plnem seslapnuti plynu. On ten chybejici konik pri predjizdeni muze prijit pekne draho.

Odesláno

Asi se s tim chlapci musime smirit,myslel jsem ze je to nejaka chyba,ze to spatne naplnili a tak. Ale pokud je to normalni tak je to v pohode.

Odesláno

NEkdo to cuknuti citi nekdo ne. My odbornici citime i opotrebovanbou pravou desticku vic nez levou:)

Zaver je, ze je to normalni vlastnost, kterou vyvola sepnuti kompresoru klimy pri nizsich otackach, kdy proti odporu motoru se projevi slabim cuknutim.

Mezi nama, to ubrani vykonu bohate nahradi krasnej chladek v aute,kdy venku na rozpalenych silnicich je 35 C.

Odesláno
Původně zaslal: jack

NEkdo to cuknuti citi nekdo ne. My odbornici citime i opotrebovanbou pravou desticku vic nez levou:)

Zaver je, ze je to normalni vlastnost, kterou vyvola sepnuti kompresoru klimy pri nizsich otackach, kdy proti odporu motoru se projevi slabim cuknutim.

Mezi nama, to ubrani vykonu bohate nahradi krasnej chladek v aute,kdy venku na rozpalenych silnicich je 35 C.

Máš úplně pravdu, tak klimatizace a obzvláš? v těchto horkách je k nezaplacení :) No a že to ubere krapek výkon? No všechno něco stojí :P:P

Odesláno
Původně zaslal: m2

Neměřili jste někdy o kolik se zvedne spotřeba při klimě?

Myslím, že to nijak změřit nejde, ale jestli to vezme maximálně o jeden litr více na sto kilometrů :) všude se to říká i když mě to nějak nepřijde :)

Odesláno

Me osobne u me 406 1,9 TD, zmena spotreby u pouzivan AC neprijde,jen malinko vykon od spodu je nizsi,jinak nic. Ale jak uz jsme psal klidne bych i obetoval litr na vic,ale ta pohodicka z toho chladku v tech vedrech je suprova:)

Odesláno
Původně zaslal: jack

Me osobne u me 406 1,9 TD, zmena spotreby u pouzivan AC neprijde,jen malinko vykon od spodu je nizsi,jinak nic. Ale jak uz jsme psal klidne bych i obetoval litr na vic,ale ta pohodicka z toho chladku v tech vedrech je suprova:)

Máš recht :) hlavně když se pohybuješ po Praze v dopravních zácpách :) to je potom parádička :)

Odesláno

No me momentalne klima zase nefunguje :/ Zjistuju co s tim je, vcera sem chtel vymenit tesneni u hadic kompresoru..no samozrejme ze mi v Peugeotu dali ty \"spravne\". Takze jim to tam dneska jedu vratit/vymenit...Dali mi asi tak 2x vetsi krouzky nez se tam vlezou :) ehm... Jinak co se toho vykonu klimy tyce, kdyz nekdy potrebuju opravdu rychle predjet a jeste nevic trebas do kopce, tak klimu na tu chvilku vypnu...ono se to nezda, ale ten propad vykonu tam nejaky je, auto proste nejde tak za plynem...Na spotrebe to ale moc nepoznam, rek nych ze tak max. pul litru. Ono to vyjde na stejne v lete v zime, protoze v lete s klimou, v zime studene starty a dojezdy ze motor je sotva na 70 stupnich, takze nejlepsi spotreba mi vychazi na jaro a pozdim :)))

Odesláno

Ke klimě pánové toto: Klima si bere mezi 3,5 -5,5 kW podle své výkonnosti. Máme na autě zkušebně odměřeno při zkoušce stálosti výkonu, že při klimě max to většinou u různých osobáků je skutečně cca 5 kW. to se musí nutně při nižších ot projevit. Při motoru v záběru a otáčkách, kdy je setrvačná síla (energie akumulovaná v rotujících hmotách) dost velká, tak to uživatel ani nezaregistruje-viz. dálnice. Moderní vozy a vozy s nižším výkonem motoru mají auto odpínání klimy v případě plného plynu, resp. prudké akcelerace.

Odesláno

Co to je za sprej,kde jsi ho sehnal,taky budu potrebovat a napis navod jak na,nekde jsem to tu cetl

Odesláno
Původně zaslal: MMMMM

Co to je za sprej,kde jsi ho sehnal,taky budu potrebovat a napis navod jak na,nekde jsem to tu cetl

Je to pěna, která se nastříká mezi rohože výparníku a nechá se to tam asi tak 15 minut dokud to nevyschne. Jinak pak přepíšu přesný popis jak je to od výrobce :) Jinak jsem to koupil po dlouhé době a hledání na Černém mostě v takovém malém auto krámku ;)

Zítra to budu aplikovat tak napíšu zážitky :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...