P607Olda Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 V Zábřehu je čekací doba tak asi 2 týdny. To jen abys věděl, že po 15.1. už poteče do bot. Mimochodem, který den je poslední? Protože se hraje na dny, a ne na měsíce. Citovat
lukaro Odesláno 26. prosinec 2012 Autor Odesláno 26. prosinec 2012 Tak to netuším, ale.... Nikde se to nemůžu dočíst, jak to je, když třeba o měsíc nebo dva prošvihnu udělat TK? Protože po Novém roce snad seženu kamaráda na opravu - zavaření výfuku. Pak hodím do servisu auto na opravu světla, když žádný elektrikář nikde není a klapku si vyčistím sám... Přezuji na letní, pokud nebude sníh, když bude tak si zimní pneu půjčím a hurá na technickou. Třeba zjistí, že je půlka auta zralá na výměnu a budu v háji a třeba ne a projdu. Citovat
P607Olda Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Termín STK je na 1. straně TP dole. Přečti a napiš, anebo nascanuj. Příklad: Citovat
punkac Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 ježíšku na křížku, co je na tom složité? Vezmi bratru 10000 Kč a jeď do toho Zábřeha Chápeš, že tu jen den ode dne kecáš a konec STK se blíží. Ono to není o tom ject tam poslední den před propadnutím, to se na tebe každej taky může vysrat. Auto bude opravený a pak bych ho hned prodal dál (tu okamžitou prodej bych udělal já, ty se rozhodni sám). Protože srát se budes největší pravděpodobností dál. Přece 10 není tak moc, brigáda? Jinak jak tak čtu, co bys rád a podobně tak chceš cca auto za 60000 Kč a měla by to být 307 nebo 607. Tu první budiž, koupíš si to samý, co máš nyní v bleděmodrým. To druhý si se posral v kině. Mrkni kolik na to, kolik co stojí. Mě se taky líbí A8, ale nebudu si jí pořizovat, protože na ní zkrátka nemam. Ad dojíždění do práce. Já třeba jezdím s kolegou, přispívám mu na benál a mám svatej pokoj. Neříkej mi, že bys podobného člověka, co má podobnou nebo stejnou cestu nenašel a on nechtěl příspěvek na benzín. Trošku na mě působíš dojmem, že auto je značka umístění v nějaké sféře žebříčku hodnot typu mám volekáru s koženým posezem, jsem king. Určitě jsi měl našetřený peníze v hodnotě pořizovací ceny vozu - nedejbože jsi si půjčil. Teď se ti to sere a nemáš kde brát, Vono s ojetým autem jsou jen dvě radosti. První při koupi a druhá při prodeji. Příště budeš chytřejší. Kupuješ auto za kilo, musíš mít tedy cca 130 - 140 tisíc celkem i na případný servis a HLAVNĚ nesmíš jet s penězi na krev, což teď jedeš, viď? Citovat
lukaro Odesláno 26. prosinec 2012 Autor Odesláno 26. prosinec 2012 Já vím, já teď TP hledám mám ho někde ve složce s dokumenty od auta, co ještě mám, typu smlouva a tak,... Do 25.1.2013 [upravil dne 26/12/12 18:28 od Lukáš_307] Citovat
lukaro Odesláno 26. prosinec 2012 Autor Odesláno 26. prosinec 2012 Není to o umístění v žebříčku... Auto bych potřeboval do práce, ale i mimo práci. Já si už na něj zvykl a prostě je to určitý stupeň komfortu, nic víc... Jinak jeden kolega bydlí asi 15km ode mě, takže bych stejně i ten kousek musel nějak jezdit, ale to je jedno. Auto nechci jen kvůli práci a vůbec ne kvůli nějakému žebříčku... Jinak 607ky jsem našel i za 70 000kč a i levnější. Ceny aut padají, jenže to je to, že bych měl zase kulové jistotu o stavu auta. Citovat
P607Olda Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 607 nekupuj. Měl jsem ji 7 let. Výdavek 10 t. by ti připadal jako nic - to bys dával víc každých pár měsíců. Koupě auta má znamenat, že jsi v životě - hlavně po stránce finanční - postoupil o level a máš peníze na výměnu auta. Takže až budeš mít přebytečných 50 až 100 t., tak uvažuj o prodeji a koupi. Do té doby opravuj. Je také možný downgrade - prodáš toto za 30 (v současné situaci, s končící anebo propadlou STK) a koupíš Feldu, nebo Favorita, a budeš v pohodě po finanční stránce. Ale to asi nechceš. Kdy už mi uvěříš, že to s tebou myslím dobře. Volit, jak a kde opravit auto a kdy ho prodat - tím se zabývám furt. Ve firmě se mi postupně vystřídalo asi 70 aut - od počátku vesměs stará auta s nájezdem kolem 300 a více. Teprve v poslední době kupujeme funglovky. Citovat
punkac Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Lukáš307:přečetl jsi si po sobě, co jsi napsal? Na komfort musíš mít, proto to je komfort. Auto není samozřejmá věc. 607 za 70 kkč? No ta bude vypadat, dalších 70 do ní nasypeš. edit: Koukám Olda byl rychlejší [upravil dne 26/12/12 18:44 od punkac] Citovat
P607Olda Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 První, co udělej, je sepiš všechny závady na papír. Citovat
lukaro Odesláno 26. prosinec 2012 Autor Odesláno 26. prosinec 2012 Já ti věřím Oldo, radíš dobře a budu se tím i řídit. Opravím co je potřeba a není co psát, vím to z hlavy: - zavařit výfuk - opravit konektor u pravého světla - vyčistit škrtící klapku - koupit stropní airbag u řidiče - vyřešit chybu Antipolution fault, podle mě souvisí s tou klapkou - opravit zadní ostřikovač, při zapnutí mlhovek se zapne i ostřikovač Jinak vše ostatní je plně funkční aspoň o ničem jiném nevím... Citovat
punkac Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 tím konektorem u světla jsi si jistý, že to nesvítí kvůli konektroru nebo se jen domníváš? To samé s klapkou a bagem mělo by to být asi takto - zavařit výfuk - opravit pravé světlo - zjistit co je s bagem ve stropě - vyřešit chybu Antipolution fault - opravit zadní ostřikovač, při zapnutí mlhovek se zapne i ostřikovač on totiž ten bag může být překlemován žárovkou nebo odporem cca 2kohm nebo kolik se dávalo, nebo je aktivovaná jednotka, nebo jsou přetrhaný dráty. světlo bych viděl na spečený dráty nebo někde přetrhlý dráty stejně jako ostřikovač vs. mlhovky opět někde prošlehlej drát. Někdy je dobrý nelhat si do kapsy Citovat
lukaro Odesláno 26. prosinec 2012 Autor Odesláno 26. prosinec 2012 A k tomu výfuku: http://www.primavyfuky.cz/vyfuky/PEUGEOT/307/2.0i%2520-16V/06298515/ Uhnil mi hned za katalyzátorem, je tam spona, která ho drží ve vzduchu... Tak mi kamarád tu zhnilou část odřezal a navařil kousek jiného výfuku a ten se pak nasunul dále na výfukové potrubí... Video je tady http://uloz.to/xpDDCxE/mov00261-mp4 a fotky v mém vlákně o autě Citovat
P607Olda Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Tak to není ani na 10 t., ale míň. 2.1. tam mají otevřeno, zavolej tam, dají ti k telefonu pana Martina a podrobně se ho zeptej. Výfuk = jasný Konektor opraví, bez problémů Škrticí klapka - podle svých zkušeností, a to se ho zeptej, navrhne vyměnit, protože čištění pomůže jen dočasně - zeptej se! Airbag sám o sobě není drahý, z vrakáče, otázka je, jestli je \"vystřelená\" řídící jednotka. Ale na začátku jsi psal, že kontrolka začala svítit až po týdnu provozu. Takže načíst závady, jestli je to konektor, anebo převaděč ve volantu. Antipollution fault - může být vadné čidlo anebo vadný katalyzátor. To už zavání větší cenou, Tady bych se spolehl na tento servis. Neboj se navrhnou akceptovatelné řešení, ale až to připojí na diagnostiku. Ostřikovač - to bude nějaká prasárna - nejspíš urvaná zem u mlhovek. Servis opraví bez problému. Citovat
lukaro Odesláno 26. prosinec 2012 Autor Odesláno 26. prosinec 2012 Tak ten bag tam asi ani není, ale jistě to nevím, musím na DIA. Jinak ten ostřikovač mě netrápí, chci to zatím vyřešit jen na tu TK... A až potom se v autě více šťourat, teď na to čas prostě není. Jinak ta klapka, tak jak jsem se na netu i tady dočetl, někdy za to klapka může, protože mi auto někdy po delším stání zdechne po nastartování... Pokud nezkusím nevyčistit, tak se nedozvím, jak to je Citovat
ChouLu Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Světlo.. zkontroluj pojistky... to je první, než se v tom začne někdo hrabat.. Ostřikovač... To neopravíš.. problém bude v COM modulu pod volantem.. vymena... starsi 1500... novy 4-6 tisic Citovat
lukaro Odesláno 26. prosinec 2012 Autor Odesláno 26. prosinec 2012 Oldo moc ti děkuji, po Novém roce zajedu do toho servisu se poptat, kolik by co stálo, co tomu všechno je a pak se rozhodnu... Asi bude nejrozumnější tady psát rozumy až budu vědět, co tomu opravdu je. Zatím jsou to jen moje spekulace, co čemu je a podobně. Citovat
lukaro Odesláno 26. prosinec 2012 Autor Odesláno 26. prosinec 2012 Světlo.. zkontroluj pojistky... to je první, než se v tom začne někdo hrabat.. Ostřikovač... To neopravíš.. problém bude v COM modulu pod volantem.. vymena... starsi 1500... novy 4-6 tisic Ostřikovač začal blbnout jednoho dne z ničeho nic. Jinak blbnul s původními páčkami, ale byly špatné, kde nešel klakson a ani airbag na volantu. Po tom co mám nové, airbag i klakson fungují. DIA potvrdila, že veškeré ovládací prvky jsou v pořádku, ale pořád blbne ten ostřikovač.. Je pravda, že při koupi mě to nenapadlo, vyzkoušet. Citovat
Charlie 1 Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Kdy už mi uvěříš, že to s tebou myslím dobře. Volit, jak a kde opravit auto a kdy ho prodat - tím se zabývám furt. Ve firmě se mi postupně vystřídalo asi 70 aut - od počátku vesměs stará auta s nájezdem kolem 300 a více. Teprve v poslední době kupujeme funglovky. [/rquote] ty v tý firmě děláš hlavního mechanika nebo majitele?:myslimjo to máš pravdu já svoji 406 koupi před třemi lety a ted bych na no tratil tak 100 000Kč,ale je v cajku nehodlám měnit ani bych na to neměl, budu jezdit ještě 7 let do kdy je platnost LPG nádrže a pak koupím nový nebo max.2 roky starý s nájezdem do 40 000Km,ale holt budu se muset uskromnit a jít do auta o třídu nižší... Citovat
P607Olda Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Majitele. Hodně jezdíme, projektanti, montéři i servis. A začínali jsme od nuly, 2 ojeté 105-ky. Citovat
P607Olda Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Lukáš_307: určitě nejdříve telefonuj, a popiš všechny problémy, které máš. Na vrakáč je to pak zpět do Křelova asi 40 km, ale nepředbíhejme. 2. ledna zatelefonuj, domluv se, zajisti si telefonicky pak airbag na vrakáči Křelov a pak určený den vyrazíš, abys v 8 byl už tady. Přeju, abys byl stejně spokojen, jako všichni ostatní zákazníci. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.