lukaro Odesláno 25. prosinec 2012 Odesláno 25. prosinec 2012 Snad to není nevhodné, ale naléhavě sháním šikovného mechanika, spíše elektrikáře na pomoc při opravě auta. Potřebuji opravit výfuk, ale hlavně, opravit chyby Antipolution fault a Catalyst convert fault, resp. zkontrolovat kabeláž a vše co k tomu patří, ať vím, co všechno vyměnit a opravit... Nechci, aby to někdo dělal zadarmo, určitě by jsme se nějak domluvili. Auto mám v garáži, nářadí snad všechno potřebné a byla by to práce vždy spíše na víkendy... Kdyby se někdo našel, bylo by to fajn. Kamarádi, které znám a jsou mechanici, bohužel čas nemají, resp. jeden pracuje na opravách bytu a druhý je až do února mimo republiku a já potřebuji auto připravit do konce ledna na technickou, ale pokud by se to nestihlo, nevadí, dal bych SPZ do depozitu a prováděl zatím potřebné opravy. A ještě potřebuji zjistit, jaké airbagy jsou špatné, resp. někde je špatný konektor jen a já to nepoznám.... Díky moc za odpovědi Citovat
punkac Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Lukáši, co ti radil P607Olda? Hele, ono není tak jednoduchý tyhle závady odstranit. Není to o tom, že příjde někdo s diagnostikou a ono to přesně ukáže, tohle čidlo je špatný, vyměňme ho..... Ono to chce znát hlubší souvislosti. Většinou je chyba na diagu důsledek něčeho, co to nenapíše, jako na potvoru. Lidi jezdí na školení, aby znali to či které auto..... Nejlevnější bude, když našetříš cca 10kkč a dáš to do toho ověřeného servisu, co ti už jednou Olda psal Citovat
Guest servisman Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Punkaci musím ale napsat že kolega má 306 a má stále problém s autem,řešil to x krát v servise a nenašel doposud závadu.V servise mění jen součástky ,on do toho nasypal už asi 10 táců a závada se mu zjevuje stále nepravidelně. Není servis jako servis.měl to i u jednoho kluka co dělá jen peugeoty a taky na to nepřišel . Citovat
punkac Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 mno asi určitě nebyl v dobrým servisu Citovat
Guest servisman Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 nevím jak na tom je servis v ČB já tam nejezdím ale Kříha je machr co jsem slyšel .Ono kolikrát nejde o servis,ale o lidech kteří tam dělají ,jak se staví k práci,než něco opravit tak mění celý .Není na to si to opravit sám pokud jsou prostory Citovat
punkac Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Jo jinak Honzo, já nemyslel Oldu OK406 ale Oldu ze Šumperka s nickem P607Olda Citovat
P607Olda Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Hlavně nenech propadnout termín STK. Ani depozit to neřeší (depozit řeší jenom to, že neplatíš pojistku). Když necháš propadnout STK, tak oficiálně i do servisu a na STK musíš na podvalníku. Citovat
Guest servisman Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 To vím koho jsi měl na mysli on mu to psal dobře P607Olda , OK406 jsem neměl vubec na mysli ,on sice garáž má ale nevytápěnou v zimě větranou ,posledně jsem tam strávil 5 hodin a stačilo mne.Nářadí a dia jsem si musel vozit s sebou moje auto sloužilo jako pojízdný servis i nájezdy jsem si vozil když bylo potřeba. Citovat
lukaro Odesláno 26. prosinec 2012 Autor Odesláno 26. prosinec 2012 Já nechci sypat do blbého servisu... Pro mě je lepší si sehnat mechanika, který mi sem tam pomůže s kontrolou elektrických součástek, zbytek zvládnu sám.. Citovat
lukaro Odesláno 26. prosinec 2012 Autor Odesláno 26. prosinec 2012 Jinak já vidím, že to tak dopadne. V lednu půjdu se značkami dát auto do depozitu a budu v garáži pracovat na opravách. Bohužel teď po Vánocích 10 000kč nemám. Navíc jsem přišel o práci a hledám si novou, takže moje situace tak jednoduchá není... Citovat
punkac Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 ten servis, co ti radil P607Olda není blbý. On tam dává většinu svých aut a to jich má na starost mnohem víc než ty Jinak nezlob se, ale tvůj dotaz.... jak to napsat kulantně a nenasrat:D Zní mi to jako potřebuju mechanika pokuď možno zadarmo a to ti nikdo opravdu dělat nebude Jak jsem ti už psal kamarád s diagem někde pokoutně stáhlým z netu, kabelama s číny není proškolený odborník. V konečným důsledku kamarádovi zacvakáš to samý jako bys dal v servisu, jen s kamarádem to bude na dlouho, v servisu napoprvé Citovat
Guest servisman Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 nevím raději bych to nějak udělal aby to prošlo STK .Pokud to dáš do depozitu to ti psal už pčede mnou ,budeš muset na STK na podvalníku,to je další výdaj.Značky ti vrátí jen pokud bude platná STK jinak ne. Taky jsem přišel o dobrou práci a vím jak ti je.Škoda že jsi tak daleko něco by se vymyslelo. Citovat
punkac Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 dáš značky do depozitu a budeš ještě šetřit na plaťák..... teda jeho zapůjčení Citovat
P607Olda Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Starám se o 20 aut 20 let, celkam snad 20 mil. km. Těch situací už bylo, i generálky motoru atd. Taky hledím na peníze. Věř mi, že radím nejrozumnější řešení, tady za nejmenší možné peníze mít auto relativně v pořádku (podrobnosti si domluvíš) a s STK. Citovat
lukaro Odesláno 26. prosinec 2012 Autor Odesláno 26. prosinec 2012 Děkuji.. Já nechci mechanika zadarmo, to ne... Jinak na DIA jsem byl u Wojty, který ji má origo, pokud se nepletu, dělali jsme to přes PP2000. Jinak ještě připadá v úvahu to, že jeden mechanik by mi protáhl auto technickou zhruba za 2000kč. Půjčil by mi pneu, kdyby to kvůli výfuku neprošlo emisemi tak by to ukecal a nebo podplatil a vyřešil by další drobnosti, které na autě budou. Jinak teď mi zdechlo pravé světlo, když jsem měnil žárovku, myslel jsem, že je jen špatná, ale asi jsou špatné kabely vedoucí k žárovce... Takže potřebuji někoho, kdo by mi tohle pomohl opravit, elektřině nerozumím a u nás jsou servisy na prd... Do autokelly to dávat fakt nehodlám, jsou tady leví.. Citovat
radim.1008 Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Lukáši, sleduji tvoje vlákno už nějakou dobu. Vem nabídku Oldy a dovez to tam. Pokud je ten servis v Zábřehu, tak tam měl známej od nás z města taky auto a nemůže si je vynachválit. Tady to jezdilo po servisech a k ničemu to nebylo. Věřím, že tvoje finanční situace není nejlepsí, ale podplácet někoho na STK, aby auto prošlo? Já bych se s tím bál jezdit, když bych věděl, že to není ok... U toho světla, nevypálil se konektor? Citovat
wojtěch Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 nemám origo dia ale čínu..... opravdu vem tu nabídku od oldy doma to dokupy nedáš... Citovat
punkac Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 předně bych na veřejném foru nepoužíval slova jako ukecat a podplatit technika STK. Nikdy nevíš, kdo to tu čte Jinak normálně jsem to dělal tak, že jsem dal auto do servisu, řekl jsem aby udělali oleje a všechny provozní kapaliny, jeden čep a jeli na STK. Platil jsem lehce pod 4000 (oleje, filtry, nemrzka, ostřikovače, lékárna, emise a stk, čep a výměna) Servis si za sprostředkování a mou úsporu času vzal z této sumy cca 600 Kč. Jinak když jede na STK s autem někdo, kdo tam jezdí pořád a často, tak většinou projde Citovat
radim.1008 Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Když jsem měl skoro před dvěma lety technickou na 306ce, tak jsem to taky naplánoval se servisem a servisák (pravda, známej) si řekl za to, že jsem nemusel z práce a zajel s tím on na STK, 200,- Koncem března mě čeká opět, tak uvidíme, jak to provedu Citovat
lukaro Odesláno 26. prosinec 2012 Autor Odesláno 26. prosinec 2012 Tak já musím opravit výfuk, světlo. Potom vyčistit škrtící klapku a potřebuji nějak odpojit zadní ostřikovač, ale aby mi ten přední fungoval... Nebo aspoň poradit, jak ten zadní vypnu. Protože když zapnu mlhovky, zapne se i zadní ostřikovač.. Světlo opravím jedině s pomocí elektrikáře, výfuk by mi mohl opravit jeden kamarád, znovu a pořádně zavařit, ale musel by se sundat a klapku si vyčistím sám... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.