Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

405ka Regulátor zadních brzd - pružina.

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám 405ku a nebrzdí mi zadek, zjistil jsem že mám prasklou pružinu u regulátoru brzd jak je chycená k nápravě nejspíš. Chci se zeptat dá se ta pružina sehnat samostatně? Nebo jestli by jste ji někdo neměl na prodej, nejdřív zkusím toto opravit než se pustím do čelistí a dalšího zkoumání. Díky

Odesláno
Tak tady je neco malo foto

Pokud by bylo treba lepsi poslu na mail al 100% stav to proste neni lezi to uz asi 4roky v garazi.

Paráda :super:) Poslal jsem ti SZ

Odesláno

:xvul Mě to u moji 406 taky ,,blblo\". Přišlo se na to na STK. Tak jsme zrezlou pržinu + regulátor prostříkal WD-40 + dalšími spreji a od té doby pohoda. Občas zapřáhnu káru za 406 a nebo vezu více lidí či náklad a on se regulátor zprovozní:D. Je potřeba občas se na to podívat a jen prostříknout sprejem pružinu i regulátor.

Tu pružinu a nejen ji prostříkny a někdy nalož více auto a ono se to udrží plně funkční;).

Guest servisman
Odesláno

OK406 ty jsi to měl zarezlý on má prasklou pružinu i kdyby ji prostříkal tak se nespojí :D

Odesláno

Píší, že tu pružinu a nejen ji má prostříkat. Je to myšleno na novou (použitou) co se bude dávat místo poškozené. :D;) . Je snad logické, že nemyslím původný pružinu a regulátor.:papa

Odesláno
Píší, že tu pružinu a nejen ji má prostříkat. Je to myšleno na novou (použitou) co se bude dávat místo poškozené. :D;) . Je snad logické, že nemyslím původný pružinu a regulátor.:papa

:) Mám ji v plná namočit do odrezovače a pak na ní stříkat ty ruzné spreje :D snad se mi ji podaří rozchodit až mi příjde od Lihouse

Guest servisman
Odesláno

pokud je regulátor funkční,stačí jen vyměnit či dát pružinu a máš klid. Pokud budeš měnit celý regulátor,tak se připrav na výměnu brzdový kapaliny a odvzdušnění, + nějaké práce navíc nepujde to jen tak vyměnit.Jak je to starší je to zarezlý a občas se něco utrhne

Odesláno
pokud je regulátor funkční,stačí jen vyměnit či dát pružinu a máš klid. Pokud budeš měnit celý regulátor,tak se připrav na výměnu brzdový kapaliny a odvzdušnění, + nějaké práce navíc nepujde to jen tak vyměnit.Jak je to starší je to zarezlý a občas se něco utrhne

Funkční se mi zdá, nebo na ohmat se vše hýbe z venku ale jak to vypadá ve vnitř to netuším. Zatim mám v plánu jen vymenit tu pružinu. Nevíte kam se přesne zahákne? Jak je prasklá tak vim jen že mi drží na tom šroubu pak dál už netušim kde má být.

Odesláno
Dnes odeslano ....,jen se zacinam bat :D ze to nebude stav ktery se ocekava ;)

Dejte vedet jak to dopadlo.

No uvídíme až to dorazí. Snad se mi tu pružinu podaří nějak rozhejbat. Joo dám hned vědět :)

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak pružina namontovaná. Sice po prvně obráceně ten háček tak že auto brzdilo až moc nožní \"ručka\" :D a na podruhe už vše v pořádku ještě vyzkoušet plně zatížené auto. Bylo to potřeba rozhýbat houpáním zadní nápravy. Ještě bych chtěl poprosit o radu jak to přesně seštelovat? Když auto bude stát na kolech tak tu matici dotáhnout k tý páce jak stalčuje pistky a nechat tam malinkou vuli? Nebo bez vule víc přitáhnout? Díky

[upravil dne 12/1/13 21:12 od pavska]

Odesláno

Ještě jeden dotaz, když přitáhnu tu pružinu tak by to mělo brzdit víc? O kolik by měla být ta matka utáhla? Při nasazení brzdila obě zadní kola stejně hned jen při dotknutí pedálu. Po povolení jde pouze jedno kolo do smyku druhé až o kousek dýl, čim to může být ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...