Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

hosi potrebuju prosimvaas helfnout....mam takovej problem ze pri studenem motoru po vyrazeni kolisaji otacky staci proslapnout plyn a otacky se srovnaji do klidu nevite cim to?jo a dela to jenom kdyz je venku chladno....nic jsem tady nenasel tak se ptam v novym vlaknem...dekuji...:)

• O 3 týdny později...
Odesláno

tak jsem udelal tyto veci krokac vycisteny paliv.filtr novy svicky novy vzduch.filtr novy cidlo chlad.kapaliny novy....kolisani se ustalilo ale problem pretrvava a takovej ze kdyz motor brzdi pres rychlost za studena a po vyrazeni tak otacky neudrzi a chcipne..jakmile se motor ohreje je vse v poradku uz nevim co jinýho mam vycistit nebo vymenit....nemate nejaky napady?

Odesláno

jeste jedna vec docetl sem se pokud odpojim cidlo zeleny tak by se meli otacky mirne zvýsit ale me to nic nedela tak uz nevim vubec proc to nic nedela...ani to stary cidlo ani to novy nic nedela kdyz ho odpojim...

Odesláno

Mam stejnej problém ,krokovej motorek a zelený čidlo na termostatu vyměněný,klapka čistá ,za studena se to chová naprosto normálně a když se to ohřeje tak volnoběh lítá.... Kolikrát si jen tak zničeho nic chcípne ....a při plným korku se třeba u 6000ot/m začne dusit...

Odesláno

To HanzS16: to mi dělá moje už od začátku-pop vyčištění klapky a všeho okolo se problém trošku zlepšil, ale stejně se sem tam jakoby přidusí. Dělá to přesně jak píšeš, jen za tepla, ale mě jen když jed s lehounkou nohou, jakmile víc prošlápnu plyn, škubne sebou a jede normálně. Na volnoběh sem tam i chcípla, tak sem to jendou testoval na parkovišti, nechal sem ji zahřát a když začala kuckat, vyplnul sem klíček a znova nastartoval a chvilku brblala vpohodě a pak zase začala kuckat... Vrtalo mi hlavou, jestli to nemůže být tím šíleně dlouhým vedením vzduchu - dle mé úvahy se při pomalé jízdě, přídadně stání ten vzduch přehřívá a auto saje teplej vzduch, čím vzniká moc bohatá směs a auto se dusí. Tak sem oddělal všechny ty kolena a natáhnul jednou trubkou kterou sem vyústil za světlem..od té doby auto nikdy nechcíplo, nicméně problém sem stejně neodstranil úplně, protože občas se cukání opakuje. A dost nepravidelně, někdy můžu jezdit celý odpoledne po městě a nic a jindy mi padají otáčky při zastavení na každé křižovatce. Problém už musí fakt být někde v elektrice, jinak netuším...

Odesláno

To odee: Doplnil jsi problém naší závady a je to vážně naprosto totožný ,ale lámu si stím hlavu už docela dlouho a ještě mě napadla možnost \"náladovosti zapalovací lišty\" a nebo lambda...jinak ještě jsem vyměnil palivovej filtr a regulátor tlaku paliva a nechal dát vstiřky do ultrazvuku a následně na test (jsou v pořákdu)...a je to pořád stejný...takže jsem z toho vážně na prášky...jinak mohlo by na to mít vliv ještě nějaký čidlo nebo snímač? třeba ten ze spodu na klapce tuším na teplotu nasávanýho vzduchu?

Odesláno

Tak já se přidám, taky mi při ohřátí lítaj otáčky, třeba jedu a když vyřadim, tak otáčky lítaj dolu nahoru, ale je to v rozmezí pár stovek otáček, nic hroznýho. Když auto nechám stát na místě, běží krásně, ale zase jak se ohřeje, otáčky klesají a rostou, jako by se to dusí, ale v zápětí to zas vylítne, zatim to neřešim

Odesláno

go.play: Občas mi to dělá taky. Taky neřeším, ale vždycky mi zatím pomohlo zhasnout a znovu nastartovat, pak už to nedělalo. Nechápu, jak je to možny, ale prostě to tak je :D

Odesláno

Pridám svoju skúsenosť i keď s iným autom, robilo mi to Clio. Za studena kolísali otáčky. Vyčistil som celé sanie, skontroloval všetky hadice podtlaku i odvetrania, vymenil filtre i sviečky no zmena temer žiadna. Nakoniec som začal tankovať na Shell 100 oktánový benzín lebo mi ktosi tvrdil že obsahuje aditíva na čistenie palivovej sústavy a bolo po probléme. Asi po 3 - 4 nádržiach \"lepšieho\" benzínu problém zanikol sám od seba a teraz ide pekne aj keď jazdíme na bežnej 95ke benzíne.

Netvrdím že vám to pomôže tiež, je to iba osobná skúsenosť s totožným problémom.

Odesláno
ale to by nám to zlobilo asi pořád a ne jen při ohřátí :myslim

Práve že pri zahriatom motore je dodávané menšie množstvo paliva tak sa prejaví i malá odchýlka.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...