Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Hvízdání od motoru HDI při zavření plynu

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

dnes jsem vypozoroval problém na mém 307 Break 1.6 HDI 80 KW (2007). Když zvýším otáčky na neutrál nad cca 1600/min a výš a pustím plyn, z motoru se ozývá ,,hvízdání\". Zdá se, jako by to bylo od turba, ale je to těžké odposlouchat. To se děje při studeném i zahřátém motoru. Při jízdě to slyšet není. Motor táhne stejně dobře jako vždy (prověřeno dálnicí). Nemáte s tímhle někdo zkušenost? Za veškeré postřehy budu vděčný.

Odesláno

To je sirkoy pojem.

Kratkodobe hvizdani?

Delsi hvizdani?

Pokud je to malo slyset tek tomu moc nevenuj pozornost,protoze i pokud by to bylo turbo tak tomu nezabranis aby to prestalo hvizdat.

Odesláno

Děkuji za reakce. To hvízdání je krátkodobé. Dá se říci po dobu poklesu otáček při proplynování na volnoběžné. Jsem první majitel auta, najeto má 116 000 km zatím bez problémů. Rozvody jsem nechal vyměnit po 5-ti letech a 110 000 km, takže od těch by to být nemělo. Já bych se ten zvuk pokusil nahrát a byl bych rád za další názory a reakce. S rozvody se měnila levá hadice k intercooleru, protože byla ,,načnutá\" od kuny. V Peugeotu neříkali nic, že by turbo pouštělo olej do IC atd....O turbo se pečlivě starám, olej měním po cca 15 000 km tak by mě tak krátká životnost Garrettu překvapila (možná jsem jen naivní :-)).

[upravil dne 9/12/12 16:20 od dzouzak]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...