dzouzak Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 Ahoj všem, dnes jsem vypozoroval problém na mém 307 Break 1.6 HDI 80 KW (2007). Když zvýším otáčky na neutrál nad cca 1600/min a výš a pustím plyn, z motoru se ozývá ,,hvízdání\". Zdá se, jako by to bylo od turba, ale je to těžké odposlouchat. To se děje při studeném i zahřátém motoru. Při jízdě to slyšet není. Motor táhne stejně dobře jako vždy (prověřeno dálnicí). Nemáte s tímhle někdo zkušenost? Za veškeré postřehy budu vděčný. Citovat
straki007 Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 To je sirkoy pojem. Kratkodobe hvizdani? Delsi hvizdani? Pokud je to malo slyset tek tomu moc nevenuj pozornost,protoze i pokud by to bylo turbo tak tomu nezabranis aby to prestalo hvizdat. Citovat
dzouzak Odesláno 9. prosinec 2012 Autor Odesláno 9. prosinec 2012 Děkuji za reakce. To hvízdání je krátkodobé. Dá se říci po dobu poklesu otáček při proplynování na volnoběžné. Jsem první majitel auta, najeto má 116 000 km zatím bez problémů. Rozvody jsem nechal vyměnit po 5-ti letech a 110 000 km, takže od těch by to být nemělo. Já bych se ten zvuk pokusil nahrát a byl bych rád za další názory a reakce. S rozvody se měnila levá hadice k intercooleru, protože byla ,,načnutá\" od kuny. V Peugeotu neříkali nic, že by turbo pouštělo olej do IC atd....O turbo se pečlivě starám, olej měním po cca 15 000 km tak by mě tak krátká životnost Garrettu překvapila (možná jsem jen naivní :-)). [upravil dne 9/12/12 16:20 od dzouzak] Citovat
Zbytek Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 Mě něco podobného dělala volnoběžka na altíku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.