Přejít na obsah

dzouzak

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2007

Profilové informace

  • Město
    Český Krumlov
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

dzouzak's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Děkuji za reakce. To hvízdání je krátkodobé. Dá se říci po dobu poklesu otáček při proplynování na volnoběžné. Jsem první majitel auta, najeto má 116 000 km zatím bez problémů. Rozvody jsem nechal vyměnit po 5-ti letech a 110 000 km, takže od těch by to být nemělo. Já bych se ten zvuk pokusil nahrát a byl bych rád za další názory a reakce. S rozvody se měnila levá hadice k intercooleru, protože byla ,,načnutá\" od kuny. V Peugeotu neříkali nic, že by turbo pouštělo olej do IC atd....O turbo se pečlivě starám, olej měním po cca 15 000 km tak by mě tak krátká životnost Garrettu překvapila (možná jsem jen naivní :-)). [upravil dne 9/12/12 16:20 od dzouzak]
  2. Ahoj všem, dnes jsem vypozoroval problém na mém 307 Break 1.6 HDI 80 KW (2007). Když zvýším otáčky na neutrál nad cca 1600/min a výš a pustím plyn, z motoru se ozývá ,,hvízdání\". Zdá se, jako by to bylo od turba, ale je to těžké odposlouchat. To se děje při studeném i zahřátém motoru. Při jízdě to slyšet není. Motor táhne stejně dobře jako vždy (prověřeno dálnicí). Nemáte s tímhle někdo zkušenost? Za veškeré postřehy budu vděčný.
  3. Ještě pro upřesnění mého problému, když zapnu zapalování, rozsvítí se palubka a parkovačky (to nikdy nedělalo), po startu motoru se automaticky zapnou potkávačky, palubka zůstává svítit. Otáčení kolečkem světel nereaguje, dálkovky jdou jen jako světelná houkačka. HonzaZ slíbil pomoc na našem plánovaném setkání v Praze. Mám mít obavu o funkčnost páčky světel? (výměna prý dost drahá), nebo to spíše přisuzovat zásahem v diagnostice, související s povolováním tempomatu?
  4. dzouzak

    Vaše maximálka s P 307?

    Díky, člověk se pořád uči:)
  5. dzouzak

    Vaše maximálka s P 307?

    Jak bych mohl zařídit smazání mého vlákna? Nechci tu dělat bordel. Jinak dík za odkazy, v podstatě řeší mou otázku:super
  6. dzouzak

    Vaše maximálka s P 307?

    Nerad jsem založil nové téma . Asi neumím hledat, ale v sekci vyhledávání jsem s keywords maximálka ve spojení s Peugeot 307 nepochodil.
  7. Ahoj Peugeoťáci, zajímalo by mě téma Vaše dosažená maximální rychlost s P307. Mé dosavadní zkušenosti jsou následující: Bývalý P307 Break 1.6 16V 80 KW XR-Présence rok 2004 na německé dálnici, rovina 185 km/h tacho (stav tachometru 35 000 km, Pneu Continental SportContact 195x65xR15 91V, předek 2,5 a zadek 2,7 bar) . Současný P307 Break 1.6 HDi 16V 80 KW Oxygo, rok 2007 na německé dálnici, rovina 200 km/h tacho (stav tachometru 70 000 km, Pneu GoodYear Eagle F1 205x55xR16 91W, předek 2,5 a zadek 2,7 bar). 200 km/h tacho s HDi by asi odpovídalo udávaných 183 v TP, tenkrát jsem ještě neměl navi. Jaké jsou Vaše top speed? Nebudem se tady předhánět, kdo víc, či míň, jen bych rád viděl porovnání různých motorizací v našich lvích povozech .
  8. Koblihu, jestli jsem Tě dobře pochopil, tak existuje souvislost mezi špatným nastavením tempomatu a mým problémem se světly? Pravdou je, že tempomat nechodí. To budu řešit s HonzouZ, až budu mít cestu do Prahy. PS Díky Honzo
  9. Ahoj Peugeoťáci, vyskytl se mi problém. Mám na 307 Break 1.6 HDI (2007) automatické rozsvícení světel z fabriky, bez snímače osvětlení. Když teď nastartuju, normálně se rozsvítí potkávačky, ale navíc i palubka. Otočný ovladač světel nereaguje na jakoukoli polohu. Zkrátka nejde to podsvícení vypnout, nepřepnou se ani parkovačky, ani dálkovky. Nemáte s tímhle jevem nějakou zkušenost? Světelná houkačka dálkovek chodí. Před návštěvou Peugeot servisu chodilo vše normálně. Nemohl technik na diagnostice něco špatně nastavit? (aktivoval mi tempomat). Nedávalo by to smysl, ale kdo ví. V diskuzích jsem hledal marně......
  10. dzouzak

    Dodelani tempomatu do 307

    Diky Honzo, mohl bych se tedy někdy po dohodě zastavit třeba v Praze? Jezdím tam pravidelně, dvakrát, třikrát do měsíce a měl bych to při cestě.... Dal bych Ti vědět, třeba vzkazem zde na fóru a dohodnem to :-). Jinak děkuji všem za echo na Honzu a pohotové reakce.
  11. dzouzak

    Dodelani tempomatu do 307

    Ahoj HonzoZ, kde se budeš v Jižních Čechách nacházet? Vidím, že zde platíš za odborníka a rád bych tě poprosil o pomoc ohledně toho zlobivého tempomatu.
  12. dzouzak

    Dodelani tempomatu do 307

    Jak to povolovali to nevím.... doufal jsem že vědí co dělat, prý jich dělají několik za měsíc. Verdikt byl takový, že páčka komunikuje, ale tempomat se při jízdě stále tváří vypnutě. Napadlo mě, jestli by to nemohlo být vadným snímačem u brzdy/spojky? Při malých rychlostech komunikuje i víceúčelový displej typu ,,A\" a píše hlášku, že tempomat nelze použít (kvůli malé rychlosti).
  13. dzouzak

    Dodelani tempomatu do 307

    Ahoj chlapi, mám problém s doděláním tempomatu. V servise byl povolen, páčka nainstalována, display zobrazuje při zapnutí off a čárky, místo rychlosti . Na 4, ani 5 nejde aktivovat, stále svítí OFF. Poradíte? Peugeot 307 Break 1.6 HDI 80 kW (9HY) Oxygo (2007)
×
×
  • Vytvořit...