Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Partner s 1.9D se vyráběl až snad do roku 2005. ;) Takového chtěl táta, ale k nesehnání (Partner/Berlingo po faceliftu a dvoje šoupačky). Tak se koupilo HDi. A jaksi to první, bez velkých ku*vítek. 

Proti benzinu nic nemám, však jsem si pořídil silnější autosféru, ale i ta nafta má taky něco do sebe. Na denní jezdění mám naftu a už má 380 tkm. Na turbo, vstřiky, čerpadlo nikdo nesáhl. Motor nebere olej. Takže taky bezúdržbové. Nicméně pokud bych si nyní měl vybírat nástupce ... nevybral bych si. Ty novější HDička mě moc neoslovují ohledně možných problémů. Snad až 1.6 HDi, nikoliv 16V, ale ty novější 8V. To jsme někde okolo roku 2010. 

mmartinkovic: Mluvit o zátahu dieselu ... no nevím, v nízkých otáčkách to cukne a jede, ale to je tak vše. U benzinu se podřadí a jede, ideálně pokud se nechá vytočit. GTIčko mi jezdí daleko líp než lehce čipnutý HDIčko. Takže už se těším, až GTIčko dám dohromady a zase se s ním projedu. ;)

Odesláno

Tak zrovna Pertnera 1.9D 2005 máme v práci a to nejede teda vůbec, právě kvůli emisím. I když je to pořád ten starej diesel, ale už s váhou vzduchu a myslím, že je tam i elektricky řízený čerpadlo. Prostě to není to samý jako když byl XUD 9 v nějakém starém autě, kde jel na poměry dieselu bez turba celkem dobře. V minulé práci jsem měl Partnera 1.6 16V a to byla taky velká bída, na to, že to má mít 80kW, ale to je problém asi všech PSA benzínů s elektrickou škrtící klapkou. Takže pokud někdo chce, aby to nějak rozumně jelo a tak nějak normálně žralo, tak stejně nezbývá nic jiného, než HDI.

Odesláno (upraveno)

Milan, ja sa nehadam,čo je lepsie,

Každý model auta a kazdy typ motoru má niečo do seba,či benzín,či diesel.

Podľa toho na čo to potrebujes,

Neviem si predstaviť,aby som jazdil s benzínom za 10l na 100,a pri relatívne dnešných cenách,to fakt ee,

Za posledných 12 rokov som spravil skoro milión km na nafte, ale .....

Keby som jazdil,ako moja žena,za 7 rokov,25 000 km,nepoviem nič,

Proste aj tak,motor vydrží,či ten,či ten,ale auto sa dovtedy rozpadne.

Upraveno uživatelem mmartinkovic

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...