marek-zv Odesláno 2. prosinec 2012 Odesláno 2. prosinec 2012 Zdravim som tu novy a zatial nemam ziadne skusenosti s peugeotom tak by som vas chcel poprosit o par rad. pre zaciatok potrebujem kupit nove letne gumy + nejake alu-disky. V technicaku mam napisane iba 15\", rozmyslam ze by som tam dal 16\" ale neviem co vsetko to obnasa na policii a ci to vobec nieco pomoze alebo iba esteticky vyznam to bude mat. Mate nejake osobne skusenosti rady tipy?podlla coho vybrat disky? myslim ze tam je roztec 4x108 dakuejm velmi krasne za odpovede. Citovat
MirekCC Odesláno 2. prosinec 2012 Odesláno 2. prosinec 2012 Seš tu novej, tak ti dám jednu radu, použí funkci hledat a určitě najdeš na VŠE odpovědi Citovat
marek-zv Odesláno 2. prosinec 2012 Autor Odesláno 2. prosinec 2012 neviem som proste hlupy do toho v technicaku mam napisane rozmer rafikov na naprave: 6J x 15.4 e=23 vsade citam o ET a neviem co vsetkom no nevyznam sa do toho. Rozmer a druh pneumatik na naprave: 185/65 R 15 88T alebo 88H... ok dakujem za radu asi zbehnem do nejakeho pneuservisu nech mi to vysvetlia Citovat
duricek Odesláno 2. prosinec 2012 Odesláno 2. prosinec 2012 Tu mas rozmery diskov co sa montuju na 207 original: 6x15 et 23 6x16 et 27 6,5 x16 et 24 - outdoor 7x17 et 26 Ked chces kupovat vacsie disky ako mas v technicaku, idealne je ich kupit u predajcu co ti je schopny dat aj papier na zaklade ktoreho si to vies dat dopisat do technicaku u policajtov. Roztec tam mas 4x108. ET znamena ako hlboko su vsadene kolesa do blatnika. Vzdy by som sa cca orientoval podla toho ake ET je pri original diskoch. nemusis to na 100% dodrzat ale ked bude moc vysoke ET (povedzme ET40) je mozne ze ti bude disk suchat o podblatnik. Ked mas ET nizke (povedzme ET10) bude disk viac trcat z blatnika. Citovat
marek-zv Odesláno 2. prosinec 2012 Autor Odesláno 2. prosinec 2012 dakujem za info. teraz som narazil na dalsi rpoblem rozhodol som sa ze tam dam 16\" disky rozhodujem sa medzi 6 a 6,5J. zavisi od cien pneumatik. ake pnuematiky tam mam dat? 185/65 co mam v technicaku mi nenajde nikde podla coho urcit sirku a vysku na 16\"disky? Citovat
spartan Odesláno 2. prosinec 2012 Odesláno 2. prosinec 2012 195/55 r16 http://auto.bazos.sk/inzerat/20417658/16PEUGEOT-207-letne-kolesa.php [upravil dne 2/12/12 14:36 od spartan] Citovat
duricek Odesláno 2. prosinec 2012 Odesláno 2. prosinec 2012 Marek-zv urcite chod do niecoho jak tu dal link spartan. Original disky su ovela kvalitnejsie a tvrdsie jak nejake talianske alebo cinske disky ktorych je plny internet Citovat
spartan Odesláno 2. prosinec 2012 Odesláno 2. prosinec 2012 ja mam napredaj 17\" ak by si chcel len gumy su drahsie Citovat
ozzy56 Odesláno 2. prosinec 2012 Odesláno 2. prosinec 2012 myslím,že u 1.4 HDi je blbost dávat 16 disky a tím i širší pneu Citovat
PACHO Odesláno 2. prosinec 2012 Odesláno 2. prosinec 2012 Ja sa tiež prikláňam k názoru ozzy-ho. Asi pred rokom som riešil podobnú dilému. Nakoniec som zostal pri pôvodnom rozmere. Jednak, neverím celkom, aj keď Ti pneuservis zapíše iný rozmer, či to poisťovňa uzná? Čo so starými pneumatikami? Buď ich predať za pár drobných, alebo rovno vyhodiť. Ďalšia otázka je čo získaš zmenou rozmeru?? okrem dizajnu, asi len neaký prúser. Pri väčších kolesách je väčšie namáhanie celého podvozku a zavesenia, čo pri kvalite našich ciest, nie je nezandbateľný faktor. Citovat
robozv Odesláno 2. prosinec 2012 Odesláno 2. prosinec 2012 Najlepsie je ist na dopravny inspektorat alebo policiu a tam sa informovat o moznosti dopisani ineho rozmeru kolies do technicaku. vitaj v klube zvolencan:papa Citovat
Marcel00 Odesláno 2. prosinec 2012 Odesláno 2. prosinec 2012 duricek nemas pravdu. iny rozmer kolies ako je v tp ti musi v prvom rade schvalit importer, nasledne podas ziadost na obvodny urad kde ti to zapisu do tp a az potom ides na dopravny inspektorat... no a aby som to nenatahoval, tak importer ti pre konkretny model a motorizaciu schvalenie nevyda, takze tu aj skoncis... ak nahodou vyda co sa uz stalo tak potom nasleduje urad a az nakoniec policia, ktora ma co najmenej do toho co povedat.. takto a nijako inac to chodi oficialne... inu cestu by som ani nevolil... Citovat
PACHO Odesláno 2. prosinec 2012 Odesláno 2. prosinec 2012 skus tieto, mne by sa páčili, uvažujem na zimu? Citovat
duricek Odesláno 4. prosinec 2012 Odesláno 4. prosinec 2012 duricek nemas pravdu. iny rozmer kolies ako je v tp ti musi v prvom rade schvalit importer, nasledne podas ziadost na obvodny urad kde ti to zapisu do tp a az potom ides na dopravny inspektorat... no a aby som to nenatahoval, tak importer ti pre konkretny model a motorizaciu schvalenie nevyda, takze tu aj skoncis... ak nahodou vyda co sa uz stalo tak potom nasleduje urad a az nakoniec policia, ktora ma co najmenej do toho co povedat.. takto a nijako inac to chodi oficialne... inu cestu by som ani nevolil... Marcel na 407 som daval dopisovat 18\" kolesa. Importer mi povedal ze mi daju papier az ked si kupim V6 motor Potom som to riesil cez predajnu diskov ktory dali certifikat na zaklade ktoreho sa islo este za jednym typkom na urade a ten dal definitivny papier na zaklade ktoreho mi to zapisali na dopravnom inspektorate. Citovat
marek-zv Odesláno 19. prosinec 2012 Autor Odesláno 19. prosinec 2012 narazil som na dalsi problem alebo skor otazku. mam pneu 185/65 R15 potrebujem k nim disky, ale problem je v tom ze vacsina peknych je 6,5J a v technicaku mam iba 6J. mam sa toho striktne drzat a najst disky 6J? Dakuejm. [upravil dne 19/12/12 14:43 od marek-zv] Citovat
dahl Odesláno 19. prosinec 2012 Odesláno 19. prosinec 2012 Mel bys, ale po pravde jsem nezazil, ze by nekomu na TK merili sirku disku...pojistovna taky, kdyz bude havarka, opisou si rozmer gumy, kdyz bude ok, pak je to vic nebude zajimat... Citovat
Marcel00 Odesláno 19. prosinec 2012 Odesláno 19. prosinec 2012 ...sa islo este za jednym typkom na urade a ten dal definitivny papier na zaklade ktoreho mi to zapisali na dopravnom inspektorate. To co si napisal nebol ofiko postup. Oficialne taky papier od predajcu diskov urad vziat nemoze. Ale na sk je mozne vsetko, Ja som vsak pisal o oficialnom postupe. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.