Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

Mám Peugeot 406 (Benzín, rok výroby 1998)

Potýkám se s problémem, že když klesne teplota pod tak 10°C, tak pokud není motor zahřátý či pár dnů nejedu, tak ho prostě nenastartuju. Projel jsem vsechny fora, kde se o tom mluvi, vsechno jsme zkouseli podle toho, co se sem psalo, uz se v tom hrabu 3 dny a celkove jsem dosel k tomuto zaveru - podle vseho - (nemam klavesnici imobilizeru, u klicku je pouze civka a 1 integrac, ale podle mereni tam vubec neni napeti at tam je klicek atd.). Proste receno - je blokla ridici jednotka (kdyz klesne teplota) - Jak odblokovat ridici jednotku ci nejak vyradit funkci imobilizeru, ci aspon zda nekdo nema schema ridici jednotky, projel jsem snad vsechno, moje ridici jednotka ma jenom (Bosch MP5.2) 37 pinů (všechny schemata, co jsem našel, tak měli mnohem víc pinů). Už nevim, potřebuju se něčeho chytnout.

Za jakékoliv info Díky!

Odesláno

mozna je to blbost s Tvým problémem nesuvisejici, ale kdo vi ... loni v lete se mi mozna 3x stalo, ze mi autak nenastartoval hned, tak jsem ho chvilku nechal a pak chytil, pak par mesicu nic, ale jakmile padla zima a cim nizsi byla teplota tim hur to slo, zacal jsem tedy lit do nafty aditivum, vymenil palivovy filtr a pak když nastaly na zacatku ledna velke mrazy to prestalo startovat uplne ... pricina nakonec byla v rozbitem podavacim cerpadlu v palivove nadrzi ... pokud otocis klickem na druhy stupen, nenastartujes a budes poslouchat, musis slyset zezadu z prostoru nadrze zavrceni motorku podavaciho cerpadla, pokud slysis, podavacim cerpadlem to neni, pokud neslysis, cerpadlo nebezi a palivo se z nadrze do motoru nedostava :)

[upravil dne 30.11.2012 16:08 od bure_406]

Odesláno

Tak problém VYŘEŠEN (snad :D). Díky HonzaH, který zaslal schemata, které odpovídají mému vozu, jsem konečně pochopil, kde co je na ŘJ, která, jak jsem zjistil, neměla napájení. Proč? To jsem nezjistil, pač najít, kam vede ten drát z toho pinu, kde je napájení, to je úkol neřešitelný, to jde někam do motoru a kdo ví co. Tak jsem to vyřešil jednoduše - přepojil jsem paralelně napájení z relé, které je hned vedle na ten pin a auto hned nastartovalo a jede v poho. Tak uvidíme :)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Abych nezakládal nové vlákno, tak se zeptám tady. Dneska jsem ráno normálně nastartoval a jel do práce. Tam auto vychladlo, odpo jsem zase normálně nastartoval a jel pár kiláků na poštu. Ale když jsem po cca pěti minutách vyšel z pošty, auto (teplé) při startování docela zaváhalo (kleslo podsvětlení displejů, motor se otočil neochotně). Ale chytlo. Ujel jsem dalších pár kiláků ke kámošovi, u něj jsem byl čtvrt hodiny a když jsem pak k autu přišel, startoval jsem dobrých pět vteřin a nic. Startér točil úplně normálne, ale nechytlo. Pustil jsem klíček a nastartoval znova, a to už chytlo jak má.

A teď otázka: baterce úplně nedůvěřuju, od začátku se mi zdá, že to není úplně ono a ten start před poštou mi napověděl, že by asi potřebovala vyměnit. Ale může mít se slabou baterkou souvislost to, že startér se normálně točí, ale motor nestartuje, jako kdyby nechtěl hodit jiskru? :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...