Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám takový dotaz na někoho z SK.Je na slovensku nějaký postih za nepojištěné vozidlo jak u nás v blbákově??:blicismajlik

Jde mi o to že známý prodal na SK vlečku(10tun)a kupující si vzal sebou doklady na Slovensko a on má jen kupní smlouvu.Bylo to v roce 2011 a on od té doby neplatil zákonné tady v ČR(1000kč za rok).ČKP teď po ním chce za nepojištěný rok 2011(cca 15000,-)a rok 2012 teprve přijde.Na základě této smlouvy se dá tomu zaplacení vyhnout ale jde o to co z toho bude mít ten na slovensku?

[upravil dne 27/11/12 20:57 od Cviklík]

Odesláno

pre kupujeceho neplynie ziadna povinnost voci tomu co bol majitelom predtym.

takze ked majitel pred nim neplatil poistky, noveho majitela sa to nijako netyka.

povodny majitel ma samozrejme problem a poistovna si pravom narokuje poistne za obdobie co neplatil.

poistne zanika dnom odhlasenia na dalsieho majitela... ziadne zmluvy nic. pomoze taktiez opis technickeho preukazu ktory dokazuje ze danym dnom bol uz niekto druhy. ziadne zmluvy nic... pre poistovnu je jediny relevantny doklad technicky preukaz... na kupnopredajne zmluvy poistovne na Sk zvedave niesu...

[upravil dne 28/11/12 22:12 od Marcel00]

Odesláno

Marceli - možná je to na Slovensku jinak než v ČR. Já kdysi prodal auto do bazaru (za hotové) s tím, že už se dál nemusím o nic starat. Auto jsem pouze odhlásil, ale NEZAŠEL JSEM DO POJIŠŤOVNY ZRUŠIT POVINNÉ RUČENÍ. Měl jsem nastavené kvartální platby a i když mi domů chodily složenky, už jsem jim nevěnoval pozornost. Až najednou dopis s pruhem a výzvou k úhradě nedoplatku PR včetně penále, což za dobu od počátku mého neplacení až ke dni, kdy jsem fyzicky na pojišťovně doložil odhlášení auta bylo několik tisícovek. Datum prodeje/odhlášky auta ani skutečnost, že auto nový majitel pojistil u stejného ústavu nehrálo vůbec roli a tak vlastně dík mé blbosti a laxnosti bylo jedno auto téměř 3/4 roku pojištěno 2x. Holt za blbost se platí a pokud podnikáš a pojišťovna Ti vyhrožuje exekutorem, který Ti jako nejjednodušší akci zablokuje pohyby na účtu - tak to už se ani moc nehádáš a potřebné tisícovky vysolíš.

Co se Cvklíkova známého týče - je to v podstatě stejné jako můj případ. On vlečku na pojišťovně neodhlásil a přestal platit, tzn. že pojišťovna vyžaduje ušlé platby + penále a bude to dělat až do doby, kdy se známému podaří věrohodně prokázat, že už vlečku nemá = kupní smlouva nebo likvidace.

[upravil dne 28/11/2012 23:04 od Medvěd]

Odesláno

veru za blbost sa plati...

pri odhlaseni auta je proste majitel povinny nahlasit tuto skutocnost poistovni, bez ohladu

na dalsie logicke uvahy typu preco a pod...

kupna zmluva urcite nestaci... jedine likvidacia,vyradenie z evidencie, alebo odhlaska...

[upravil dne 28/11/12 23:10 od Marcel00]

Odesláno

co viem tak poistovna posle poukazku (alebo teda ocakava platbu) a ked do mesiaca nie je uhradena poistne zanika...

poistovna potom ziada \"len\" to mesacne poistne co auto bolo poistene

tak sa mi aspon stalo par krat...

raz som dokonca spetne asi 5 rokov dokladoval ze som auto predal a oni pozadovanu sumu uz neziadali

ale neviem ako je to v CZ

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...