parlament Odesláno 22. listopad 2012 Odesláno 22. listopad 2012 Ahoj, Koncom minulej zimy som menil pôvodný alternátor(Mitsubishi) ktorý prestal dobíjať a nedal sa zrepasovať.Úplne zhnil.Išiel tam nový(nejaký noname).Nebol viditeľný problém s dobíjaním,tak som ho ani nemeral.V lete som jazdil krátke trasy s klímou a batéria sa vymlátila a nedala sa už poriadne dobiť.Vykazovala vadný článok.Tak som kúpil novú a jazdil.A znovu som nemeral dobíjanie:mad:Nemám problém so štartovaním.Výsledky čo som dnes nameral ma trochu prekvapili. Napätie batérie pred ranným štartovaním,pri uspatom aute:12,53V Dobíjanie na voľnobeh bez záťaže:14,3V.Pri záťaži bez klímy:12,8V.S klímou:12,0V Po pridaní plynu+záťaž:14,0V.S klímou:13,0V. Odber prúdu pri uspatom aute:0,02A Zatiaľ som poctivo očistil silový kontakt na alternátore.Zlepšilo sa dobíjanie o zanedbatelné desatiny voltu.Prestriekal wd-čkom ukostrovací kontakt na prevodovke.Nečistil.A vôbec nenašiel ďalšie ukostrenie.Údajne pod batériou.Netušíte kde je?Odpor som nemeral. Viete mi poradiť kde hľadať problém,alebo čo ešte pomerať?Ďakujem. Citovat
Dýdý Odesláno 23. listopad 2012 Odesláno 23. listopad 2012 A co je na tom špatně ? Jestli to tedy startuje. Citovat
parlament Odesláno 23. listopad 2012 Autor Odesláno 23. listopad 2012 Len sa pýtam skúsenejších,či mi to správne dobíja.Podľa mňa má regulátor v alternátore pri záťaži zvýšiť dodávané napätie viac než v mojom prípade.Aj podľa toho,čo som si prečítal tu na fóre v mnohých vláknach.Nerád by som menil onedlho znovu takmer nový akumulátor.Pýtam sa,lebo nepoznám správne hodnoty.A hľadám ukostrovací kontakt karosérie.Zajtra vyhodím batériu aj s \"podšálkom\" na ktorom leží a uvidím či ho nájdem. Citovat
parlament Odesláno 23. listopad 2012 Autor Odesláno 23. listopad 2012 Super,ale potom tá klíma celkom slušne sťahuje.Ako píšem v lete som to v meste vyšťavil raz dva. Citovat
AnotherOne Odesláno 23. listopad 2012 Odesláno 23. listopad 2012 Kontroloval si napnutie remeňa? Citovat
parlament Odesláno 23. listopad 2012 Autor Odesláno 23. listopad 2012 Nie.Nepíska a bol menený v lete s rozvodmi. editt:tak som to pozeral a mám kladku s automatickým dopínaním remeňa,tam toho asi moc nedoštelujem. [upravil dne 23/11/12 23:41 od parlament] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.