Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

206 2.0 EW10J4 sportovní vačkové hřídele REMAP

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, určitě už je pár členů, kteří mají sportovní vačkové hřídele. Nepodělil by se někdo se zkušenostmi? Především kdo dělal přeprogramování ECU?

Já mám v součastnosti nový nerez výfuk. Svody, katalyzátor, průchozí tlumič. Tohle zvedlo výkon o 10 kw a točívý moment v celém spektru otáček. Teď jsem naistaloval \"nejslabší\" vačkovou hřídel od Piper cams ( jedná se pouze o sací). Bohužel jsem po instalaci pořádně nezkontroloval časování a mám to teď rozhozené. Nedrží volnoběh, jede to hůř. Můžu být rád, že jsem si nezničil motor.

Až bude opraveno, bude třeba přehrát program v ECU, protože už teď je jasné, že budě směs chudá při plném plynu. Zřejmě bych se potom rád obrátil na uživatele straki, protože slyším jen samou chválu na něj.

Neví někdo náhodou o stavitelném rozvodovém kole? Zřejmě ho budu potřebovat. Díky

Odesláno

Ahoj...mam stejny motor jako ty....taky nejslabsi vacky saci ale od Kent Cams a mam i vyfukovou

Powerband = 2000 - 6500rpm.

Valve Lift (Inlet/Exhaust) = 9.34mm Inlet 8.66mm Exhaust

Duration (Inlet/Exhaust) = 258 262 Degrees

Timing (Inlet Open/Close)/(Exhaust Open/Close) = 19/59 61/21

Full Lift (Inlet/Exhaust) = 110 / 110 Degrees

Valve Clearance = 0.00mm

nastesti jsem si casovani nerozhodil protoze mi je tam davali u domanskyho :D

ale na tyhle vacky nepotrebujes nic...remap se jen doporucuje stejne jako pruchozi vyfukova soustava.

Mam tuhle mapu

http://www.autochip.eu/cz/chiptuning/tabulky/peugeot/peugeot-406-20-16v-137hp/

....zvednul se kroutak a pri podrazovani strili jinak nic extra - radsi to nebudu merit :D

Stavitelny kolo na rozvodech maj treba tady ale je to zbytecny...je to jen na ty hodne ostry kde se musi delat mapa na brzde.

http://www.shop.pug1off.com/product_info.php/206-gti-137-cat-cams-vernier-pulleys-ctpe002-p-196

Odesláno

Možná to kolo doopravdy nebudu potřebovat. Je možné, že mám rozvody posunuté dole na klice. Dál už to ale nebudu rozvádět, protože ta výměna neprobíhala zrovna jak bych si přál. Ke kontrole se dostanu ale až příští víkend.

Když už jsem se pustil do těch úprav, tak by byla blbost neupravit mapy v ECU. Myslím, že to získá dost. Zvlášť když výfukem jsem získal víc, než jsem čekal. Mnohem líp se to chová v otáčkách a nárůst na brzdě je 10 kW(později se snad podělím o grafy). Ta brzda je přes známé a věnují se jenom TDIčkám, tak si musím zajistit remap jinak.

Mám možnost měřit směs širokopásmovou lambdou, ale asi mi to bude na nic a budu muset dát nějakou univerzální mapu na ten motor.

Doufám, že po tom výfuku, vačkách a remapu by snad 130 kW být mohlo.

Ještě údaje o vačkových hřídelých:

Powerband : 1500-6500rpm ; Power increase : 15bhp

Inlet duration : 260 deg ; Exhaust duration : N/A

Inlet valve lift : .380/9.65mm ; Exhaust valve lift : N/A

Timing (Inlet open - close) / (Exhaust open - close) : 22-58

Inlet full lift (ATDC) : 108 deg ; Exhaust full lift (BTDC) : N/A

Valve clearances : N/A

[upravil dne 21/11/12 19:48 od buboman]

Odesláno

budu drzet palce a jsem zvedavej na graf ale 130 je docela odvazny :mrk ....ja si myslim ze nemam ani tech 110 :D

sirokopasmou lambdu asi taky potrebovat nebudes...zadny chyby nebo kontrolky mi to nehazi

Odesláno

Tak pokud by jsi neměl ani 110 kW, tak bych řekl, že musí být něco špatně. Já získal 10 kW jen výfukem. O víkendu zkusím hodit grafy.

bude asi podobná vačka a po vačce a remapu mají cca 116 kW.

Mimo jiné tam je vidět, že po instalaci vačky se výkon ani moc nezvedl. Teprve až po remapu se to projevilo.

Pomocí té širokopásmové sondy by se dal přesně kontrolovat poměr palivo-vzduch, ale stějně asi není nikdo, kdo by podle toho udělal mapu.

Odesláno

Som rad, ze som nasiel niekoho s rovnakym motorom, tiez planujem ostre vacky :)

Chlapi, dajte odkaz, kde ste kupili tie vacky. Kolko ste za ne zaplatili? Tie od CAT CAMS je dobra volba? A ten remap mi kde spravia? Je to v podstate chip na mieru?

EDIT- Pozeram ze Cat cams su dost drahe, pojdem asi do tych Piper, co ma buboman

[upravil dne 26.11.2012 10:12 od Bloodeye]

Odesláno

Zdravím. I já mam 2.0 16v.. a plánuju vačky :D Už mám na autě sportovní sání,svody,o víkendu bude i průchozí výfuk a pak už jen vačky a nějakej ten chip na míru bych chtěl. Tak,kdyby jste věděli,kde a co koupit,popř. kam si zajet si udělat ten chip,byl bych vám moc vděčný :)

Odesláno

To jsem zvědav, kdo vám ten remap udělá....

Chip je nejlépe mít přímo od výrobce těch vaček.

Bez realtime ladění to nelze skoro naladit, takže jinou jednotku.

Laděním směsi (AFR) se ochráníte abyste si nezničili motor, ale nezvýšíte tím výkon.

Jedině časováním zápalu naženete koníky, ale to jsem zvědav opravdu kdo to do těch seriových jednotek udělá za přijatelné peníze.

No každopádně budu rád když se to povede a samotného mě to taky zajímá.

Good Luck

Odesláno

Ježiš to je zase téma... ještě do sání nějaký ten větráček z PC, ať to má dost vzduchu :roll

Na nějaké \"oblbování\" řídící jednotky se vykašly. Chceš upravovat? Tak kup programovatelnou jednotku... všechno ostatní jsou vyhozené peníze. ;)

Odesláno

Vzdyt kazda ECU jde upravovat.

Treba existuji prepinatelne flash pameti.

Taky prasacky mustek na flashku.

Nebo prehazovani flashky(delal jsem na subaru sti)

Ale je potreba vedet vic info.

Neni problem naladit ale zmerit to nejak potom.

Odesláno

Zdravím, byl jsem trochu mimo. Teď jsem si všiml, že se nám trochu rozproudila diskuze, což je dobře a snad najdeme řešení :)

Pro Bloodeye: Vačky jsem koupil v UK. Velmi doporučuji tento obchod Mám s nima výborné zkušenosti, dobrá domluva. Původně jsem objednával v jiném poměrně známém UK obchodě, ale po asi třech měsících jsem byl rád, že jsem dostal peníze zpět.

Pro Straki: Širokopásmovou lambu mám, tento víkend snad opravím časování a změřím AFR. Pokud by jsi byl schopen nějak podle toho upravit mapy, bylo by to super. Nebo kdyby jsi někdy dělal výlet na Ostravsko, mohla by se domluvit brzda.

[upravil dne 28/11/12 10:57 od buboman]

Odesláno

Tady se to nejak rozjelo :D

ja nemam mapu na miru ale urcite mi ecu rozebirali neco pajeli...ten smrad poznam :D

myslim ze rikal ze tam daval nejakej jinej cip a mel jsem moznost tam nechat pridat dalsi a prepinat mezi dvouma mapama ale za to chteli nesmysl.

Urcite jde nase jednotka upravit ale nejlespi je mit kompletne programovatelnou...na francouze jsem nasel http://www.emeraldm3d.com/ a je hodne vychvalovana na zahranicnich forech.

Bloodeye : nemam Cat Cams ale Kent Cams i kdyz se nedivim ze se to plete :)http://www.kentcams.com/

a kupoval jsem je tady http://www.larkspeed.com/ stejne jako Tarox kotouce. Domluva skvela, posta levna a perfetne zabaleno :)

Odesláno

Abych pravdu řekl, vůbec by mě nanapadlo, že se může stát, že ECU nepůjde přeprogramovat přes kabel.

Obávám se, že štítek už mi z ECU zmizel. Podívám se v pátek, až budu u auta. Není nějaká jiná možnsot jak zjistit, jestli to půjde? VIN? rv. 2001? Otevřit ECU a vyfotit vnitřek?

Ješte jsem si vzpomněl, že když to auto bylo nové, tak v Peugeotu přehrávali program, protože v určitých otáčkách to cukalo. Ale 100% si jist nejsem

Jinak posílám graf, jak dopadl sériový motor po novém výfuku.

post-29198-14109628288939_thumb.jpg

[upravil dne 28/11/12 17:03 od buboman]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...