Ducatista Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 Přemýšlím o vylepšení brzdnýho účinku mojí 106 diesel, protože origo přední brzdy brzdí fakt prachbídně, obzvlášť s přívěsným vozíkem je to adrenalinovej zážitek A tady v inzerci jsem našel kotouče 266 mm z 306, u kterých prodejce píše, že pasují i na 106ku, pouze se musí dát třmeny z 306. Je to pravda, budou tam ty kotouče i třmeny pasovat bez úprav, nebo se bude muset vyrobit nějaký unašeč na ten třmen? Na druhou stranu vejde se to do 13\" kol? Do TP totiž 14ky u diesela zapsat nejdou i když s něma jezdím, 13ky mám pouze na zimu a na STK. Díky Ještě doplním že mám kola 4x108. [upravil dne 20/11/12 08:33 od Ducatista] Citovat
Petrikj Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 Jen doplním, že ty kotouče mám na 405. Mám k nim origo 14\" kola a mezi třmenem a ráfkem se už nevejde ani závaží, jsou tam tak 2-3 mm. Takže na 13\" zapomeň. Citovat
poldy Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 a brzdovy posilovac zo 406 bez abs Citovat
Ducatista Odesláno 20. listopad 2012 Autor Odesláno 20. listopad 2012 Petrikj: aha. Díky. No a když bych sehnal třmeny a kotouče z 106 GTI, bude to nějak solidně poznat? Protože origo na autě mám taky průměr 247 mm, což je stejný jak u GTI, i když nemám vnitřně chlazený kotouče jak GTI. Uvažuju, aby za ty vynaložený peníze byl opravdu poznat rozdíl v brzdným účinku... Citovat
John Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 Pořídil bych ty z GTI a nebo rovnou ty větší. Akorát pak STK přes známýho aby nezkoumal,že tam máš mít 13ky kola..A pokud to bude málo,tak ještě zadní nápravu s kotoučema a pak už to musí brzdit. Citovat
Ducatista Odesláno 20. listopad 2012 Autor Odesláno 20. listopad 2012 John: právě že zadek brzdí docela dobře, když jedu pomalu a přibrzdím, tak mám pocit že jde k zemi spíš zadek než předek Ty origo brzdy jsou bídný, ale to tak je už odjakživa co to autíčko mám a to je už skoro 10 let. A ty 13ky potřebuju, mám na nich zimní gumy tak by byla škoda je nemít možnost kvůli větším brzdám používat. Citovat
John Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 Ducatista : tak to pak jo.Tak pak jedině fakt sehnat z GTI a dát i nový hadičky a brzdovku a musí to pomoct s 1.5D 106 jsem nejel ale s 1.4i dost často a brzdilo to solidně a o GTI ani nemluvě to má solidní brzdy už v serii. Citovat
Benžík Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 Nejdřív zkontroluj, jaký dělá podtlak vývěva. Mělo by to být cca -0,8 baru. Citovat
Ducatista Odesláno 20. listopad 2012 Autor Odesláno 20. listopad 2012 Nejdřív zkontroluj, jaký dělá podtlak vývěva. Mělo by to být cca -0,8 baru. OK, řeknu jim to v servisu ať se na to podívají. Ta vývěva ani nevím kde je a co je... : mad: Citovat
Ducatista Odesláno 20. listopad 2012 Autor Odesláno 20. listopad 2012 Ale myslim že to spíš bude chtít výměnu jak píše John, mám to prdítko už skoro 10 let a brzdí to pořád stejně, už se měnily kotouče, destičky, prasátka... To je podle mě dáno konstrukcí třmenů, ětší brzdnej účinek z toho nedostanu. [upravil dne 20/11/12 20:34 od Ducatista] Citovat
Tantor-BN Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 ono totižto je dosť možné že tie tvoje kotúče a platničky su dosť zlé lebo vozil som sa na citroene saxo 1.5d no a nebrzdí to extremne zle oproti 306...takže možno skus len pozrieť či náhodou nemaš zle svoje kotúče s platničkami...popripade lepšie značky tých brzd Citovat
Ducatista Odesláno 20. listopad 2012 Autor Odesláno 20. listopad 2012 No obojí mi v servisu dávali Ferodo, jestli se dobře pamatuju. A jestli je to tím, těžko říct, ale je pravda, že ty destičky ani kotouče VŮBEC, ale VŮBEC nemizí... Schválně jsem se teď podíval do servisní knížky a kotouče mají najeto 95 tis km a jsou jak nový. A destičky mají najeto 42 tis km a mají ještě tak 2/3 tlouštky... [upravil dne 20/11/12 21:00 od Ducatista] Citovat
Benžík Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 Nejsou přední brzdy zaolejovaný? To by blbě brzdily a neubývaly by. Nebo třeba zavzdušněný, nebo jenom ztuhlý (nehejbou se pístky). Ta vývěva je zboku hlavy (doufam, že na TUD je to stejný jako na XUD) jako nad převodovkou a dělá to podtlak potřebný k tomu, aby fungoval posilovač brzd, je to poháněný vačkovou hřídelí. Citovat
Ducatista Odesláno 20. listopad 2012 Autor Odesláno 20. listopad 2012 nn, zaolejovany rozhodne nejsou, vývěvám a takovým věcem nerozumím, ale jinak si auto hlídám. Ono podle mě nemizí proto, že ty kotouče i desky jsou hodně tvrdý a taky proto, že autem jezdím dlouhý trasy do práce a když brzdím, tak předvídavě, tzn. už z dálky uberu plyn a pak jen polechtám brzdu k zastavení - jezdím na spotřebu (cca 4,2 L/100 km) To je teda dilema, jestli jen vyměnit kotouče a desky, nebo rovnou pořídit ty GTI třmeny a kotouče + desky k tomuhle typu... spíš to vidím na variantu 2, ať už to stojí za to... Citovat
Tantor-BN Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 tak daj gti brzdiče a do nich nové obloženie a kotúč Citovat
Ducatista Odesláno 21. listopad 2012 Autor Odesláno 21. listopad 2012 No a ještě mě napadá jedna věc - když dám na GTI třmeny ty chlazený kotouče - mají místo 10 mm 21 mm. Nevystrčí mi to kolo víc ven z auta? Protože 106ka už tak má přední kola vystrčený víc do stran než zadní, tak ať to není ještě víc, to pak vypadá jak kačena :D Citovat
Ducatista Odesláno 3. leden 2013 Autor Odesláno 3. leden 2013 Tak hotovo, dnes v servisu namontovali na moji naftovou 106 GTI třmeny od Kujona106 (tímto díky ), destičky ATE a kotouče ATE pro GTIčko od Badisaka (tímto díky ) a hadice ke třmenům bez problému pasovaly a zatím je najeto tak 10 km, takže si to na sebe teprve sedá, ale i teď už je poznat, že to líp brzdí. Předtím jsem vždy došlápl až do tvrdé polohy pedálu a teprve to začlo brzdit, ale když člověk chtěl ještě něco víc, drtil jsem pedál ale nic víc se už nedělo. Teď pedálem ještě nedojdu do polohy kdy je tvrdej a už to dobře brzdí. Takže spokojenost, a jestli se to po sednutí ještě zlepší, tak to nebude mít chybu Citovat
kujon106 Odesláno 5. leden 2013 Odesláno 5. leden 2013 Nebylo to bez komplikací, ale jestli je to už komplet v pořádku, tak jsem velmi rád :-) Ty brzdy si určitě sednou, dej jim tak 300-500km a bude to brzdit ještě lépe Citovat
John Odesláno 5. leden 2013 Odesláno 5. leden 2013 Hlavně brzdi s rozumem aby jsi pak neměl ještě 106 kratší. Citovat
Ducatista Odesláno 5. leden 2013 Autor Odesláno 5. leden 2013 Hlavně brzdi s rozumem aby jsi pak neměl ještě 106 kratší. 106ka už snad kratší být nemůže to naftový prdítko není žádnej závodák, ale ty brzdy byly fakt tragický. Jednou by se mohlo něco přede mnou semlet, a tahle investice do brzd mi může zachránit čumák auta, nebo i víc... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.