Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosím jakou funkci má čidlo teploty nasávaného vzduchu ? Zlobí mi volnoběh ,občas trvá dlouho než nastartuju. Třeba nastartuju ,chytne v poho pak chcípnu chci nastartovat podruhé a trvá to dlouho než chytne, jako když tam nejde benzín nebo co. Mam 406 ,1,6 motor. Měnil jsem krokáč ,svíčky ,čistil potenciometr klapky a pořád problémy.

Odesláno

no spis teda jeste zkusit zelene cidlo teploty chladici kapaliny, co je na domecku termostatu

to cidlo teploty nasavaneho vzduchu dava hodnoty, podle kterych jeste spolu s hodnotou tlaku vzduchu v sani z MAP senzoru pocita RJ zakladni mnozstvi paliva pro vstrik (po ohrati motoru pak jeste do hry vstupuje lambda sonda a podle jejiho signalu se dale koriguje toto zakladni mnozstvi paliva na spravnou hodnotu)

spis nez na to cidlo teploty vzduchu bych tipoval na ten MAP senzor, muze byt zanesenej olejovymi vypary ze sani nebo muze davat chybne hodnoty vlivem opotrebeni a stari, podle nej se prave pri startu a prvnich okamzicich behu motoru ridi bohatost smesi, ten signal teploty vzduchu uz si myslim jednotka dokaze v pripade poruchy cidla nahradit bud z teploty chladici kapaliny nebo sve interni teploty

Odesláno

Díky za perfektní vysvětlení , skusím ten MAP a čidlo teploty vody,pak uvidíme.Možná ,že se na tom podepsal sportovní filtr , časem do MAP mohl dostal olej z filtru .Zdá se mi ,že poslední dobou mam i dost velkou spotřebu. Ten MAP jestli se nemýlím je většinou v kaslíku u řídící jednotky .

Ještě jednou díky.

[upravil dne 14.11.12 23:17 od Keml]

[upravil dne 14.11.12 23:22 od Keml]

Odesláno

jo ted koukam, ze u 1.6 je MAP mimo sani a je propojenej hadickou, mozna bude jen spatna ta hadicka, u 1.8 16V je prave MAP primo v sani a jdou tam na nej ty olejove usady, tak tam trpi jeste vic.

jinak ma MAP pro tvoje auto origo obj. cislo 1920 P2 a v kelly je nahrada EPS 1.993.021 nebo DF PS10096-12B1

Odesláno

ano, mal som ZX s rovnakym motorom, MAP je mimo s hadickou, menil som ho asi dvakrat. Fiat Punto 1.1 - 1.2 ma rovnaky myslim. Symptomy su slaby tah a velka spotreba. Neprejavi sa to odrazu ale skor postupne.

[upravil dne 15/11/2012 09:57 od linomaniac]

post-38182-14109628098309_thumb.jpg

Odesláno

Tak problém vyřešen ,naštěstí žádnej MAP ,byl uklepanej jeden ze dvou vodičů k zelenému čidlu teploty vody. Upadnul těsně u konektoru.Celkově ty kabely v Peugeotu nic moc ,časem tvrdne izolace a pak se snadno uklepe. U modrýho čidla byly taky oba dráty načatý.Vodič jsem přiletoval a teď to funguje jak má.:super

Odesláno

tak vida.

Jj blbost a potrapi, jak je to auto stary ? Ja mam svoji 406 z 11/95 a uz jsem taky opravoval par konektoru v motorovem prostoru (mimojine taky u cidel teploty vody, u me zelene pro RJ a i hnede pro rizeni ventilatoru a pak taky konektor od snimace otacek), ono v tech provoznich podminkach se holt neda moc divit, dosti extremni zmeny teplot i agresivnejsi prostredi oleje, prachu, vlhkosti, posypove soli atd.

Odesláno

Přesně tak . Mám rok výroby 96 takž už žádnej mladík. Na mé 1,6 jsou čidla teploty zezadu motoru blízko svodů takže se konektory od motoru ohřejí, pak chladnou , byly celý od oleje . Štekry jsou zalité nějakou pryskyřicí která se celá rozpadla když jsem vzal konektor do ruky. Kakže ty vodiče potom celý zkřehnou. A problém je na světě :o

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...