Škardič Odesláno 19. listopad 2012 Odesláno 19. listopad 2012 po připojení konektoru kde je napětí se nemůžu nějak dostat k té objímce abych to změřil... Citovat
ChouLu Odesláno 19. listopad 2012 Odesláno 19. listopad 2012 Proč by si proboha připojival objímku... přecti si co jsem ti napsal a změř to tak přesně... Citovat
Škardič Odesláno 19. listopad 2012 Odesláno 19. listopad 2012 už sem to sem psal víckrát že do konektoru mi jde napětí....ale dál ne,,,,,,,, [upravil dne 19/11/12 21:20 od Škardič] Citovat
mmmb Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 A proměřil jsi to světýlko? to můžeš vytáhnout,ne? A prozvonit jestli je propojení z příslušného pinu na žárovku .... při zapnutí do polohy... na tom tvojem obrázku máš jeden kontakt odehlý. Citovat
ChouLu Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 už sem to sem psal víckrát že do konektoru mi jde napětí....ale dál ne,,,,,,,, [upravil dne 19/11/12 21:20 od Škardič] Já myslím, že jsem ti napsal návod dost srozumitelně, ale odpověď jsem od tebe na to nedostal a stále chceš poradit co s tím je, ale když neodpovíš na co jsem se ptal, tak těžko ti bude někdo radit... Tak znova... Vyndej světlo, ať na tebe čumí jen konektor. V pinu č.1 proti zemi (cokoliv kovového v autě, například stěna zapalovače (zkus více míst) by si měl neustále naměřit min 12V... stmívání funguje na spínání minusu.. viz ve schématu.. pokud tam to napětí bude je to OK. Pak změř pin č.1 proti pinu č.3 s otevřenejma dveřma.. pokud tam bude 12V, máš vyhráno a zavři dveře.. po nějakém čase by mělo napetí začít klesat až by tam mělo bejt max 5V.... možná více, uplně jistej si teď nejsem, nicméně tam prostě musí dojít k nějaké změně Citovat
Škardič Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 jj na obou pinech mám napětí jedno stále a nadruhém jen 30vteřin při otevřených dveří pak spadne... Citovat
mmmb Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 Podle fotky to má nějak jinak zapojené vypadá to že pin 3,4 je pořád kostra (jsou natvrdo propojené) a pin 1,2 jsou +. Očisti si kontakty a vyměň žárovku. --------- Škardič psal tak jsem to změřil přímo na přepínači kde mám tři dráty žluto zelený,modrý a žlutý... ž.z.proti žlutému je stále 12V, žz proti modrému mám 0 V po otevření dveří se tam objeví 10 V zavřu dveře a po 30sekundách zmizí a je 0 V .... ---------- Tak teď zalez do auta a zkoušej, a neodpal si pojistky. Multimetr asi máš a umíš s ním měřit, žárovku umíš vyndat, očistit kontakty umíš. A další tvůj příspěvek chci vidět se UŽ TO FUNGUJE Citovat
ChouLu Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 Mě jde o to napětí mezi pinem č.1 a zemí... to jej rozhodující... pak mu dle toho mohu poradit co a jak dál... Citovat
Škardič Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 mám tři dráty 1.pin proti 2.pinu je stálých 12 V,1.pin proti 3.pinu je 10V jen při otevřených dveří pak zmizí... 1.pin je společné plus + mám fakt divné zapojení... Citovat
Škardič Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 žárovka OK kontakty očištěny lehce smirkem tak nechápu závadu už to mám asi potřetí venku z auta Citovat
mmmb Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 jak jsi zjistil že pin 1 je +? myslíš že žluto zelený kabel je +? Citovat
Škardič Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 jj v konekor mám na 4 piny v 1.pinu je žluto zelený v 2.nic 3.modrý drát a 4.žlutý drát Citovat
Škardič Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 prostě proti žlutozelenému změřím obě napětí... Citovat
Škardič Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 nebo jestli někdo předemnou do toho nehrabal a nepřehazoval piny v konektoru třeba stačí přehodit modrý drát do toho druhého volného .... Citovat
mmmb Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 svítí ti to světlo v nějaké poloze? máš tam dva piny spijené, takže nic nepřehazuj. když změříš napětí znamená to že je tam napětí a uzemnění. jestli máš multimetr, tak má dva dráty jeden červený (dáš na +) a druhý černý (dáš na -) když se objeví na displeji -12 znamená to že červený jsi dam na - črný na + Citovat
mmmb Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 zapni konektor a změř ty plechy na obrázku výše. Dále propoj viz obrázek níže např. šroubovákem a žárovka musí svítit. Jinak je špatná, nebo nemá kontakt v lůžku Citovat
Škardič Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 jj moc díky zítra dám vědět.... Citovat
Škardič Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 když to propojím jak to máš na obrázku,tak se nerozsvítí. když jsem to chtěl změřit mezi prvním pinem a třetím tak to hodně zajiskřilo a zhaslo ...myslel jsem že jsem něco oddělal ale nic ... Citovat
mmmb Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 Proč by to jiskřilo, když měříš Volty, tak nic nepropojuješ, předtím jsi ta piny taky měřil a nejiskřilo. Leda že by jsi tím hrotem spojil +a- kdaž propojíš modrý a žlutý, tak tak ti to nemůže svítit, protože to + nepropojíš se žárovkou, žárovka je propojená přes ten prostření nad nimi. leda že by ses dotkl i toho plechu mezi nimi. Těch 10V ti tu žárovku asi nerozsíví Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.