Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

A proměřil jsi to světýlko? to můžeš vytáhnout,ne?

A prozvonit jestli je propojení z příslušného pinu na žárovku .... při zapnutí do polohy... na tom tvojem obrázku máš jeden kontakt odehlý.

Odesláno
už sem to sem psal víckrát že do konektoru mi jde napětí....ale dál ne,,,,,,,, :)

[upravil dne 19/11/12 21:20 od Škardič]

Já myslím, že jsem ti napsal návod dost srozumitelně, ale odpověď jsem od tebe na to nedostal a stále chceš poradit co s tím je, ale když neodpovíš na co jsem se ptal, tak těžko ti bude někdo radit... :roll

Tak znova...

Vyndej světlo, ať na tebe čumí jen konektor. V pinu č.1 proti zemi (cokoliv kovového v autě, například stěna zapalovače (zkus více míst) by si měl neustále naměřit min 12V... stmívání funguje na spínání minusu.. viz ve schématu.. pokud tam to napětí bude je to OK. Pak změř pin č.1 proti pinu č.3 s otevřenejma dveřma.. pokud tam bude 12V, máš vyhráno a zavři dveře.. po nějakém čase by mělo napetí začít klesat až by tam mělo bejt max 5V.... možná více, uplně jistej si teď nejsem, nicméně tam prostě musí dojít k nějaké změně

:myslim

Odesláno

Podle fotky to má nějak jinak zapojené vypadá to že pin 3,4 je pořád kostra (jsou natvrdo propojené) a pin 1,2 jsou +.

Očisti si kontakty a vyměň žárovku.

---------

Škardič psal

tak jsem to změřil přímo na přepínači kde mám tři dráty žluto zelený,modrý a žlutý...

ž.z.proti žlutému je stále 12V,

žz proti modrému mám 0 V po otevření dveří se tam objeví 10 V

zavřu dveře a po 30sekundách zmizí a je 0 V ....

----------

Tak teď zalez do auta a zkoušej, a neodpal si pojistky. Multimetr asi máš a umíš s ním měřit, žárovku umíš vyndat, očistit kontakty umíš.

A další tvůj příspěvek chci vidět se :D UŽ TO FUNGUJE :P

Odesláno

svítí ti to světlo v nějaké poloze?

máš tam dva piny spijené, takže nic nepřehazuj.

když změříš napětí znamená to že je tam napětí a uzemnění.

jestli máš multimetr, tak má dva dráty jeden červený (dáš na +) a druhý černý (dáš na -) když se objeví na displeji -12 znamená to že červený jsi dam na - črný na +

Odesláno

zapni konektor a změř ty plechy na obrázku výše.

Dále propoj viz obrázek níže např. šroubovákem a žárovka musí svítit. Jinak je špatná, nebo nemá kontakt v lůžku

post-14066-14109628162278_thumb.jpg

Odesláno

když to propojím jak to máš na obrázku,tak se nerozsvítí.

když jsem to chtěl změřit mezi prvním pinem a třetím tak to hodně zajiskřilo a zhaslo ...myslel jsem že jsem něco oddělal ale nic ...:)

post-22392-14109628223708_thumb.jpg

Odesláno

Proč by to jiskřilo, když měříš Volty, tak nic nepropojuješ, předtím jsi ta piny taky měřil a nejiskřilo. Leda že by jsi tím hrotem spojil +a-

kdaž propojíš modrý a žlutý, tak tak ti to nemůže svítit, protože to + nepropojíš se žárovkou, žárovka je propojená přes ten prostření nad nimi.

leda že by ses dotkl i toho plechu mezi nimi.

Těch 10V ti tu žárovku asi nerozsíví

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...