Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chcem sa spitat ci je zlozite zhodit sanie a ci budem potrebovat aj nejake podlozky ked ho budem davat spet? Dovod preco ho chcem zhodit je ze ho chcem vycistit, lebo sa chystam zaslepit egr ventil.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Podobný problém riešim práve aj ja, vedel by mi niekto poradiť príp. hodiť sem aj nejaký obr., čo všetko musím demontovat na to, aby som vybral sanie von a celé prečistil? čím najlepšie? Vopred vdaka :)

Odesláno

No ja sa to chystám celé vybrať von z auta a vyčistiť, pri zaslepovaní EGR som si všimol toho hnusu v saní, tak by som to chcel vybrať a EGR zaslepiť znova, aby sa to viac nezanášalo. Problém mám odtiahnuť tie dve matky, ktoré držia EGR, dával som na ne brzdovku, WD40, naftu, coca colu, ale zatial bezvýsledne.

Odesláno

neni nutne davat dole EGR ked ho chces zaslepit. Staci dat nemaju medenu alebo hlinikovu \"zaslepku\" medzi sani a privodem od EGR... Je to jednoduchsi...

Odesláno

j som ale chcel aj vyčistiť sanie, no po zistení, že egr musí dolu som sa na to vy... :P aj keď som už celé sanie mal povolené, všetky matky, ibusy aj valčeky zo sania dolu, ale keď som videl sytém toho uchytenia egr :bojim tie dva šróby na prírube sa mi nepodarilo odtiahnuť, teda jeden z nich. kopa roboty a výsledok = 0

[upravil dne 7/2/13 17:07 od Mathush]

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Trochu ožívím tému: Tento víkend sa chystám na vyčistenie sania, vie mi niekto poradiť prípadne napísať na čo sa tak asi pripraviť? tesnenie pod sanie mám kúpené, pod EGR nie, ale to chcem aj tak zaslepiť, vďaka za každú radu :mrk

Odesláno

O tých dvoch 10 matkách mi ani nič nehovor, dával som na ne naftu, brzdovku, wd-40 a stále nič. jednu som povolil a druhá čo je bližšie ku karosérii ani pohnúť. Premýšlal som, či ju neurežem ručným pílovým listom a keď zhodím EGR, tak štift nahradím obyč šróbom s matkou. Na tej jednej už mám tak strhané hrany, že klúč 10 je veľa a 9 zas málo, takže to vidím len na hrubé násilie, kúsok pilky na železo a pevné nervy :roker

edit :roll : a zabudol som napísať, že sanie chcem vyčistiť práve z toho dôvodu, že okolo EGR mám dokola rozstriekaný olej, pri prvom pokuse o vyčistenie sania som videl tie nánosy a vrstvy tej čiernej vazelíny, ktoré dosť obmedzovali a zmenšovali prierez sania. :myslim

[upravil dne 26/4/13 21:30 od Mathush]

[upravil dne 26/4/13 21:31 od Mathush]

Odesláno

vážne uvažujem, že tú matku urežem a po demontáži namiesto toho štiftu len vyvŕtam dieru a dám normálny šrób s matkou. Tiež máš nad EGR a okolo rozstriekaný olej? Zaujímalo by ma hlavne, či mám vôbec očakávať, že po vyčistení sania budem ten motor živší :)

U toho EGR, jedna šla povoliť luxusne a druhá ani ťuk :roll

[upravil dne 26/4/13 21:37 od Mathush]

Odesláno

ja mám EGR zhora špinavý od oleja, dokola ten plast na karosérií ostriekaný od oleja. Hlavne by ma zaujímalo, či tesnenie pod EGR potrebujem alebo nepotrebujem, ak ho aj tak budem zaslepovať, jednu záslepku priamo pod EGR a druhú na tom prívode do sania.

[upravil dne 26/4/13 21:46 od Mathush]

• O 4 měsíce později...
  • O 7 měsíců později...
Odesláno

Miesto čistenia sania to skončilo výmenou motora, kvôli prasknutému tesneniu pod hlavou alebo hlavy... olej z motora mi tlačilo do chladiaceho okruhu. A už keď som mal motor mimo auto pripravený na nahodenie, vonku to bola dobrá robota, keď nie si obmedzený priestorom :) tak či tak, neviem, aký mal ten motor, čo sme nahadzovali ťah pred tým, než som to sanie vyčistil, ale tesnenie som mal kúpené, tak už len pre môj pokoj na duši som si to sanie vyčistil a zaslepil egr, než sa namontoval do auta.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...