Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jak se pozná(vizuálně) motor 1.8 od 2.0 16V?

Dá se orientovat podle příručky k modelu od roku výroby1999?

Totiž koukal jsem do příručky a podle vyobrazení mám motor 2.0 16V, ale podle techničáku mám 1.8 16V. V Peugeotu jsem se ptal a podle VINu to souhlasí. Asi je to hrozně stupidní dotaz, ja vím, ale docela bych to rád věděl.

Podle technika ze servisu je tam nový typ motoru, tak je možný, že příručka je starší a tento neuvádí???

Příručku jsem si stáhl díky Jirkovi (Jirkap)-díky:-)

Podle štítku o hmotnosti auta se jedná o 1.8, ale auto bylo ?uklý na předek a tento tam byl dán při opravě(zřejmě) dodatečně, tak bych se podle něj neřídil.

Díky moc za každou odpověď.

Jindra

Odesláno

Mozna bys to poznal na emisich, ale to me opravdu jen tak napadlo, treba to bude blbost. Nebo podle rozvodů, vyfuku, ... opravdu nevim. Treba to je kravina. Na vykonu by to melo byt znat, ne? ... mozna :)

To muselo byt asi trosku vic tukly, kdyz to odnesl i motor, ne? ;)

Odesláno
Napsán autorem komisar

to bys musel nechat změřit výkon motoru.V čem ti to vadí jest-li máš 2 či 1,8 pojistku máš na malou tak co jen pokud něco sháníš na motor tak musíš do 2 litru.

ono je asi docela problem na STK kdyz mas mit cislo a kod motoru takovy ( podle technicaku ) a mas uplne nejaky jiny - aspon tak jsem pochopil Sageruv problem

Odesláno

Komisar: to je v poho, v papirech je 1.8, tudiz mensi pojistka. Horsi by bylo kdybych mel v papirech 2.0 platil o zhruba tri tisice vic a mel 1.8:-)

Petr X:pry se to da poznat podle prumeru valcu, ale nevim. Tukly byli jen ty plechy(kapota-jemne, blatniky, maska atd.), chladice byli oba v poho, jen kvuli posunutymu cidlu na airbagy se nafoukly oba predni, ale uz jsou v poradku.

Fx: ja si myslim taky, ale nevim tak jsem se ptal:-)

prirucku mam odsud. Je to vlastne jedno ikdybych mel 1.8 nebo 2.0, jen jsem si chtel byt jisty. Auto je skvely, mam ho asi sest tydnu a jsem uneseny, nevymenil bych jej ani za nic. Predtim jsem mel renaulta, skodarny nebo jsem obcas sluzebne jezdil v oplu nebo wolsfagenu. Ale jak rikam skvely, vykon, pohodli, pozitek z jizdy, celkovy dojem supr. Jen me nejak zlobi, ze me v prednim kole(u spolujezdce) pri najeti na hrb zacinka, neco jako kovovy zvuk, nestalo se to nekomu?

Odesláno

No to by mohla bejt nacla tycka stabilizatoru, to tezko rict... Ja budu ted asi muset vymenit kompletne vsechny silentbloky + tycky stabilizatoru... Vpredu mozna vymenim rovnou ramena, to jeste uvidim...

U toho dvoulitru je otazka, jestli je stejny vrtani, nebo jiny vrtani a stejnej zdvih... Vzhledem k tomu, ze se tu beztak jen dohadujeme, bys mohl napsat typ motoru, jakej mas v technicaku, a jestli ti sedi s typem uvedenym na motoru (je ale fakt, ze u me na evidencce prisli, koukli na auto, rekli ze moc pekny, koukli jestli sedi vin a nad motorem rovnou mavli rukou:papa:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...