Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak dnes při cestě z moravy to najednou při řazení z trojky na dvojku šlo přes zuby. A od té doby to jde takhle pokaždé. Jen když klesnou otáčky motoru skoro na volnoběh, přes zuby to nejde. Synchrony asi v prdeli... Kvalt dží a ostatní jdou normálně. Řešil tu někdo opravu?? Se z toho krámu už poseru. To je pořád něco...:fnuk

Odesláno

No s opravou sice neporadím, ale než to opravíš, tak řaď s meziplynem. Místo opravy bych zkusil sehnat celou převodovku na vrakáči.Kolik máš na tom naběháno, že ti ty synchrony odešly? Taková věc většinou přežije auto. Ještě bych měl dotaz. Jak často měníš olej v převodovce? U Felicie 1.6 mi šla blbě vyřadit trojka a výměna oleje hodně pomohla. Tady jsem měnil olej v převodovce hnad jak jsem to koupil a byl tmavý jako lesní med a leskly se v něm kousky kovu (jako metalíza), po roce jem ho měnil ještě jednou a už byl světlý jako když se tam nalil, ale trochu ty \"metlízy\" v tom stále bylo. Prvních 200.000 to asi bohužel neměnil nikdo. No pokud jsou ty synchrony už mrtvý, tak jim nepomůže nic než výměna.

Odesláno
No s opravou sice neporadím, ale než to opravíš, tak řaď s meziplynem. Místo opravy bych zkusil sehnat celou převodovku na vrakáči.Kolik máš na tom naběháno, že ti ty synchrony odešly? Taková věc většinou přežije auto. Ještě bych měl dotaz. Jak často měníš olej v převodovce? U Felicie 1.6 mi šla blbě vyřadit trojka a výměna oleje hodně pomohla. Tady jsem měnil olej v převodovce hnad jak jsem to koupil a byl tmavý jako lesní med a leskly se v něm kousky kovu (jako metalíza), po roce jem ho měnil ještě jednou a už byl světlý jako když se tam nalil, ale trochu ty \"metlízy\" v tom stále bylo. Prvních 200.000 to asi bohužel neměnil nikdo. No pokud jsou ty synchrony už mrtvý, tak jim nepomůže nic než výměna.

Mám na tom 249.000 km. Olej byl měněn před cca 50.000 když byl motor venku a dělalo se těsnění pod hlavou. Taky přemýšlím nad jetým 6ti kvaltem. Nemáte někdo doma v šuplíku? :D Zatím co jsem sehnal tak za 10.000,- To se mi za jetou kde neznám původ dát nechce. V týdnu asi vyndám a nechám posoudit co by stála oprava.. Ale jestli má nědo vyzkoušenou a nemá najeto zrovna 300.000km tak bych ji za rozumný peníz koupil.

Odesláno

ja měnil převodovku letos protože jsem přidřel diferak a buh vi co kvuli špatnemu oleji...převod 5ti kvalt na vraku smrk 3000 tak to je bez debat oprava je draha jak pes a zatim jezdim...a rozdil mezi 5 a 6 je jen v delce převodu jsou kratši ale max cca o 200 otaček ti to uděla rozdil..

Odesláno

Tak v pátek jde převodovka ven. Oprava převodovky prý do 4.000,- Rovnou dám novou spojku od LUK za 3.600,- snad bude setrvák ok. Demontáž a montáž převodovky+spojky prý odhadem 3.500,-. Ach jo... snad nebude nějaká komplikace, který to prodraží.

Tak už je stroj doma! Převodovka opravena a maká jak má.

Oprava převodovky nakonec rovných 4.000,- (nový synchron na 2 rychl.stupni + nové aretační pružiny na všech rychlostech a kontrola ostatního ozubení a diferenciálu). Sada spojky LUK 3.600,- Pokud by měl někdo podobný problém, opravu provedl:

ochotný pan Kastner http://www.prevodovky-levne.cz/

Spojkovou sadu dodal :

pan Čihák www.naautomobily.cz

[upravil dne 31/10/12 19:56 od sidonius1]

• O 2 týdny později...
Odesláno
Tak v pátek jde převodovka ven. Oprava převodovky prý do 4.000,- Rovnou dám novou spojku od LUK za 3.600,- snad bude setrvák ok. Demontáž a montáž převodovky+spojky prý odhadem 3.500,-. Ach jo... snad nebude nějaká komplikace, který to prodraží.

Tak už je stroj doma! Převodovka opravena a maká jak má.

Oprava převodovky nakonec rovných 4.000,- (nový synchron na 2 rychl.stupni + nové aretační pružiny na všech rychlostech a kontrola ostatního ozubení a diferenciálu). Sada spojky LUK 3.600,- Pokud by měl někdo podobný problém, opravu provedl:

ochotný pan Kastner http://www.prevodovky-levne.cz/

Spojkovou sadu dodal :

pan Čihák www.naautomobily.cz

[upravil dne 31/10/12 19:56 od sidonius1]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...