Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Manuální řazení to není..je to uzamčení rychlosti..když dáš ručně např. druhej stupeň automat bude řadit první a druhou rychlost ..když manuálně navolíš 3 převodovka bude řadit 1-3 a čtyřku nezařadí ...ruční řadení rychlosti je např.tip tronic (+ a -)

Odesláno

Pouziva sa to napriklad pri tahani privesu dajme tomu do kopca. Aby to neradilo 4 stupen a hned zas 3 a tak. takto to bude radit len do 3tieho stupna.

Odesláno
manualne radenie predsa... ked sa chces poriadne rozbehnut, tak radis normalne kvalty 1 - 2 - 3 a potom D ;)

no a pak to muzes hodit rovnou ze skaly..............................

Odesláno

Napríklad ja to občas využívam pri predchádzaní. Po stlačení plynu by síce podradil i sám ale chvíľu mu to trvá. Ak pri D stlačím plyn úplne k podlahe tak preraďuje najprv na 3 a po 2 - 3 sekundách na 2. Celé preradenie trvá cca 3 - 4 sekundy, no ak mu predvolím 3 tak iba 1 - 2 a po predbehnutí drží 3 až pokiaľ nedám D. Predchádzanie je tak svižnejšie a trvá kratšiu dobu.

Druhý účel použitia je jazda v kopci keď môžeš preradiť na 3 pri vyšších otáčkach než by to urobil sám a zároveň pri krátkych kopcoch nepreraďuje hore dole ale drží 3.

Odesláno

Takisto doplním, že sa používa aj na zjazd strmých kopcov ... Kde si môžeš brzdiť motorom, na jednom z danych prevodovych stupnov ...

Odesláno

ja jsem cetl, ze se nema prerazovat za jizdy, ze to je prej strasna rana pro tu prevodovku, tak nevim, no

Odesláno
ja jsem cetl, ze se nema prerazovat za jizdy, ze to je prej strasna rana pro tu prevodovku, tak nevim, no

To ako po kazde, ked chce preradit, by si mal zastavit ? :D :D

To sa mi zda ako strasna blbost, nakolko ta prevodovka len elektronicky zamedzi radenie vyssieho stupna, ako ten, co si navolil, nechapem co na tom moze nicit prevodovku ...

Odesláno

Hlavne to platí pre P a R. :D

Teraz vážne. Neodporúča sa za jazdy radiť N a D, samozrejme R a P. 3 je bežné radiť i za jazdy a niektoré autá ani nemajú aretáciu páky z D na 3. Menšie stupne sa pri osobných autách za jazdy používajú veľmi ojedinele.

Toto platí pri 4 stupňových automatoch s hydrodynamickým meničom, pri iných konštrukciách sa vyskytujú odlišnosti.

P.S. Hovoríme o \"radení\" ale v princípe ide o navolenie funkcie ktorú prevodovka vykoná.

Odesláno

vite co? delejte si co chcete, ale jasne se pise, ze by se melo dat D nebo 1,2,3, a neprerazovat za jizdy, a co si delate sami (tim neresim jine typy prevodovek) to je mi u zadku, klidne sit o kurvete, ael pokud neslysite to, jak vas automat zavzdycha, tak po vas auto fakt nechci.....

Odesláno
A čo ešte tak my s 2-Tronicom... z 5 do 2 až do obmedzovača... :aut:D

resim neco s dvojnysobnym vykonem, vysavac prosim res pres domaci potreby :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...