agresssor Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 Vždycky mě zajímalo co u některých automatu znamenaj ty další pozice 1,2,3 viz přiložene foto Citovat
dodo407sw Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 manualne radenie predsa... ked sa chces poriadne rozbehnut, tak radis normalne kvalty 1 - 2 - 3 a potom D Citovat
agresssor Odesláno 8. říjen 2012 Autor Odesláno 8. říjen 2012 Takze neco jako maj novejsi automaty to ze si muzes radit sam? Citovat
agresssor Odesláno 8. říjen 2012 Autor Odesláno 8. říjen 2012 co tak si precitat nejaky manual Dobry takze kdyz se na neco optam cemu nerozumim a nemam manual tak sem hned slusnymi slovy poslan to horoucich pekel? Citovat
pipistrel Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 zasa to tak neprezivaj. som to az tak pekelne nemyslel. ale kto hlada najde. a tu mas manuale pre vsetky modely ale to uz asi vies http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/ Citovat
Dopiťák Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 Manuální řazení to není..je to uzamčení rychlosti..když dáš ručně např. druhej stupeň automat bude řadit první a druhou rychlost ..když manuálně navolíš 3 převodovka bude řadit 1-3 a čtyřku nezařadí ...ruční řadení rychlosti je např.tip tronic (+ a -) Citovat
jofo Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 Pouziva sa to napriklad pri tahani privesu dajme tomu do kopca. Aby to neradilo 4 stupen a hned zas 3 a tak. takto to bude radit len do 3tieho stupna. Citovat
Guest Scratch Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 manualne radenie predsa... ked sa chces poriadne rozbehnut, tak radis normalne kvalty 1 - 2 - 3 a potom D no a pak to muzes hodit rovnou ze skaly.............................. Citovat
agresssor Odesláno 8. říjen 2012 Autor Odesláno 8. říjen 2012 No me se ptej, proto byl polozenej tehle dotaz..... Citovat
pastorek Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 Napríklad ja to občas využívam pri predchádzaní. Po stlačení plynu by síce podradil i sám ale chvíľu mu to trvá. Ak pri D stlačím plyn úplne k podlahe tak preraďuje najprv na 3 a po 2 - 3 sekundách na 2. Celé preradenie trvá cca 3 - 4 sekundy, no ak mu predvolím 3 tak iba 1 - 2 a po predbehnutí drží 3 až pokiaľ nedám D. Predchádzanie je tak svižnejšie a trvá kratšiu dobu. Druhý účel použitia je jazda v kopci keď môžeš preradiť na 3 pri vyšších otáčkach než by to urobil sám a zároveň pri krátkych kopcoch nepreraďuje hore dole ale drží 3. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 Takisto doplním, že sa používa aj na zjazd strmých kopcov ... Kde si môžeš brzdiť motorom, na jednom z danych prevodovych stupnov ... Citovat
Guest Scratch Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 ja jsem cetl, ze se nema prerazovat za jizdy, ze to je prej strasna rana pro tu prevodovku, tak nevim, no Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 ja jsem cetl, ze se nema prerazovat za jizdy, ze to je prej strasna rana pro tu prevodovku, tak nevim, no To ako po kazde, ked chce preradit, by si mal zastavit ? :D To sa mi zda ako strasna blbost, nakolko ta prevodovka len elektronicky zamedzi radenie vyssieho stupna, ako ten, co si navolil, nechapem co na tom moze nicit prevodovku ... Citovat
pastorek Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 ja jsem cetl, ze se nema prerazovat za jizdy, ze to je prej strasna rana pro tu prevodovku, tak nevim, no Hlavne to platí pre P a R. Teraz vážne. Neodporúča sa za jazdy radiť N a D, samozrejme R a P. 3 je bežné radiť i za jazdy a niektoré autá ani nemajú aretáciu páky z D na 3. Menšie stupne sa pri osobných autách za jazdy používajú veľmi ojedinele. Toto platí pri 4 stupňových automatoch s hydrodynamickým meničom, pri iných konštrukciách sa vyskytujú odlišnosti. P.S. Hovoríme o \"radení\" ale v princípe ide o navolenie funkcie ktorú prevodovka vykoná. Citovat
Cinicman Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 A čo ešte tak my s 2-Tronicom... z 5 do 2 až do obmedzovača... Citovat
Moral3z Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 taky sem videl takhle frajery driftovat...lockly 2ku a jeli bokem.. Citovat
Guest Scratch Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 vite co? delejte si co chcete, ale jasne se pise, ze by se melo dat D nebo 1,2,3, a neprerazovat za jizdy, a co si delate sami (tim neresim jine typy prevodovek) to je mi u zadku, klidne sit o kurvete, ael pokud neslysite to, jak vas automat zavzdycha, tak po vas auto fakt nechci..... Citovat
Guest Scratch Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 A čo ešte tak my s 2-Tronicom... z 5 do 2 až do obmedzovača... resim neco s dvojnysobnym vykonem, vysavac prosim res pres domaci potreby Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.