Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kovové bouchání od př. kola(nápravy) P206

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. hledal jsem hodinu nic nenašel tak se zkouším ptát...

P 206 1.9D rv.1998

Po cca 3 měsících jízdy s rozpadlým horním uložením jsem se rozhodl je vyměnit. Podle návodu tady na foru jsem vše rozebral(uklidil kuličky co se mi rozkutálely pod nohy) zkontroloval pružinu všecko ošetřil proti korozi a složil zpět.Zkontroloval a auto posadil na kola. Při testovací jízdě jsem slyšel kovové bouchání od levého kola.všechno zkontroloval ale vše je v pořádku.zvuk nereaguje pravidelně na velké ani malé nerovnosti jen se prostě někdy ozve jako by né od nápravy ale spíše od šasi auta.

Měněné jsou stabíky,horní uložení(celé),čepy řízení,uložení stabilizační tyče,

jakýkoliv nápad co by ještě mohlo být na prd(výměnu) beru na vedomí :-) díky za odpověď

[upravil dne 26.9.2012 20:37 od syrrius]

Odesláno

Netuším aký presne zvuk máš na mysli, ale mne taký nejaký zvuk robili čapy na ramenách. Zo začiatku najskôr nepravidelne, ozvalo sa to len sem tam ale časom už čím väčšia nerovnosť, no nerovnosť skôr keď som potom trafil nejakú jamu tak to trieskalo. Vymenil som a je pokoj.

Odesláno

KingSpade : Myslíš podložky nahoře pod šroubem co drží tlumič a horní uložení spolu? Na ty jsem nezapomněl :-)

MilanF1: taky už se párkrát stalo ale pokaždé při testovací jízdě vypadl a bylo to ok... :D

Odesláno

Tak jsem koukal na ramena a jsou ok...

Jen mě napadla myšlenka.Dá se nějak poznat ,pokud je to vůbec možné, zda není pružina obráceně? jakože jsem si skoro jist že je dobře ale nic jiného mě už nenapadá :myslim

Odesláno

No snažil som sa pomôcť inak fakt neviem čím by to mohlo byť, skús pozrieť či nemáš niekde spadnutý nejaký plech pri motore náhodou alebo takú podobnú blbosť čo by mohla búchať. Naozaj už viac neporadím :myslim

Odesláno

jj pohoda :-)

Ještě poslední poznatek: když zastavím auto v kopci,zařadím rychlost a vystupuju tak je slyšet vrzání,není zatím moc hlasité ale věřím že se víc ozve. nemůže to být tlumič? že by byl vychozený a proto sem tam bouchne a vrže?

případně nápad jak jej zkontroloval a nemuset z něj sundávat pružinu? :mad:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...