ChouLu Odesláno 23. září 2012 Odesláno 23. září 2012 Ano to je právě ono.. a to by měli výrobci DLR řešit... nebyl by problém přidat modul, kterej by při snížení viditelnosti začal v autě pípat a donutil řidiče rozsvítit.. takové zařízeníčko při milionech kusech bude stát ani né 5Kč.. Citovat
Getík Odesláno 26. září 2012 Odesláno 26. září 2012 Nemyslím si, že každé DLR hyzdí auto. Když je pěkně provedené vypadá to pěkně, možná i líp než obyčejné světla;-) Např. Audiny, Nové Peugeoty atd... To si ale s tím ale člověk musí pohrát a přečíst si vyhlášku o montáži a o funkčnosti. Protože co potkávám na cestě je strašné... Citovat
Dave_GTI Odesláno 26. září 2012 Odesláno 26. září 2012 ChouLu: jsem to popletl. Vím že svítit ne nemusí ale nesmí :-) Tom_206 : já prosti svícení nic nemám. Svítil jsem vždycky. Jen mi na současném autě (206) vadí, že po zapnutí světel nevidím nic z údajů (hodiny, teplota, najeto....) Citovat
Tom_206 Odesláno 27. září 2012 Odesláno 27. září 2012 Getík: Ale já mluvil o těch dodělávaných možná to z toho není úplně patrný... Pokud to má auto z výroby, tak proti tomu nic nemám ale tyhle zbastlený DLR v mlhovkách a podobný zvrhlosti ... Další věc je to, jak si to DLR každej namlátí na auto kam se mu zachce ... Dave_GTI: viz. výše já si radši zapnu potkávačky, svítí to i vzadu a nemluvě o tom, že to vypadá normálně a nebál bych se říct, že pro řidiče za mnou je to v některých situacích bezpečnější .. Zkrátka pro mě DLR nemá absolutně žádnej logickej přínos Citovat
Dave_GTI Odesláno 27. září 2012 Odesláno 27. září 2012 pro mě taky ne. Ale prostě mě sr*e to pohasnutí budíků a všeho okolo ;-) Citovat
LORD_mapiv Odesláno 27. září 2012 Odesláno 27. září 2012 trošku offtopic, teď mě napadlo, jestli je nějak proti naší právní legislativě, když ve dne ve předu svítí jen potkávačky a vzadu nic.. napadla mě docela jednoduchá varianta udělání denního svícení u 406ky.. štve mě taky to věčný pohasínání všeho okolo ve dne při rozsvěcení světel.. [upravil dne 27/9/12 09:25 od LORD_mapiv] Citovat
Getík Odesláno 27. září 2012 Odesláno 27. září 2012 To: Tom_206: absolutně žádnej logickej přínos??? Co spotřeba? Co ekologie? co ušetřené H7? Mám sportovní tvrdý podvozek a nejspíš díky tomu a našich cestám mi odchází H7 každé 3 měsíce. Tak proto jsem volil denní svícení;-) Nelíbily se mi ty pásky tak jsem je zabudoval do mlhovek. Vypadá to jako originál, takže si nemyslím, že je to tak hrozné... A když jsme u těch přínosů, vidíš nějaký logický přínos v tom, že se svítí za slunného dne? já ne... Citovat
Tom_206 Odesláno 27. září 2012 Odesláno 27. září 2012 Getík já mám stavák od JOM, kterej je tvrdej jako prase a žárovky se mi uklepali jednou ale to už měli v autě odsvíceno minimálně rok - půl roku na staváku a žárovky nejsou tak drahý ... Spotřeba ? Pro mě je zanedbatelná, nejsem šetřílek a radši budu svítit H4kama ... Ekologie ? Ale jdi ty ... Sice mi ekologie není ukradená ale o co víc je to ekologičtější než obyč žárovky ? Víš co všechno vypustí šikmoočka při výrobě DLR ? Jo a jen tak mimochodem... když se ti uklepávají vlákna, to si jako myslíš, že když dáš DLR, že se uklepou pomaleji ? a nebudeš ty žárovky muset stejně koupit ? :D Nic proti, ale doopravdy logickej přínos nevidím... krom toho, že si tím člověk votuzí auto a chorobnej šetřílek ušetří setinu litru, protože nebude tolik namáhat elektriku... takže asi tak EDIT: a k tomu, že se svítí za slunného dne... když ti zasvítí slunce proti a jedeš za někým, tak nevidíš nic a ten kdo svítí klasikou, je vidět a ten kdo má jen DLR není skoro vidět...už jsem to psal na první straně viz. příspěvek mě a vendelinka ... Je to jen bezpečnost [upravil dne 27/9/12 14:55 od Tom_206] Citovat
Getík Odesláno 29. září 2012 Odesláno 29. září 2012 No a je to tady;-) Ja mam H7 a ty jsou daleko nachylnejsi nez H4. H7 jsou uz od zacatku spatne navrhnute;-) Takze je kazde 3 mesice menim...Nestoji moc (cca. 200Kč) ale porad to menit me nebavi, vzlast s tim genialne vymyslenym pristupem ke svetlum;-) Jinak DLR mam z ledek, takze se tam vlakno jen tak neuklepe;-) Jinak s tou spotrebou to neni zase jak pises. Obycejne svetla spapkaji okolo 250W, kdezto moje ledkove jen neco okolo 9W. Nekde jsem se docetl ze na 20 000Km to udela rozdil 35-40 litru benzinu (tak nejak to bylo). Ja jsem pro DLR. Ale musi byt homologovane a spravne umistene;-) Citovat
Tom_206 Odesláno 29. září 2012 Odesláno 29. září 2012 Koukám, že si mně nepochopil v těch žárovkách v hlavních světlech se ti to vlákno uklepe ať svítíš ledkama nebo ne chápeš ? Ty vlákna se prostě klepou ať to svítí nebo ne ... a furt je lepší 3 měsíce s nima svítit a potom je vyhodit, než jezdit s hnusným DRL a H7 nevyužít a pak je vyhodit, protože se uklepali za skoro stejnou dobu Maximálně jim o něco málo prodloužíš životnost, ale k čemu to, když přes den svítíš DLR ? Přístup ke světlům je úplně normální... při nejhorším je demontáž světla otázka 5 minut A s tou spotřebou... Nejsem šetřílek a něják mě to nevytrhne. Kdybych chtěl šetřit palivo, tak si tam dám E85 nebo LPG a ne DLR Já bych debatu ukončil, je to celkem [upravil dne 29/9/12 23:14 od Tom_206] Citovat
Getík Odesláno 1. říjen 2012 Odesláno 1. říjen 2012 Nepochopil, protože jsi to špatně popsal. Myslel jsem že myslíš DLR z obyčejných žárovek. Jen jedna věc...pokud žárovka nesvítí, vlákno je daleko pevnější než při rožlé žárovce;-) Takže nedochází tak moc k praskání;-) A přístup ke světlům u dvoulitru určitě není normální. Nedá se tam nijak pohodlně dostat. Jinak ještě jedna věc. Nedal jsem si DLR kvůli spotřebě, jen jsem vyjmenovával přínosy DLR...Končím to;-) Každý žije ve svém světě a každý ma kousek pravdy... [upravil dne 1/10/12 06:41 od Getík] Citovat
podolak2 Odesláno 2. říjen 2012 Autor Odesláno 2. říjen 2012 jo Getik ... jsem stejneho nazoru ... kdo se ma srat s těma vymenama žarovek oni nevi co maji benzin jake to je ... ruky až do krve odřeny a ten žadnej prostor .. a navic ty DRL v mlhovkach pusobi aj hezky esteticky než nějake pasky prostě na 206 se pasky ani nehodi ( muj nazor ) Citovat
Getík Odesláno 2. říjen 2012 Odesláno 2. říjen 2012 Přesně...přístup mizerný;-) Jo taky si myslím, že ty pásky se na 206 nijak nehodí. Vůbec se mi to nelíbí...;-) Mám to v mlhovkách, vypadá to pěkně, ale ještě nevím co na to policajti:D:D Citovat
Cinicman Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 Skôr čo na to na STK, keď technik bude chcieť zapnúť predné hmlovky... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.