Marcel Odesláno 6. červen 2005 Odesláno 6. červen 2005 Resim zahadu: pri normalni jizde se mi z vyfuku vubec nehuli, ale kdyz jsem to dneska na letisti vytacel do 6ti tisic, tak jsem zjistil, ze se mi silene huli z vyfuku (bilo-modry kour)a zacne z nej strikat voda(asi, protoze mastny to neni).A dokud nevypnu motor, tak se z vejfuku huli i pri nizkych otackach. Kdyz po chvili znova nastartuju, tak v nizkych otackach je to zase OK... Jo a taky jsem si vsiml, ze se mi lehce ztraci voda z chladice!!!!??? :-( Diky za pomoc... Citovat
peterka Odesláno 6. červen 2005 Odesláno 6. červen 2005 Okamžitě prodat a koupit Škodovku , jinak se z toho zblázníš , já už jsem taky napůl blázen z těch problémů Citovat
dj_rizek Odesláno 6. červen 2005 Odesláno 6. červen 2005 no,co by to mohlo byt,praskla hlava,foukly tesneni.Fakt s tim pryc!!!!!!!!! Citovat
Marcel Odesláno 6. červen 2005 Autor Odesláno 6. červen 2005 Napsán autorem dj_rizek no,co by to mohlo byt,praskla hlava,foukly tesneni.Fakt s tim pryc!!!!!!!!! to si delate srandu? Myslite ze kdyz to nebudu vytacet do vysokych tocek, ve kterych to z vyfuku nehuli,tak ze by to mohlo bejt fpoho? Nebo je to s tim tak spatny??? Citovat
Tommate Odesláno 6. červen 2005 Odesláno 6. červen 2005 doporučuji přetěsnit hlavu s použitím nových šroubů, výměny gufer ventilů, popř. přebroušení jejich sedel. (je malá pravděpodobnost prasklé nebo deformované hlavy) taky může prosakovat voda přez sací porty (ohřev sání - kanálky) tím bych vlastně začal při opravě - podrobnosti mohu poradit i na icq [Editován dne 6/6/05 Tommate] Citovat
Marcel Odesláno 15. červen 2005 Autor Odesláno 15. červen 2005 tak po deseti dnech normalniho jezdeni cca.do 3-4tisic otacek mi neubyla ani kapka vody a oleje, z vyfuku se mi taky jeste nezahulilo, takze fakt nevim cim to bylo. Akorat nemam odvahu vytacet motor do maxima!!! Dneska jsem se dival zespod pod motor a vsiml jsem si, že ze zadni strany motoru kolem svodu je motor od oleje, tak se mi podarilo trosicku dotahnout svody,ale jestli to muze prosakovat pod hlavou, tot otazka...???? Citovat
Mirec123 Odesláno 16. červen 2005 Odesláno 16. červen 2005 ...no na 90% je to tesnenie pod hlavou...na Tvojom mieste by som investoval do pretesnenia hlavy...dat ju zrovnat a taktiez prekontrolovat sroby...pripadne ich vymenit...prekontroluj este olej, ci vnom nie je nahodou voda... Citovat
Petano Odesláno 16. červen 2005 Odesláno 16. červen 2005 Pri vymene tesneni bych u techto vetsich motoru doporucoval srouby vymenit vzdycky Nicmene bych to neodkladal aby se to jeste nezhorsilo a v nejhorsim pripade neskoncilo vymenou motoru. A mozna to ani nebude tak horky jak se zda. Proste kdyz motor vytacis tak po nem pozadujes hodne vykonu a proste a jednoduse se spali hodne benzinu a je mozny ze nejaky cidlo trochu blbne a ridici jednotka tam napere toho benzinu strasne moc a pak mas bily kour z vyfuku a benzin se normalne spaluje na CO2 + H2O + asi milion dalsich sracek. Takze voda z vyfuku je vlastne uplne normal. A to ztraceni muze byt treba netesnosti v soustave pri vyssim zatizeni. Citovat
Marcel Odesláno 16. červen 2005 Autor Odesláno 16. červen 2005 DIky zarady, ja jsem motor vycistil,tak ted budu pozorovat, kudy to muze utikat. Jinak nevim presne jak poznat vodu v oleji, ale na merce zadny kapky vody nejsou, jen pekne cistej novej olej... Citovat
Swallow Odesláno 16. červen 2005 Odesláno 16. červen 2005 Pokud bys měl vodu v oleji, bude na konci měrky takový humus ( pěna ) smíchaného oleje s vodou barvy skoro bílé.Ale musíš počkat, až motor vychladne, za tepla to není moc dobře poznat.A asi to u Tebe bude těsnění pod hlavou, mně to měnili, poněkud se to na první pokus nepovedlo a chovalo se to stejně, tekl mi olej vzadu po motoru a vesele se kouřilo.Jinak to ovšem jelo normálně, takže se opět měnilo těsnění a tentokrát i všechny šrouby ... Citovat
Marcel Odesláno 16. červen 2005 Autor Odesláno 16. červen 2005 Napsán autorem Swallow Pokud bys měl vodu v oleji, bude na konci měrky takový humus ( pěna ) smíchaného oleje s vodou barvy skoro bílé.Ale musíš počkat, až motor vychladne, za tepla to není moc dobře poznat.A asi to u Tebe bude těsnění pod hlavou, mně to měnili, poněkud se to na první pokus nepovedlo a chovalo se to stejně, tekl mi olej vzadu po motoru a vesele se kouřilo.Jinak to ovšem jelo normálně, takže se opět měnilo těsnění a tentokrát i všechny šrouby ... merka je nastesti pekne cista... mohl by jste mi nekdo napsat ceny vymeny tesneni, sroubu, rovnani hlavy (jestli je to potreba???) a na jak dlouho to asi je prace?thx Citovat
Swallow Odesláno 16. červen 2005 Odesláno 16. červen 2005 No, mně to stálo něco přes 6 tisíc, rovnaná hlava, nový šrouby, těsnění pod hlavu, gufera na ventily, myslím, že i gufero na vačce a nový napínák na rozvodový řemen.To je asi tak vše.Pak ještě zdarma nové těsnění a další nové šrouby, jelikož se napoprvé nezadařilo Trvalo by to asi tak 5 dní, pokud by se to povedlo napoprvé. Citovat
Mirec123 Odesláno 17. červen 2005 Odesláno 17. červen 2005 ...inak dobre uvazuj ake tesnenie kupis...Mne to tak isto robili na dva krat...no zjavne to prve bolo len nejake suplikantske za (800Sk)...vydrzalo cca 3000km...to dalsie ma stalo(3200Sk - cele kovove orig od Peugeotu)...co je dost velky rozdiel...ale teraz mam 75000km bez problemov.... ...a hlavu musis dat zrovnat!(nepodcenuj to)..nejaky dovod tam musel byt aby sa poskodilo tesnenie....prajem Ti hodne zdaru... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.