Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

chtěl bych zkonfrontovat jaké nové zimní pneu si kupujete a podle čeho vybíráte ?

195 / 65 R15 (max. 150 km/h zcela postačuje)

Minulé zimní pneu GOODYEAR UltraGrip 7+ koupeny v r.2007 vydržely 5 zim. Byl jsem vcelku spokojený až na hlučnost. Teď bych chtěl pořídit nové. V zimě jezdím nejraději za světla a za sucha, nejčastěji ale za mokra nebo na sněhu, a pak málo po ledu. A úplně nejmíň rád jezdím po tmě a na ledu, takže pokud to jde, vyhnu se tomu. Jdo o silnice obvykle I.třídy a dálnice, a pak projeté okresky v nížinách do 350 m n.m., občas zajedu do středních poloh 450-750 m n.m. a opatrně na hory jen párkrát 1-3x. Díry nepočítaje takže budu jezdit na plecháčích.

Podle ADAC a podle testu MF mi nejlépe vychází :super Continental Contact TS830 nebo GoodYear UltraGrip 8. Je to dobrá volba nebo lze vybrat lépe ? Nemáte s nima zkušenosti ?

http://auto.idnes.cz/automoto.aspx?c=A111017_143011_pneu_fdv

http://auto.idnes.cz/specialni-priloha.aspx?y=automoto/vysledky-testu-zimnich-pneumatik.htm

[upravil dne 5/9/12 00:15 od U3pist]

Odesláno

Conti sou sázka na jistotu. Taky sem je chtěl kupovat, ale nakonec sem kvůli dostupnosti a radě známýho, co dělá v pneuservisu koupil Barumky polaris. V adacu mají hodnocení skoro stejně dobrý jako conti a v praxi se osvědčily i při velice svižné jízdě. Dokonce se mi zdálo, že na suché silnici měly lepší přilnavost v zatáčce, než moje letní conti sport contact (ve stejným rozměru a při teplotě vzduchu cca 20 stupňů). Jediné co mi nevyhovovalo byla brzdná dráha na kombinaci ledu s vodou bez abs, ale to o asi už není o gumách. Ještě bych jako plus bral i životnost - po první zimně jsou jako nové a to sem přezouval koncem října a letní dávál až někdy v dubnu. Takže barumky můžu doporučit z vlastní zkušenosti a conti zase z doslechu;)

[upravil dne 13/9/12 06:06 od odee]

[upravil dne 13/9/12 06:08 od odee]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...