Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

má někdo zkušenost s úpravou motoru na E85? Konkrétně 1.4i 55kW. Je pár firem, které to dělají a cena je kolem 6.000,-.

A rozdíl v ceně mezi N95 a E85 je dost znatelný.

Děkuji za postřehy

Odesláno

nesmysl,jestli chceš šetřit jdi do LPG,počítej,že s E 85 budeš mít spotřebu o 20-30%vyšší než na 95 takže úspora 10-50hal/km,bratranec má fabii se zazračnou krabičkou:počítej je to 1.4 16V

benzín 7l.37kč/l=2,59km

E 85 9.25Kč/l=2.25km

==úspora 0,34kč/km 6000kč pořízení:0,34=17647km než se ti ten blbinesc zaplatí,radši bych to míchal 1:1 a na krabičku bych se vykašlal...

Odesláno

přečti +tabulka dolekde jsou auta přestavěný z fabriky na spalování e85,při tý krabičče bude spotřeba vyšší neveřím že to mají vyladění víc jak auta s tovární podporou...u nás v Polsku se to prodává za 1600kč a firmy to montují za 6000kč tak to vychválí do nebe,ale spotřeba je větší to samé jako u LPG kde je 10-max 20%...

Odesláno

Mám na 1,8 EWčku EuropeconFlex, jede na jakoukoli kombinaci 95_98_E85. Nic levnějšího - jednoduššího bych nebral, tohle je sys s tep čidly vody i vzduchu (tzv. skandinávský sys) s napojením na 2 lamdu, takže se to aspoň o něco snaží a při nižších teplotách je to znát, doladění a servis v pohodě (český výrobce)... Spotřebu mám na nižší o 2 litry (město), motor mi táhne od spoda, proti 95tce tolik \"netočím\". Je to v pohodě, na krátké vzdálenosti pro mě nic lepšího není. LPG se mi zapína cca po 3 km a to je většina mých cest... Není to bez chyb, ale tenhle sys jde dobře doladit, kolega neprošel emisema na E50tku, na čistý v pohodě (byla větší kouřivost). Mmj kupuji E85 za 26 Kč to je dnes rozdíl cca 12 Kč na litru...

Jen dopíšu že mi to na nádrži dělá cca 500 Kč a stálo mě to 9000Kč, takže je jednoduché zjistit jak se mi to vrátí :D

[upravil dne 24/8/12 21:04 od rootsky]

Odesláno

rootsky: to je z fabriky nebo dodělávané?? Něco takového mě zajímá. I kdyby byla spotřeba o 20% větší, tak prvopočáteční investici oželím a pak mi bude u pumpy líp, když budu tankovat o 12,- levnější palivo :)

Děkuji všem za postřehy:roker

Odesláno

Dodělávané, vygoogli si to podle toho názvu. S tou spotřebou si myslím že je to u EWčka náhoda, protože ten motor odspoda netáhne a převodovka má dlouhé kvalty, takže to tam sedlo - subjektivně se zlepšil tah od spoda a tak si vysvětluji tu úsporu, ve městě samý rozjezd, atd. Co na to jezdí další dva kolegové v práci tak jsou údajně +- na svém (AR GTV 1,8TS a fobie 1,4 MPI). Všichni máme tuhle sestavu, protože k chlapíkovi co to montuje jezdíme všichni do servisu (já k němu přešel nedávno s Pikaču co mám dole v podpisu - je to auto o kterém zde mluvím, PUG 3,0 old co mám sežere všechno, tomu je jedno co tam naliji, když se to jen vzdáleně podobá benzínu). Mě stačilo vidět že to má oproti těm levnějším přípojky na víc teplotních čidel a lamdu a tak není vyloučeno že to není jen marketing, ale snad to něco umí. Asi taky jediné co jsem mohl jako laik hodnotit...

Když jsem nalil čistý E85 bez úpravy, tak mi to žralo o ty cca 2l víc a nejelo to. Mix E50 mi dělal více méně to samé. Opakuji že s autem jezdím město, krátké trasy. Kdybych jezdil dál pořídím si přestavbu na plyn, v práci to má další kolega a úspora tam je mnohem větší, ten však každý druhý den jezdí trasu 60 km...

Ještě dopíšu, že ta úspora cca 2 litry je podle toho co ukazuje vůz, nijak přesně jsem to neměřil. Jezdím však stejné trasy a tak je znát když k pumpě pro plnou jedu o pár dní později než obvykle...

[upravil dne 25/8/12 09:56 od rootsky]

Odesláno

Tak s tou spotřebou říká každý něco jiného.. Docela si mi to zamlouvá, jezdíme hlavně po městě a jakékoli ušetření by se hodilo asi nejen mě :)

Moc děkuji za postřehy a názory!:roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...