Swallow Odesláno 11. duben 2007 Odesláno 11. duben 2007 Původně zaslal: Georginek Koukam ze to tady chytrosti oplyva........Takze kdo mi poradi jak zapojit palubni pocitac za 500Kc do 306 z 95 ma u me sud piva! Tady máš zapojení PP na různé ECU. Číslo pinu na ECU je podle typu Magneti Marelli MM8P > 7, rychlomer 27 Bosch MP3.2 > 32, rychlomer 9 BOSCH MP5.1 > 4, rychlomer 9 Bosch MP5.2 > 4, rychlomer 9 Bosch EDC15 (HDI) > 63, rychlomer 19 Je to z www.xantiaclub.cz ( http://www.xantiaclub.cz/view.php?nazevclanku=palubni-pocitac-pro-xantii-hdi&cisloclanku=2007010001 ). Citovat
OK406 Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 Původně zaslal: Ladaj jojo rozumím zkusím to ale na ten vrakáč je těžký se dovolat podařilo se mi to až po třech dnech tady je to špatný v okolí PCE a HK.A eště ten displej co se dával do starých typů le už ten velkej jako je v nových typech dá se sehnat zapojení?Nevíte jestli se to dá předělat ty dráty na ten velkej displej?Zatím eště na známého jsem nenarazil aby měl starou 406 z velkým dislejem soused má novej typ a tam ty dráty jsou už jiný jo a ten displej jsem vyděl ve 406 combi 2,1td v bazaru,a tam mě do toho auta nepustěj abych tam vyndal displej a podíval se na dráty jakej je kam zapojenej. Já třeba ten displej (velký) mám. A r.v. mé 406 je 1996. Je to ten, co ukazuje Komisar. [upravil dne 12/4/07 OK406] Citovat
OK406 Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 Původně zaslal: Ladaj Zdravím pánové.Dá se nějak zjistit jestli tem displej ukazuje v MP/h a v GAL nebo v KM/H jestli mají nějaké svoje odlišné označení. Vezmi si ten displej na světlo a dívej se na něj pod různím úhlem a uvidíš ty ikony. A nebo si na něj posviť pod určitým úhlem. Citovat
Michal.B Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 Co když mam Bosch EDC15C2,je v to nějaky rozdil?Tak to mam natahnout drat z pinu 63 ECU na pin 19 na budikach? [upravil dne 12/4/07 Michal.B] Citovat
Dave_k Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 Původně zaslal: Ladaj jojo rozumím zkusím to ale na ten vrakáč je těžký se dovolat podařilo se mi to až po třech dnech tady je to špatný v okolí PCE a HK.A eště ten displej co se dával do starých typů le už ten velkej jako je v nových typech dá se sehnat zapojení?Nevíte jestli se to dá předělat ty dráty na ten velkej displej?Zatím eště na známého jsem nenarazil aby měl starou 406 z velkým dislejem soused má novej typ a tam ty dráty jsou už jiný jo a ten displej jsem vyděl ve 406 combi 2,1td v bazaru,a tam mě do toho auta nepustěj abych tam vyndal displej a podíval se na dráty jakej je kam zapojenej. Pokud myslíš displej z novýho modelu tak podle mne to nepůjde. Starej model má PP přímo v tom displeji, kdežto novej už ho má v BSI a displej zobrazuje jen údaje zaslané z BSI. Citovat
Ladaj Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 Zdravím.Taky do starých modelů dávali ten velkej displej pres celej středovej panel přesně jak maj nový model,už jsem se stím setkal proto se ptám kvůli zapojení.Kdybych se stím nesetkal tak bych se neptal a byl to rok 97 a má automatickou klimu. Citovat
Swallow Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 Původně zaslal: Michal.B Co když mam Bosch EDC15C2,je v to nějaky rozdil?Tak to mam natahnout drat z pinu 63 ECU na pin 19 na budikach? [upravil dne 12/4/07 Michal.B] Nevím, je-li mezi EDC15 a EDC15C2 nějaký rozdíl, ale popis pinů je myšlen tak: z pinu 63 na ECU na ( v tomto případě) pin 10 palubního počítače ( počítá z pulsů spotřebu) a z pinu 19 na ECU na ( měří rychlost, lze brát i z přístrojovky, ale proč ji rozebírat :-) ) pin 8 na palubním počítači. Jestli máš už BSI, tak je ten návod asi na nic. Citovat
Dave_k Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 Původně zaslal: Ladaj Zdravím.Taky do starých modelů dávali ten velkej displej pres celej středovej panel přesně jak maj nový model,už jsem se stím setkal proto se ptám kvůli zapojení.Kdybych se stím nesetkal tak bych se neptal a byl to rok 97 a má automatickou klimu. To už by musel mít novou palubku, poněvadž kvůli displeji je přesunutej spínač výstažnejch blinkrů místo hodin. A v 97 se mi to stejně nezdá. Buď to bylo složený auto nebo někdo kecal. Starej model s aut. klimou: a novej model: Citovat
Ladaj Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 bsi nemám....naštěstí..... ale mám senzor deště,nachystaný na vyhřevání sedaček,a vypadá to i že tam mám možná i nachystaný na tempomat ale nejsem si stím jistej,ze spodu sedaček mám 4koncovky a tady jsem někde našel jen 2 max 3.Pokud seženu někde tem polovyční displej na PP tak dráty mám pod volantem v tom modrým a hnědým konektoru. a v tom hnědým mám i zakončenej drát 1368 z ECU. Citovat
Dave_k Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 Původně zaslal: Ladaj bsi nemám....naštěstí..... ale mám senzor deště,nachystaný na vyhřevání sedaček,a vypadá to i že tam mám možná i nachystaný na tempomat ale nejsem si stím jistej,ze spodu sedaček mám 4koncovky a tady jsem někde našel jen 2 max 3.Pokud seženu někde tem polovyční displej na PP tak dráty mám pod volantem v tom modrým a hnědým konektoru. a v tom hnědým mám i zakončenej drát 1368 z ECU. Kdyžtak si tu 1368 proměř až na ŘJ jestli je plně průchozí. Citovat
Ladaj Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 Mela končit pod baterkou tam jsem ten drát našel ale pokračoval mi dál,ale pod jinou barvou tak jsem pídíl až jsem ho našel pod volantem stejná barva co pokračoval dál od baterky takže by měl být podle mě průchozí až do ECU. Citovat
Dave_k Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 Původně zaslal: Ladaj Mela končit pod baterkou tam jsem ten drát našel ale pokračoval mi dál,ale pod jinou barvou tak jsem pídíl až jsem ho našel pod volantem stejná barva co pokračoval dál od baterky takže by měl být podle mě průchozí až do ECU. No že jsi ho našel nemusí nutně znamenat že je průchozí. V nějakým svazku nemusí bejt. To jsem poznal když jsem zapojoval čidlo venkovní teploty. Citovat
Ladaj Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 Dave-k:No právě že mě končí pod volantem otamtut už nikam nevede. komisař: Pod baterkou se to špatně hledalo musel jsem oddělat celej vzduchovej filtr a ten držák na jěj taky a pak jsem se podíval na první svorkovnici co jsem zahlídl ale musel jsem ji rozdělat i z držáku,ale je tem špatnej přístup a pokud není pořádný světlo tak tam není moc vydět na ty čísla jo málem jsem zapoměl z ECU vede pokud si to dobře pamatuju tak ten drát je orandžovej a v tý svorkovnici pod baterkou pak pokračuje hnědej.Ale pod stejným číslem. [upravil dne 12/4/07 Ladaj] Citovat
Dave_k Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 Původně zaslal: Ladaj Dave-k:No právě že mě končí pod volantem otamtut už nikam nevede. komisař: Pod baterkou se to špatně hledalo musel jsem oddělat celej vzduchovej filtr a ten držák na jěj taky a pak jsem se podíval na první svorkovnici co jsem zahlídl ale musel jsem ji rozdělat i z držáku,ale je tem špatnej přístup a pokud není pořádný světlo tak tam není moc vydět na ty čísla jo málem jsem zapoměl z ECU vede pokud si to dobře pamatuju tak ten drát je orandžovej a v tý svorkovnici pod baterkou pak pokračuje hnědej. [upravil dne 12/4/07 Ladaj] Bejt Tebou tak to proměřím od toho konektoru pod volantem až po konektor ECU. Citovat
Ladaj Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 ne do odpovědí ale pod jméno. [upravil dne 12/4/07 Ladaj] Citovat
OK406 Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 Já mám kabel vedení od ŘJ, kde to mám napojení a tažení přímo do kabiny. V přepážce mezi motorem a kabinou mám vyvrtanou dírku u brzd. Citovat
OK406 Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 Komisar: já jsem spokojení. Je to vyřešeno myslím si velmi dobře, jako z továrny. Citovat
Ladaj Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 lpob baterkou tak je tam jeden samotnej konektor a v druhý řadě jsou dva konektory tak by to mělo být konektor v tý první řadě co je samotnej.Ale ty dráty jsou hodně KRÁTKÝ pozor na to. [upravil dne 12/4/07 Ladaj] Citovat
OK406 Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 Ladaj:tak ten drátek táhni od ŘJ a dáš jej do toho plastového krytu, co vede podél motoru na přepážce. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.