vavra98 Odesláno 2. červen 2005 Odesláno 2. červen 2005 405 TD break- Vyměnil jsem servo čerpadlo (starší) a řemen, odstranil část zatočeného potrubí serva pod podlahou, které bylo v háji a sloužilo asi jako chladič a zapojil trubky přímo do serva, následně vyměnil napínací kladku, která to nebyla, zkontroloval altík a stále se po nastartování ozývá od serva hrozné pískání, které zmizí po zahřátí. Při rovných kolech to jen tak popiskuje, ale při plným rejdu to rve uši jako když se dře kov o kov. Neví někdo co to může být? Už si nevím rady. Citovat
vavra98 Odesláno 2. červen 2005 Autor Odesláno 2. červen 2005 Někde jsem tady četl, že se to odvzdušňuje samo právě v krajních polohách v plným rejdu. Někdo říkal, že by to mohl být přepouštěcí ventilek, ale ten zvuk je hroznej jak vorajblovaný destičky na železo s kotoučema, tak nevím. Citovat
Swallow Odesláno 3. červen 2005 Odesláno 3. červen 2005 Ono to chce zvednout předek a pomalu s tím točit na dorazy.Ale jestli to po odvzdušnění přestane, nevím Citovat
Capy Odesláno 3. červen 2005 Odesláno 3. červen 2005 Jo mě to dělá taky,ale jenom v krajních polohách,občas to doprovází cukání ve volantu(asi jak to přepouští).Já měl za to že to dělá řemenice,když sačne servo posilovat má větší odpor.Hold se snažim vyvarovat plnýmu rejdu. Citovat
milda Odesláno 3. červen 2005 Odesláno 3. červen 2005 Trošku mě mate sice ten zvuk, jak píšeš kov o kov, ale to pískání bývá dost často řemenem. Ono jsou totiž řemeny a řemeny, některy levnější prostě prokluzujou už od nového. Obvzláš? pokud je napínán kladkou s pružinou. Pokud je kladka normálně seřiditelná šroubem, tak zkus řemen víc napnout a uvidíš. Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 3. červen 2005 Odesláno 3. červen 2005 Napina se povolenim a posunutim cele pumpy, me to take nekdy piska, piskalo to daleko vic, kdyz jsem auto koupil, pak bylo v servise a tam si s tim (po mem upozorneni) poradili. Proste to napnuli trochu vic, az se divili jak moc to potrebovalo. Zvuk z prepousteni kapaliny je takove to knourani. Citovat
Tommate Odesláno 3. červen 2005 Odesláno 3. červen 2005 taky jsem se s tím setkal a byla to opotřebená řemenička, která zanedlouho sešrotovala \"fungl\" nový řemen // pokud je tak, svědčí to vetšinou i o tom, že servo samo osobě to už má taky za sebou // řemen se dá natřít mýdlem (nasucho) a ono to pak na čas přestane pískat :papa Citovat
vavra98 Odesláno 6. červen 2005 Autor Odesláno 6. červen 2005 Díky za odpovědi. Odvzdušňoval jsem samozřejmě na zvednutém předku, řemen je nový stříknutý proti prokluzu, kladka na šroub a napnuta až dost. Jak poznám, že to dělá řemenička? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.