Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,mam tady do opravy znamyho 309 a parkrat mu pry chcipla za jizdy.Vyblikal jsem podle navodu kody 12-53-33-11

53-napeti autobaterie

33-pry MAF/MAP čidlo podtlaku v sacím potrubí ale tohle je jednobod.

tu samou chybu to vyblika,kdyz pri behu motoru vytahnu konektor potenciometru skrtici klapky.Mate nekdo s timto zkusenost?

je to 309 1.4 TU3M/Z309:(

Odesláno

kdysi jsem měl podobnou závadu.Za jízdy to chcíplo / většinou když jsem sundal nohu z plynu/ a zároveň se rozsvítila kontrolka diagnostiky motoru.Po mnoha pokusech jsem zjistil že to dělá potenciometr nastavení škrt.klapky.Ale může to taky být motorek pro nastavení této klapky.Chce to trpělivost a zkoušet,zkoušet ...........

Odesláno

pozor!! i ten jednobod ma mereak podtlaku.. nejspis by mohl byt nad chladicem na te pricce.. Vede k nemu hadicka z telesa throtle a casto se teplem rozpadne. Me se to stalo asi 2x nebo 3x za dobu, co jsem mel 205ku. Na volnobeh to nechce moc jet a celkove se to potom chova divne...

Odesláno

chybu potenciometru mi hazela diagnostika,ten je tedy vydrenej a auto pocukava ale ve finale jsem rozebral spinaci skrinku,kontakty byly nadherny(uz jsem to mel u XM),ta slavna vazelinka na ... a pak byl zoxidovanej konektor u predradnyho odporu vstrikovace,zatim to funguje ok,tak uvidim.

Nicmene si myslim ze u vsech aut s mechanickym serizovanim predstihu by ta membranova pumpicka na rozdelovaci nemela byt pruchozi,kdyz z ni odsavam vzduch,tak se ani nehne a saju vzduch,je nespise dira v membrane!Co vy na to odbornici!:D

Odesláno

Já jsem měl podobný problém s 306, bylo to doopravdy čidlo tlaku v sacím potrubí, za jízdy mi to chcípalo..když se motor trošku ohřál. Zjistil jsem to po dlouhém bádání když jsem zavadil o konektor u tohodle čidla a chcíplo mi to...nevím kde to čidlo u 309 je, ale zkus ho najít a odpojit...jezdi bez něj (já jsem jezdil taky nějaký čas bez něj..jedinej problém byl že když byl studenej motor tak to nedrželo volnoběh) a uvidíš jestli ti to bude ještě dělat. Jinak to čidlo stálo do 306 asi 1700,-

Odesláno

bohuzel rozdil mezi 306 a 309 je jaksi silene velikej,proto jsem uvadel primo typ motoru,je to jednobodovej vstrik a jediny cidlo v sani je primo na boku vstrikovaciho ventilu.Znamymu jsem to auto dal v pondeli a v utery jel pryc prez celou republiku,neozval se a tak doufam ze je to ok:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...