Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To si měl ten řemen o drážku vedle vlevo? (když se takhle koukáš na foto) jak je vidět ta linka na řemenu, jestli jo a ždímal se ti, vyměň to než se ti roztrhá a zaplete někam, jestli si to měl předtim OK a přesunul se sám, viděl bych to na špatnou volnoběžku na altíku, měl sem to samé, srovnal jsem řemen tak jak má být a po nastartování se ta volnoběžka úplně rozpadla a vyjela pryč, řemen spadnul....

Odesláno

jj, remen kupim hned novy.

Potom ho odfotim - sú v nom akoby odrezane nožom zuby (mozno 0,5 mm ostalo zo zubou na ploche 1 cm) Take nieco som este nevidel. Možno zastavenie v nespravnom mieste zapričinilo ten posun.

Zajtra ho dufam že zhodím a pozriem sa na tie kladky a ložiská, no pomohlo by mi ak by niekto napísal aký majú mať odpor pri točení....:myslim

Návštěvník
Odesláno

Zdar hoši,měl jsem taky problem stím,odešli mi 2 řemeny a přičina byla ta vadna řemenice na klice vymlacena odpružeci guma narazu v řemenici a pak přepnutá pružná napinaci kladka šla šuro.Tim posunovala občas řemen.

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Mám stejný problém se řemenem (už tam je druhý),jednou přeskočí na klice doprava pak někdy do leva, pomůže mě výměna řemenice na klice jak píše JarekB ?Máte někdo zkušenost s opravou? Jedná se o Evasion 2.1td 1998 ,klima .

• O 2 roky později...
Odesláno

Nechci zakládat nové vlákno, tak to plácnu sem.

Scháním novou, popř. použitelnou horní napínací kladku na 806, r.v. 1997, 1,9TD, motor DHX.

Začalo mi to kňourat a se zvyšujícími otáčkami to zesiluje. Jakoby se rozjíždělo autíčko na setrvačník.

Metodou pokus/omyl bylo zjištěno vadné ložisko na kladce. Vydrželo 6 let a asi 22tis. Km.  :grr   Namazat nejde, vyměnit asi taky ne.

Byl jsem s tím za známým mechanikem a ten mi tvrdí, že ji může objednaj JEN s držákem za 3200Kč.

Nemáte někdo sólo tu kladku?? :roll

• O 3 týdny později...
Odesláno

Mě cupovala drážkový řemen napínací kladka (2.1td) . Je to regulérní tlumič -je v tom kapalina. Opravdu musí být v pořádku - funguje jako tlumič kmitů. Pak mi jedna cára vlétla do rozvodů a byla sranda. To mě donutilo koupit novou a byl klid. Ta napínací kladka musí při běhu motoru stát a nesmí vibrovat jinak je už vadná.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...