Duffusss Odesláno 20. říjen 2012 Odesláno 20. říjen 2012 Zdravim Ta. No podobny problem mam aj ja. Ja mam 2.7 automat daval som tam menit obidve poloosi za nove. Ale nestatilo sa to. Tak to moze byt toto. Mohol by si mi poslat obrazok ze co to presne je? A nemohli by to byt silentbloky na motore. Citovat
koblih69 Odesláno 20. říjen 2012 Odesláno 20. říjen 2012 Zdravím, tak konečně jsem zjistil příčinu vibrací............ortel zněl jasně, v háji je převodka řízení. Stejná závada jako před čtyřmi léty. Když mi v servisu řekli cenu nového náhradního dílu 55 000,- tak mě málem kleplo. Nevíte někdo poradit co by se s tím dalo dělat, krom té opravy za super cenu nebo odvezením auta na šrot platz díky..... Hřeben řízení ti zrepasuje spousta firem výměnným způsobem za nějakých 5-7 tis. Citovat
Guest aleskivis Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Podle toho co mi řekli v servisu p. Tomiczek z Českého Těšína, tak se to repasovat nedá, že ani neexistují žádné napodobeniny, pouze jen originál.......sháněli to i v Polsku i v Německu,nevím jestli kecali, ale ani já jsem nic nenašel......jestli víš o nějaké takové firmě, tak bych byl hrozně rád kdyby jsi mi na ně dal nějaký kontakt, Třinec....dík Citovat
Guest aleskivis Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Teď jsem našel tohle:http://www.s2-group.cz/car/11633,peugeot/12269,607-9d-9u-2000/12280,3-0-v6-24v-152kw-207km/18174,podvozek/18217,d%C3%ADly-%C5%99%C3%ADzen%C3%AD/874,h%C5%99ebenove-servo-%C5%99%C3%ADzen%C3%AD-peugeot-607-repase.html , tak jsem jim poslal můj VIN jestli by to bylo na moje auto........vůbec se v tom nevyznám, tak nevím jestli převodka řízení je to stejné jako hřebenové servo řízení :-) [upravil dne 22/10/12 07:41 od aleskivis] Citovat
Guest aleskivis Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Tak převodku by měli bez servotronicu skladem za 5600,- což je podle pořicovací ceny nového dílu luxusní cena. Akorát nevím jestli mám tenhle typ bez nebo se senzorem......pokud se senzorem, tak bych jim tam musel odvézt moji převodku a přibližně týden by trvala repase.....neporadili by jste mi jestli to jde zjistit jaký tam mám typ podle VIN?..........VIN:VF39DXFXF92100204.....dík Citovat
Ota Odesláno 26. říjen 2012 Odesláno 26. říjen 2012 Mě to taky opravdu lehce vibruje při rozjezdu, dělá to od začátku, kupoval jsem ho s najetýma 22tis. km od zastoupení. Samo, že u nejvyšší řady značky by to dělat nemělo, ale neřeším to, jezdí s tím žena. Ale výsledek by mě zajímal, jestli ta převodka pomůže. Citovat
Guest aleskivis Odesláno 26. říjen 2012 Odesláno 26. říjen 2012 Když jsem dal někomu sjet, tak to ani necítil, prý jsem nějak přecitlivělý :-D, ale já to cítím, vadí mi to právě i z toho důvodu, že je to nejvyšší řada, interiér nádherný a skoro jako nový a k tomu nějaké vibrace které nemá ani moje filcka, která má najeto přes 300 000km. Výměnu provedu až už se s tím nebude dát jezdit, budu to oddalovat co to půjde.....hlavně mi spadl 55 000,- kámen ze srdce :-) Citovat
Ota Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 No, aktuálně má najeto přes 90tis. km, jel jsem s tím o víkendu natankovat (ostatně to jsou jízdy, které připadají na mě) a nemyslím, že by se to nějak zhoršilo. Jestli to nebude spíš nějaká konstrukční vada nebo nedokonalost. Mám i Xantii V6 automat a ta při rozjezdu taky lehce vibruje, a ostatně dřív jsem podobné vibrace pozoroval i na automatické CXe. Citovat
Guest aleskivis Odesláno 30. říjen 2012 Odesláno 30. říjen 2012 Taky jsem už párkrát slyšel, že by to mohlo být starým olejem v převodovce, ale je to jen jedna baba povídala.... Citovat
Ota Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 olej v převodovce budu brzo měnit, ale nemyslím, že by olej měl mít vliv na vibrace... Citovat
ales.kivis Odesláno 4. červenec 2013 Odesláno 4. červenec 2013 Tak jsem vyměnil převodku řízení, čepy a osy řízení atd, prostě komplet předek......a výsledek?....nic se nezměnilo. Už jsem fakt zoufalý čím se ty vibrace způsobují. Včera jsem byl po několikáté za nějakým týpkem, zkoušel jestli nemám náhodou špatný silenblok na motoru nebo jak se to jmenuje co drží motor aby nelítal. Zatáhl jsem ruční brzdu a zkoušel se prudce rozjíždět do předu a do zadu. Motor krásně držel, tak tuhle závadu jsme vyloučili, ale když jsem od něj odjížděl, tak ty vibrace, zesílili, tak mě napadá když jsem dal motoru takový záhul jestli nebude problém někde ve spojce nebo převodovce. Je nějaký silenblok na převodovce? Nebo nemůže to být tím, že v převodovce ještě nebyl měněný olej a podle servisu tam mám místo oleje bahno? Najeto mám 120 000 km. Už fakt nevím, nikdo nic nemůže zjistit, všechno mi v autě klape jen ta jediná věc mi ubírá na spánku....zoufalec hledá radu, dík Citovat
groovred Odesláno 4. červenec 2013 Odesláno 4. červenec 2013 Ahoj mam podobný problem, zkontroluj silentblok č. 28 na obrázku (silentblok převodovky) taky se chystám na jeho vyměnu, již jsem vyměnil spodní akcelerační a oba vrchní u rozvodů, ta \"hruška\" nahoře byla roztržena, už to tolik \"necuka\" ale při přerazovani ješte jo, mam podezřeni zrovna na něj ale přemyšlel jsem již i o oleju v převodovce, problém je akorat ten že jej nelze vyměnit komplet, lze vypustit pouze cca 3 litry, uvidim co uděla vyměna toho silentbloku. Citovat
ales.kivis Odesláno 8. červenec 2013 Odesláno 8. červenec 2013 Dík za tip. Dneska se jdu objednat do servisu, po výměně dám hned vědět. Citovat
ales.kivis Odesláno 8. červenec 2013 Odesláno 8. červenec 2013 S tím olejem mi řekli, že ho vymění celý, ale že budou muset rozebrat převodovku páč filtr je u čtyř rychlostní vevnitř.....celkem 10 000,- Kč. Citovat
groovred Odesláno 8. červenec 2013 Odesláno 8. červenec 2013 Tos byl v autorizovanem servisu? Předpokladam že asi ne, tam by převodovku asi nerozebirali Citovat
WildPitbull Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 Poradite mi také mam 607 3.0 v6 2001 a začalo mi to delat ze když dam pětku a auto zrychluje a je v zátahu tak se z převodovky ozývá jemnounke pískání ale dělá to jen na pětku a v zátahu nevíte co to muže být? Citovat
WildPitbull Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 Poradite mi také mam 607 3.0 v6 2001 a začalo mi to delat ze když dam pětku a auto zrychluje a je v zátahu tak se z převodovky ozývá jemnounke pískání ale dělá to jen na pětku a v zátahu nevíte co to muže být? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.