Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Otázka ohľadom LPG

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím páni, možno trocha mimo zvyčajných diskusných tém, ale mám predsa jednu otázku, na ktorú mi po viacerých telefonátoch na stanice STK a EK nevedeli jednoznačne odpovedať.

Pokiaľ mám auto s LPG, ktorého nádrži už uplynula doba životnosti 10 rokov...je potrebné túto nádrž vymeniť, aby auto prešlo STK a EK ?

Nikde mi to nepovedali so 100%-ou istotou (\"ja vám to neviem presne povedať\" bola najčastejšia odpoveď) - ale na to aby auto prešlo EK a STK potrebujú len aby LPG bolo zapísané v TP a doklad o montáži LPG. Takže je im v podstate jedno v akom stave to LPG je?

Vedel by mi to niekto presne vysvetliť?:myslim

ďakujem

Odesláno

Nádrž sa po 10 rokoch musí vymeniť,alebo s ňou môžeš ísť na tlakovú skúšku a ak prejde životnosť sa predĺži.Náklady na tlakovú skúšku sú ale vysoké+najbližšie ju robia tuším v Čechách.A ak nemáš napr.systém VIALLE(dráhá nádrž s čerpadlom) určite by som to riešil výmenou za novú.Technik na STK sa na nádrž nepozerá,ale keďže im musíš priniesť protokol o monáži LPG zariadenia na ktorom zbadajú 10 rokov starý dátum..čo myslíš?Ak by chceli pozrieť na štítok,máš o zbytočný problém navyše.

Odesláno

10let a šmitec u nádrží Vialle jde možná prodloužit o 5 let na 15let,nikdo po mě nikdy něchtěl přílohu k Tp o přestavbě LPG a to jezdím s autama na LPG od roku 1998 a na nějaký technický už jsem byl.....

Odesláno

mne na prvej a zatial jedinej STK po inštalacii LPG kontroloval asi aj čislo nadrže a pozeral aj protokol. Ked bolo auto zdvyhnute, tak to prešiel všetko. STK Slovdekra Bojnice.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...